Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $153,707,064Tržby Celosvetovo $346,864,462Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,839,891Tržby za predaj DVD v USA $35,636,126║ prefarbičkovaný gýč, kde poteší miestami nejaká tá zábavnosť a pesničky, ináč moc to nedá, DreamWorks Animation stagnuje /50%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Děkuji za nostalgii, která mě vrátila do dětství, kdy jsem tyhle malé potvůrky sbírala. Děkuji za krásné barvy. Děkuji za optimismus, který hlavní hrdinka měla. Ale už neděkuji za růžovou barvu a za to, že tohle je animák opravdu jen pro děti a ač se stále cítím jako dítě, tohle bylo i na mě moc :D Vícekrát si tohle barevné cosi nepustím :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me to nesralo tak moc, jak jsem cekal. Lepsi pochvalu ze sebe asi nevymacknu. Nicmene postupne. Cely je to jak naspeedovany a osklivejsi Smoulove a je to od zacatku do konce neskutecne infantilni, tvurci si asi rekli, ze kdyz uz, tak at to stoji za to. Vsude prepaleny barvy, tri prdele silenejch vsemoznejch potvurek a banda ultra na zabiti trolu, ktery furt tancujou, zpivaj a objimaj se. Sem tam se sice povede nejaka vtipna hlaska a zaporaci jsou vcelku fajn, ale jinak fakt nebudu cilovka. Jediny stesti filmu jsou pisnicky, ty jsou vetsinou docela chytlavy a diky nim dej svizne odsejpa, takze se ani nenadejete a je konec. Co se tyce animace, tak je dost odflakla, misty to pusobi jak hadrovy loutky, ale tak nak to zapada do celkoveho ladeni filmu. Ale 3* to da. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi skvěle. Dostala jsem všechny, co mám ráda, do hrnce." Jako fanda kýčovitého barevného optimismu musím uznat, že tohle bylo dost i na mě. Dostal jsem z toho trošku deprese, takže si jdu sníst Trolla, nejlépe princeznu Poppy, a zase budu šťastný. To ví každý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já jakožto odpůrce zpívání ve filmu, tak jsem měl ze začátku co dělat, ale postupem času jsem si zvyknul a ani mi to nijak zvlášť nevadilo. Chvíli trvá, než si člověk na to všechno co se tam děje zvykne, ale ve výsledku se na to dobře dívá a pak si to i užívá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma teda fakt nebavilo, ani príbeh, ani postavy a ešte mi to prišlo až moc cele vyfarbené, vizuálne nie moc pekne. Nuž na niektoré animáky už som zrejeme starý. 50% - 2* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nucen hlídat nemocné potomstvo a tak jsem po dlouhé době zasedl k pohádkám. Tato nijak neurazila a nevadila mi i jistá halucinogenní barevnost, kterou Trollové sytě zářili skoro celý film. Pohádka je plná písniček česky zpívaných a hlavní role se neujal nikdo jiný než Ivana Korolová (zpěvačka písniček z Princezny na vlásku) se svým sexy hláskem což je deviza navíc. Pohádka je celkem vtipná, a jak vždy v takovém případě říkám - zvládne ji i dospělácká eskorta. Dávám za 3 snědené Trolly. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo hrozne infantilné tak pre deti 2-5 rokov, no tento animák ma príjemne prekvapil. Je to hravé, vizuálne krásne, plné farieb a príbeh má hlavu aj pätu. Ani pesničky neboli otravné. Skrátka roztomilé a veľmi príjemné na relax s rodinou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Trollové milují hudbu, tanec, zpěv a omalovánky. Ano, přesně tak! Kdybych to byl býval věděl dříve, asi bych se na tuto kýčovinu zvysoka (!) ..a pustil bych si něco jiného. Žel, u konkurenčního webu jsem se dozvěděl, že toto je jeden z nejlepších animovaných filmů roku 2016. Nevím sice, kde to ta banda přihřátých bukvic vzala, ale pro mne je to jasný propadák. Kdyby napsali rovnou na přebal "určeno antikoncepčním selháním do tří let!", asi bych to nebral tak vážně. Bohužel jsem tam nic takového nečetl a musel se touto duhovou sračkou prokousat.. nadvakrát. Přirovnání k zapáleným sirkám vráženým pod nehty se to blíží jen zlehka. Rozhodně nedoporučuji slabším povahám a lidem do tří promile v krvi! Když už se to rozhodnete pustit svým milovaným ratolestem, rozhodně nesetrvávejte u obrazovek! Mohlo by to mít trvalé následky! 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že záverečných 25 minút filmu ho trošku zdvíhajú hore, no jednoznačne je treba povedať, že Dreamworks akosi prestávajú točiť dobré originálne filmy a miesto toho berú akékoľvek nápady a zaobalia to do príbehu, ktorý je plný klišé a toľkokrát obohraný, že to stráca akúkoľvek inováciu. Najprv teda poviem, čo na "Trolls" nefunguje a potom prejdeme na pozitíva. V prvom rade som mal pocit, že sú dva dôvody, pre ktorý tento film existuje. Urobiť populárny soundtrack plný veľkých hitov, ktoré ukážu ako moderný tento film a zarobiť nejaké peniaze na kedysi populárnej hračke. Film je rozhodne určený pre deti, ktoré budú tieto fakty ignorovať, no mňa ako dospelého to jednoducho iritovalo. Mal som toho už miestami plné zuby a to vôbec nepreháňam. Všetko je strašne šťastné, plné dúh a koláčikov a celé mi to pripomínalo svet z tohto videa. Stále sa spieva, tancuje... a proste je toho moc. Toto je fakt skôr určené pre deti, ktoré majú radi svet plný ružovej a farbičiek a všetkého. Plus dizajn bergenov mi strašne pripomínal dizajn škatuliakov od štúdia Laika. Postavičky sú podľa mňa neskutočne recyklované a chýba mi akákoľvek originalita v rámci ich osobností. Okey, toľko k negatívam, teraz poviem, čo ma baví. Záverečných pár minút konečne ukáže hlavnú myšlienku, že každý má právo byť šťastný a netreba sa tomu brániť. Každý má právo na šťastie. Pekná myšlienka. Plus sa na konci ukáže, že princezná Poppy vie ukázať aj niečo iné, než oslavovať. A plus herci svojimi hlasmi celkom dobre fungujú s tými postavami. Dabing je dobrý. Celkovo som rád za ten posledný akt, lebo bez toho by bol tento film oveľa horší. Chcelo to okrem iného aj lepší humor. Určite sa k filmu viac nevrátim a dúfam, že Dreamworks konečne prinesú svoj obrovský comeback niečím tak silným, ako bolo v 2014-om How To Train Your Dragon 2. Tu to ale určite nebude. Hodnotenie: C ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak je v poslední době u 90% animáků zvykem, je to barevné, hlučné a cool, ale pouze pro ty nejmenší. Pro dospělé se zde nenajde jediný slušný vtip nebo popkulturní narážka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Dost jsem váhal, jestli se na toto podívat nebo ne a rozhodl jsem se, že tomu dám šanci. A udělal jsem dobře. Řekl bych, že jde o jeden z nejlepších animáků roku 2016! Trollové jsou hrozně fajn, líbilo se mi, že tam byly rozdílné povahy (Poppy, Větvík) a hudba mi naprosto sedla, fakt jsem se bavil. Dávám 4,5*. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Celkem hloupá pohádka, která tupě kopíruje šablony všech animáků se svou "záchrannou misí," ale bohužel nemá nic než pár vtipů navrch. Po výtvarné stránce je bohužel také velmi slabá. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Blbina nejvyššího kalibru, vhodná leda tak pro malé holčičky, co mají rády duhu, třpytky a zpívání. Pro ostatní růžové peklo na zemi. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama