Reklama

Reklama

Casanova, který má za sebou život plný dobrodružství, svodů, cestování a úspěchu, se chce vrátit domů, do Benátek. Jeho peněženka zeje prázdnotou. Zestárlý hrdina už žije pouze svou legendou a hrou v karty, v níž je až nebezpečně obratný. Jeho jediným společníkem je sluha Camille, jemuž pochopitelně už dávno dluží plat. Benátská republika odmítá Casanovovi vydat vstupní vízum. Musí se tedy toulat po jižní Francii a severní Itálii. Střídá hostince a jeho oblek chátrá. Rád přijme pozvání Olivia, jemuž kdysi prokázal službu, a který má teď konečně možnost mu jeho velkorysost oplatit. Na jeho zámku se Casanova setkává s Amélií, ženou, která ho po celý život miluje. Avšak svůdce se chystá na jednu ze svých posledních bitev, chce získat mladou, nevinnou Marcolinu, neteř Amélie.
Návrat Casanovy, který je volnou adaptací románu Arthura Schnitzlera, natočil režisér Edouard Niermans a dal tak příležitost k setkání postavy legendárního svůdce Casanovy s legendárním hercem Alainem Delonem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Mangus 

všechny recenze uživatele

Film som zhliadol na ČT1 a výnimočne som si nepozrel hodnotenie na csfd. Myslím, že som spravil veľmi dobre a bez predsudkov sa nechal unášať príbehom a poetickým spracovaním. Dialógy tu nie sú len prázdne báchorky na vyplnenie času. Dávajú význam a sú filozoficky podkuté. Delon je skvelý, ako vlastne vždy a bez neho by film samozrejme stratil na hodnote. Hodnotenie je myslím si nespravodlivo nízke hlavne kvôli možno jemne televíznemu spracovaniu a komornosti, ale ak dáte priechod tomu hlavnému, a to sú myšlienky prezentované Casanovou, pohľad na mravné hodnoty doby, v ktorej žil, skvelé dialógy a mnoho uštipačných poznámok (napr. pri záverečnej partii pokru alebo inej kartovej hry), tak budete spokojný. Jasné, nie je to žiadne vzrúšo-dobrodrúžo, a na dnešnú dobu je film pomalý, ale občas je dobré spomaliť. 9/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 6.2.1993, réžia slovenského znenia (STV Bratislava) = ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ - TECHNICKÁ POZNÁMKA: V STV uvedené pri príležitosti Večera televízie CANAL+. Pred filmom bol, pri príležitosti jeho exkluzívneho slovenského TV uvedenia, aj rozhovor s Alainom Delonom. (30.3.2012) ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kostýmní filmy moc nemusím, především kvůli kostýmům – špatně snáším ty pánské šlechtické. Bílé punčošky a bílé paruky nespadají do kategorie „mé oblíbené afrodiziakum“ a bílý mejkap mě k smrti děsí. U Casanovy a jiných pseudohistorických záležitostí je to ale nutné (zlo), a nezbývá než to akceptovat - ale přesto… vadilo mi, co měl Delon na hlavě, protože takhle nevypadám ani já po ránu, a mátlo mě, co měla jeho postava v hlavě. Casanova totiž celý film nedělá nic jiného, než že vyznává lásku (k) nedobytné vyvolené a pak (u)spokojen odjíždí po jediné společné noci, kterou navíc získal podvodem a vydíráním. Miloval ji opravdu, nebo si jen myslel, že ji miloval, nebo jen předstíral, že ji miloval, anebo ji prostě miloval po svém…!? Ale abych jen nekritizovala, vyprávění má docela spád, první třetina je příjemně dynamická (Casanova v akci), druhá se musí, ale dá přežít (Casanova se zamiluje a fňuká, že ho jeho vyvolená nechce), a třetí je skvělá (Casanova nabere druhý dech a zas je tu starý dobrý drsný a suverénní Delon, jak jsme na něj zvyklí). Nejsvětlejším bodem jsou ale eskapády věrného Casanovova sluhy Camilla, kterému se naštěstí podařilo vtipně zaplnit hluchá místa této pohádky o věrné lásce až… k posteli. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Casanova už je starej a z formy a nedaří se mu zblbnout jednu místní intelektuálku. Ta mu pěkně od plic řekne, co si o něm myslí. Ovšem to by nebyl Casanova, aby ho to odradilo a do kalhotek se ji stejně dostane. Ovšem ne proto, že by zabodoval jako svůdník, ale jen díky pochybnému kšeftu. Z toho nikdo nevyjde jako vítěz. Asi to mělo mít ňákej dramatickej dopad... nemělo. Režisér to pojal dost nudně a hlavně film nijak negraduje, jen se tak nějak divně plahočí a pak je díkybohu konec. Alain Delon je mdlej až hanba, že je Casanova jsem mu neuvěřil ani na chvíli. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pří vší úctě kterou k Delonovi mám, musím konstatovat, že s přibívajícím věkem ztrací na charismatu, bohužel. Jeho oči už nedokážou utáhnout emotivné scény jako ve starých drobých časech. A Casanova ? Ani náhodou. Spíš klasickej českej vošoust co ve vašem domě s radostí zprzní všechno co má koncovkou -ová a pak dělá že píše básničky. To známe tyhlety fešáčky, je jich plnej Žižkov, viď Fandíku :-))) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Arthura Schnitzlera. (Terva)
  • Natáčení probíhalo také na zámku Mogéra v Montpellieru. (Terva)

Reklama

Reklama