Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

blondboss 

všechny recenze uživatele

DreamWorks prichádza s ďalšou z veľmi priemerných animovaných komédií, ktoré síce vizuálne vyzerajú lákavo, farebne a sviežo, ale dejovo sú na dosť plytkej úrovni a priveľmi detinské. Pre najmenšie publikum naozaj super, ale starší si tu naozaj nemajú čo nájsť. 50 % ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Pozor, chcete-li tento film brát sebeméně vážně, musíte odebrat alespoň jednu hvězdičku z mého hodnocení, nebo se raději na něj ani nedívat. ()

ModryPlamen odpad!

všechny recenze uživatele

[spoilery] Od Shreka 4 to najhoršie, čo Dreamworks vyprodukovalo. Ani neviem, pre koho je toto určené, asi pre divákov Teletubbies. A nie je tu nič, čo by sa dalo chváliť. Možno len skrytý domov Vetvoša, ale to fakt tomuto filmu nepomôže. Inak Vetvoš jediná postava, s ktorou sa dalo sympatizovať, teda kým sa ku koncu filmu "nepoučí" a nepridá sa k ostatným trollom. Čiže sa dostávam k tomu, čím bežný troll trávi čas. Nepracujú, nechodia do obchodov, nepozerajú sa na filmy, proste od rána do večera, a to až do neskorej noci, chodia na večierky a hlasito spievajú, tancujú a pravdepodobne aj užívajú LSD či niečo tvrdšie. A tie ich piesne sú príšerné, ta ich verzia Total eclipse of the heart mi dodnes hrá v nočných morách. Takéto bujaré večierky samozrejme neostanú bez odozvy. Pár tých trollov ulovia akýsi Bergeni (na pomery Dreamworks otrasná animácia), aby ich zožrali. Myslím, že účinnejší spôsob, ako získať šťastie, je po nich dupať, ale dobre. A ani sa im nečudujem, lebo keby mi takto trollovia vyhrávali zo slovenských lesov, tak si tiež kopem hrob. Ale ku všetkej smole ich zachránili, a aj ten jediný normálny troll, čo tam bol, začne spievať. A tým sa toto dielo stáva jak pre dospelého, tak aj pre detského diváka od 5 rokov neznesiteľným. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Asi mi lehce hráblo, ale mně se Trolové moc líbili. Už nevím, co by někteří od animáčků chtěli. To si snad někdo tady v komentářích jen dělal legraci, když kritizoval, jak je hrozné, že tady bergeni jedí troly, jak je to pro děti nebezpečně násilné ... Gargamel si chtěl ze šmoulů taky uvařit nějaký lektvar nebo co, v Době ledové ten šavlozubý tygr taky chtěl na začátku sníst to mrně, v Perníkové chaloupce babizna taky chce Jeníčka a Mařenku sníst atd. atd. atd. Nad tím se ale nikdy nikdo snad nepozastavil. To snad nemyslíte vážně? Nějak to zlo musí být v pohádkách zastoupeno a podporuje to ponaučení pro děti, že svět není jen plný barev a třpytek, jako třeba zrovna tady v Trolech. Ani písničky mi nevadily. Naopak výběr songů byl super, nazpívané taky bezvadně, mělo to šmrnc, bylo to zábavné, Anna Kendrick mě zarazila, jak moc se její hlásek na trolí princezničku hodil a byla prčovní, i zpívat umí, to víme už dlouho. Jsou tu hezké nápady s malými trolíky, je to úsměvné, jak pro malé, tak pro větší (dokonce i pro odrostlejší skoro 30-letá mimina :P ) Prostě jsem se bavila a pro oko ty barvičky působí děsně pozitivně. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo taaaaaaak blbý, až to bylo vlastně hrozně fajn. Napřed jsem se bál, co se z toho vyklube, ale bylo to tak správně střelený, že mě to úplně nadchlo a chytlo. Tolik vtipných meziřádkových podtextových hlášek, že to prostě nejde nemít rád. Je to pro děti, ale zároveň je to hodně pro dospěláky. Za mě rozhodně 4* a URČITĚ DOPORUČUJU ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Trollové jsou prťavé, neustále šťastné bytosti co jen slaví a dělají párty. Bergenové jsou velcí a šťastní pouze pokud sežerou Trolla. Příběh ničím nepřekvapí. Ve filmu je mnoho písniček a bohužel většina z nich je přezpívaná do češtiny. (2D dabing) Rozpočet: $ 125 miliónů, Tržby: $ 344,787 miliónů. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Popravdě, tohle není cílová skupinka děti, ne primární. Tohle je cílovka pro lidi, kteří neberou věci vážně, v noci brouzdají po tumblru a smějí se u potrhlých meme. Oh snap! Zatímco je mi jasné, že běžného českého diváka tohle prostě mine, na zkažených rajčatech Trollové nasbírali 74 %. Je to barevné, uzpívané, utancované, třpytkaté a ten jediný sympatický cynik s paranoiou na konci zjistí, že na troše optimismu není nic hrozného. Takoví barevnější šmoulové se spoustou metafor kteří se budou líbit prckům a nám starším podstrčí trochu lowkey jízlivého humoru. Solid burn! (Hrozně mě baví, jak to místní sbor hodnotí " na jejich vkus moc -doplňte libovolně-" :D) ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Uvidim jestli to dceri podruhe pustim a mozna upravim hodnoceni a jeste se uvidi jestli Trolove o svoji hvezdicku prijdou nebo nejakou pridam. Ted me to rozhodne prijde jako nejzbytecnejsi animak co jsem kdy videl. ()

vika.evil 

všechny recenze uživatele

Pro děti je to sice fajn...Ale jen do šesti let. Pro starší už to rozhodně teda není. Na druhou stranu je to zajímavě doladěné dnešní hudbou. Toť vše. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Fakt nejsem cílovka, fakt ne...hodnotit teda ani nemůžu. Šmoulové, My Little Pony, Mašinka Tom nebo tihle pidižvíci. Jsem prostě mimo. Stejně, jako kdybych měl říct víc než větou rozvitou názor na CD dětských písniček Dády a žížaly Julie. Mno, je to prostě výmaz, kterej ale u děcek musí bodovat. Zdejších 61% (na konci roku 2018) nejspíš na rodičích vybrečeli potomci. Dávám 20%, prostě jsem se nebavil. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Animák postavený na písničkách a křiklavých duhových barvách. Nic proti tomu, jen ten celkový příběh je odvyprávěn tak nešikovně, že se konec stává pro diváka spíše vysvobozením. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama