Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

malylada 

všechny recenze uživatele

Trollové, tančí, skáčou, zpívají a objímají se. Ty roztomilé kukuče a boží vlasy jsem jako malý miloval. Tak trošku mě překvapilo, že námět na animovanou pohádku přichází až nyní. Jde vidět, že tvůrci vytvořili animák bez větších ambicí, s triviálním příběhem a animací, která na první ligu nestačí. Pozitivem je, že postavičky jsou sympatické, neustále hláškují, vtipkují a celé to utíká, jak má. Bohužel co mě velmi otravovalo, bylo velké množství blbých písniček, které nebyly originální a u kterých člověk trošku trpí. Nicméně celkově zanechal určitě pozitivní dojem.......6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som takmer bľul cukríky, ale nakoniec sa to prepracovalo so sladučkého klišé pre bábätká, na sladučké klišé pre prvý stupeň základnej školy s jemným dotykom dospelého štetca. Ešte že tak. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Už opravdu dlouhou dobu jsem neviděl kvalitní animovaný film. Bohužel moje čekání se stále oddaluje, vzhledem k tomu, že Trolly jsem nebyl ani schopný dokoukat - to už se mi dlouho u filmu nestalo. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tfuj. Disney/Pixar se už se poučil a dělá ty svoje filmy aspoň trošku ve stylu "down to earth", ale DreamWorks má ještě teda co dělat. Celé to bylo přemrštěně happy, hrozně barevné a otravně optimistické. Songy ale nebyly nejhorší a pro děti to asi funguje. Pustím si to znovu pouze v případě, že našetřím hodně peněz na drogy... 3* ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Tvůrci museli snad při vymýšlený tohoto světa být permanentně sjetí LSD. Jinak si neumím vysvětlit jako mohlo někoho napadnout vytvořit takto šílený svět. Postavy se chovají nelogicky a celkově celý film nedává moc smysl. Přesto, že hlavní myšlenka je hezká, tvůrci jí zabalili do tolika nesmyslů, že je sotva zachytitelná. Pokud se na to koukám jako na pohádku pro děti tak mi to přijde snad ještě hroší. Myslím, že si z toho děti nic moc nemohou odnést. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem tradiční animák, ale má roztomilé postavy, má skvělé písně s docela dobrými aranžemi, má hezký příběh a samozřejmě mu nechybí humor. Animace není dokonalá, není třeba tak krásná jako v "Moaně", ale hezky se na to koukám a věřím, že děti tohle bude bavit. Mě to bavilo a zasmál jsem se chvílemi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trollové tu jsou chudáci naprosto nedocenění, jak to tak vidím :D Pro mě super animák nadupaný samými hitovkami se spoustou krásného sarkasmu a narážek na řadu jiných ikonických pohádek, umění atd. Nejvíc oceňuji dokonalé titulky, kdy OMG je přeloženo jako Zatroleně. Texty písní jsou v titulkách taktéž uzpůsobeny ději a Trollům. Najdete tu odkaz na Warholův obraz Čtyř Marilyn Monroe, na Karlíka a továrnu na čokoládu, Popelku a další a další. Spousta narážek, které asi děti nepochopí, avšak dospělí, co se na film musí dívat s dětmi, je naopak docení. Ano je to extrémně barevné a duhové a sladké, ale jednou za čas je to třeba ;) 4,5* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak moc barevné a uzpívané, že to dospělý divák nemusí unést. Druhá polovina je ale trochu zábavnější a závěrečné Can´t Stop the Feeling už jsem si broukala s nimi. P. S. V jakém jiném filmu uvidíte postavy kakat cupcaky? ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pohádka založena na hodně hodně barvách, hodně hodně hudbě a šíření pozitivní energie. Trollové jejichž jedinou starostí je štěstí jsou roztomilí, hraví a vizuálně dobře upravení. Já jsem si to užila se vším všudy. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který se skládá pouze, ze světových novodobých hitů. Což o to, hudba je fajn, ale zde je ji až přehršle. Děj Vám ani tolik nenabídne, spíše budete ze zápletky zklamáni. Máme tu na jedné straně Trollíky a na druhé straně Bergeny. Bergeni chtějí sníst Trollíky, aby mohli být šťastní. Už to zní dost zle, že? Nebo minimálně celkem divně. Opravdu nevím, komu bych takový animovaný film doporučil. Plný barev, rozkošných Trollíků, ale bez vážnější dějové linky. Zde se vsadilo pouze na hudbu a to podle mě nebylo zrovna nejlepší řešení. Snažil jsem se to brát s nadhledem, že se jedná o muzikál, ale ani to mě nepřimělo k lepšímu hodnocení. Zasekl jsem se na dvou hvězdách a nepustí mě to výš. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání, čekala jsem od toho daleko více. Trollíkové jsou krásně barevní a animovaní, za ně dávám rozhodně palec nahoru, ale u Bergenů jakoby tvůrci tu animaci nebo návrhy těch postav odflákli a řekli si vždyť to jsou zrůdy, tak se nebudeme snažit, vypadali opravdu hodně podprůměrně a dali by se udělat lépe. Soundtrack je skvělý, jen je obrovská škoda počeštěných písní a vážně jsem nepochopila proč všechny písně ve filmu jsou nazpívané česky kromě jedné, proč? ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Barevné, hlasité, utancované. Věřím, že malé děti mohou být z této pestrobarevné pohádky nadšené, což jim přeji. Mě to ale nebavilo. Možná to bylo příběhem, možná zpracováním. Plus za chytlavé písničky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ak máte do 6 rokov, budete asi unesení. Inak to dosť zaostávalo za priemerom, keď to porovnám s inými súčasnými animákmi. Téma a celkovo aj koncept rovnaký ako u klasických Šmolkov - akurát tu miesto Šmolkov boli priblblí Trollovia a namiesto Garganela nejakí Bergeni. Zatiaľ čo so Šmolkami sa dalo aspoň ako tak sympatizovať, títo Trollovia mi prišli dosť otravní svojim excentrickým prejavom. Zápletka slabučká, dej detto, no celková atmosféra bola aspoň o kus lepšia, aj to len vďaka reprodukcii slávnych hitov. Takže v podstate, keď sa to tak zhrnie, tak dosť bieda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

barevné,infantilní,s minimem vtipu a s totálním nadbytkem písniček,které v pohádkách obecně nemám rád...dějově navíc zhruba na stejné úrovni jako libovolná pohádka na jim jamu.zklamání...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem kdysi viděl, když ten celý film byl jednu dobu na YouTube (samozřejmě už tam není) a pamatuju si, že mi to celý lezlo neskutečně na nervy a pak taky to, že to celé bylo trapné, hlavně teda humorem. A písničky byly taky celkem slabé. Vlastně jediný klad na tom všem je ta animace, ta je povedená, ale jinak si nevybavím žádný jiný klad na tomhle paskvilu plném otravných postav. Víckrát už ne. 1* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vubec se mi to nelibilo, at uz obsahove ci zpracovanim. Kycovite a uplne o nicem. Ja ale nejsem cilova skupina a jestli tem se to libi, tak fajn. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Trolové nejsou nějáký skvělý film nebo báječně zpracovaný po animační stránce, ale příběh, který nesl mě zaujal a ve většině filmů je pro mě zpívání nepřípustné, ale tady se mi to překvapivě líbilo. Mělo to skvělou atmosféru. ( 8.2.17/PC ) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když vycucnete celou lékarničku ve snaze najít něco na bolest zubů a pak si vybalíte krabici plnou barevných vlasatých zašlých vzpomínek a trotllovin... které jste kdysi taky asi sbírali. Případně, to co při tomhle scénárista hulil? Tak to bych chtěl taky, tak 10kg! I O.o Bohužel jako muzikál na motivy trochu zvrácené Popelky/princezna ze zlatou hvězdou... to fungovalo lépe než samostatný animák. Kdy jsem se nezasmál ani u těch fekálních fórů z traileru... Tohle prostě továrně na sny moc nevyšlo... za mě. Ne-e.. 38% ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama