Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (193)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Něco mi na tom chybělo a nebo přebývalo, těžko říct. Mě ten začátek nudil, tolik pozitiva, štěstí a tolik slaďoučkých frází a scének, to mi začali bolet zuby. Ale tam někde v půlce, přesně nevím, se mi to začalo líbit. Možná tam někde, kde se ta Bridget setkala s troly naživo a nechtěla je sníst. Jako malá jsem doma měla také troly, různých velikostí, barev a tak mi přišlo, že se na tohle musím podívat. Je to dobrý, za tři. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Animovaný Bollywood jak vyšitý; je to tak pozitivní, třpytivý a sladký, až z toho skoro začnou bolet zuby. Kvalitativně se to zpočátku hodně blížilo Šarlotině pavučince a chvílemi jsem obdivovala všechny 15+ v sále, že se kvůli dětem tak hezky obětují.. Přibližně v polovině filmu to ale zachránili Simon & Garfunkel a pak už se to jen zlepšovalo i přes předvídatelný děj. Celkově to bylo překvapivě málo vtipné, ale vizuálně hezké, škoda počeštěných písniček.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem kdysi viděl, když ten celý film byl jednu dobu na YouTube (samozřejmě už tam není) a pamatuju si, že mi to celý lezlo neskutečně na nervy a pak taky to, že to celé bylo trapné, hlavně teda humorem. A písničky byly taky celkem slabé. Vlastně jediný klad na tom všem je ta animace, ta je povedená, ale jinak si nevybavím žádný jiný klad na tomhle paskvilu plném otravných postav. Víckrát už ne. 1* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snímek Trollové dokázal překvapit. Nejenže tvůrci opět apelují na přátelství, což dělají prakticky v každém animáku, ale na co chcete u dětí apelovat. Navíc ještě přidávají poučení, že když někdo něco neumí neznamená to, že musí být vyloučen z kolektivu. Pokud tedy sám nechce být vyloučen. K tomu tvůrci zapojili celkem milý, originální příběh, který se neodehrává mezi lidmi ani zvířaty, jak je u animovaných filmů běžné, naplněný především hudbou. Ta i v českém překladu vyznívá velmi dobře. Co pár minut zazní nějaká skladba a zpívá se, na hudbě je celý film zkrátka založený. Často se zmiňuji o hudbě, protože si myslím, že dobrá hudba dělá film. Dokáže zařídit, že se divák rozesměje, dojme nebo je v napětí. Podle mě jsou Trollové výborný animák jak scénografií, tak příběhem i originalitou jednotlivých postaviček a samozřejmě už zmíněnou hudbou. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Tvůrci museli snad při vymýšlený tohoto světa být permanentně sjetí LSD. Jinak si neumím vysvětlit jako mohlo někoho napadnout vytvořit takto šílený svět. Postavy se chovají nelogicky a celkově celý film nedává moc smysl. Přesto, že hlavní myšlenka je hezká, tvůrci jí zabalili do tolika nesmyslů, že je sotva zachytitelná. Pokud se na to koukám jako na pohádku pro děti tak mi to přijde snad ještě hroší. Myslím, že si z toho děti nic moc nemohou odnést. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama