Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Viac detské ako by som si bol prial, ale čo by človek neurobil kvôli malej dcérke? Veď malá je len raz, tak prečo nie. Animácia celkom slušná, pesničky tiež OK, len ten príbeh drhol, napriek tiež slušnej myšlienke, ktorá by mohla osloviť aj dospelejších. Uvidíme, ako na tom bude pokračovanie. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Je to pár dní, co sem film viděl a trochu se mi to rozleželo v hlavě a rozhodl se něco napsat. Hlavní hrdina je bručoun a žije sám ve svém úkrytu, v ústrání odevšech. Bohužel jednoho dne se mu tam nastěhují další Trollové a tak, aby se jich zbavil se musí vydat na cestu do království/města Bergenů. Po cestě se zamiluje do princezny a potká střeštěného kamaráda. Ne vážně nejde o Shreka, ale o Trolly. DW evidentně využili šablonu ze svého předchozího filmu a nahodili na ní nový barevný háv. Bohužel o proti Shrekovi, který byl plný vtipů a narážek na jiné filmy jsou Trollové plné písniček, třpytek a barevných vlasů. Nejlepší vtipy už byly v traileru a nějaké další tam prostě chybí. Písničky jsou docela slušné, nechápu proč jsou nějaké předělané do cz a jiné nechané v eng. Celkově takový průměrný animák, až vyjde BD určitě se podívam znovu v originále kvůli původnímu obsazení. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Definice až moc veselýho filmu. Moc zpívání, tancování a třpytek. Už tomu chyběl jen tvrdej fet. Ovšem trollové jako individuální postavy jsou celkem vtipný a padne zde několik ujetejch vtipů takže do průměru se to ještě doplazí. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Trollovia tancujú, spievajú, objímajú sa a keď to zrovna nerobia sú aj pozerateľní. Ak si odmyslíme fakt, že sa dej točí okolo pojedania jeden druhého je to pekná rozprávka pre deti do 7 rokov, ktorá nosí posolstvo „každý si je strojcom svojho šťastia“ a ktorá možno aj dojme tých, čo ešte nevideli Popolušku. Ale tí čo majú viac ako 7, Popolušku už videli a nie sú zrovna v pozícii si vybrať, či chodiť po obchodoch s tromi babami, alebo to na dve hoďky radšej zaparkovať do spoločnosti mamičiek, detí, pedofilov, sa tomu radšej vyhnite. Náš dabing v pohode, len netuším prečo preložili všetky pesničky a jednu ponechali v originále, nevedeli zaspievať či len došli rýmy? ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Ne nijak výrazná pohádka, kterou mají rádi děti jen kvůli marketingu. Je smutné, že marketingoví specialisté cílí na děti, které nemají rozum. Děj je velmi chabý. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Hrozná škoda. Ale ne. Ne.. bože NE!! Tohle se vážně někomu líbilo? Zvedám palec za to, jak vypadali trollové. Druhá hvězdička je za písničky. Na mě jich tam bylo asi hodně, nemám písničky ve filmech rád, ale tady fungovaly a mně se to líbilo. Tečka. Tím končí klady. Nechutný svět. Pro děti naprosto nevhodný. Sebevíc se tento přebarveny kýč snaží být cool, nejde to. Bergeni naprosto nechutná stvoření. Ne škaredá, ale nechutná!!! Což do dětských pohádek prostě nepatří. A fantasy říše trollů? Každé zvířátko, každá rostlinka, vše kromě samotných trollů, je naprosto ku zblití. Opravdu se mi líbily postavičky trollů i jejich příběh. Vše kolem trollů. Ale zbytek, což nebylo málo, byl opravdu fatální humus a já tohle už nikdy nechci vidět. Nechápu to... ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Relativně originální scénář a místy neotřelý humor. Dohromady s hudebním charakterem pohádky solidní zážitek s dětmi v multiplexu. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Trollíci! Krásná barevná podívaná, plná zábavných vtípků a hlášek, okořeněná navíc nejlepším soundtrackem co jsem u animáku zažila. Pouštím si ho do teď. Podle mě sympatická zábava pro celou rodinku, která uteče, ani nevíte jak a rozhodně se u ní nejde nudit. Tohle se fáákt povedlo. Jde vidět, že na tom dělalo opravdu spoustu šikovných lidiček. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák. Ale hvězdičku musím dát navíc za ty písničky co tam ty šmudlové zpívaj, parádní výběr, když ne děti, tak já jsem si filmeček užíval :-) 76% ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Achjo Achjo, jo zasmál jsem se to neříkám, ale absolutně nenávidím zpívání prostě. A když už se v dnešní době povede animák, že na něj může koukat i dospělý, jako že jsou tam fóry pro dospělý, tak tady asi jediný co bylo dospělýho bylo, že všichni trollové, až na toho mračícího se jeli na drogách, dokud ke konci filmu neobjevil tu jejich fetující šlehu taky... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál s roztančenou hudbou a půvabnými postavičkami, co by si jen hrály, objímaly a zpívaly. Na pohled krásné, klidné, roztomilé. [3405. hodnocení, 147. komentář, 61%] ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Bylo to slaďoučké a připitomělé, což mi ale vůbec nevadilo, protože k Trollům se tahle ztřeštěnost podle mě hodí. Svižný soundtrack a prima vtípky mi pro tentokrát dokonale stačili, protože příběh sám o sobě moc originální není. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekný a miestami veľmi milý odpočinkový príbeh. Ale spíš pre tých najmenších. Hudba pekná ako aj spev. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama