Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (193)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snímek Trollové dokázal překvapit. Nejenže tvůrci opět apelují na přátelství, což dělají prakticky v každém animáku, ale na co chcete u dětí apelovat. Navíc ještě přidávají poučení, že když někdo něco neumí neznamená to, že musí být vyloučen z kolektivu. Pokud tedy sám nechce být vyloučen. K tomu tvůrci zapojili celkem milý, originální příběh, který se neodehrává mezi lidmi ani zvířaty, jak je u animovaných filmů běžné, naplněný především hudbou. Ta i v českém překladu vyznívá velmi dobře. Co pár minut zazní nějaká skladba a zpívá se, na hudbě je celý film zkrátka založený. Často se zmiňuji o hudbě, protože si myslím, že dobrá hudba dělá film. Dokáže zařídit, že se divák rozesměje, dojme nebo je v napětí. Podle mě jsou Trollové výborný animák jak scénografií, tak příběhem i originalitou jednotlivých postaviček a samozřejmě už zmíněnou hudbou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $153,707,064Tržby Celosvetovo $346,864,462Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,839,891Tržby za predaj DVD v USA $35,636,126║ prefarbičkovaný gýč, kde poteší miestami nejaká tá zábavnosť a pesničky, ináč moc to nedá, DreamWorks Animation stagnuje /50%/ ()

Reklama

endrix 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilé. Je to barevné. Je to SAKRA o tom, že inteligentní Bergeni VRAŽDÍ inteligentní trolly, aby si přivodili chvilkové štěstí!!! To není o film na tripu. To je film o hodně zvráceném tripu. Jediné štěstí je, že to děti takhle nevnímají. Ještě že se dá každý problém, i cílená genocida jiného národa, vyřešit písničkou. Ale jako dětský film - v pohodě. Slušné vtipy (občas jsem se zasmál i já), roztomile nelítostný svět i písničky seděly. A pomineme-li zvrhlou zápletku, ani děj není tak primitivní, jak to bohužel u některých animáků bývá. ()

ModryPlamen odpad!

všechny recenze uživatele

[spoilery] Od Shreka 4 to najhoršie, čo Dreamworks vyprodukovalo. Ani neviem, pre koho je toto určené, asi pre divákov Teletubbies. A nie je tu nič, čo by sa dalo chváliť. Možno len skrytý domov Vetvoša, ale to fakt tomuto filmu nepomôže. Inak Vetvoš jediná postava, s ktorou sa dalo sympatizovať, teda kým sa ku koncu filmu "nepoučí" a nepridá sa k ostatným trollom. Čiže sa dostávam k tomu, čím bežný troll trávi čas. Nepracujú, nechodia do obchodov, nepozerajú sa na filmy, proste od rána do večera, a to až do neskorej noci, chodia na večierky a hlasito spievajú, tancujú a pravdepodobne aj užívajú LSD či niečo tvrdšie. A tie ich piesne sú príšerné, ta ich verzia Total eclipse of the heart mi dodnes hrá v nočných morách. Takéto bujaré večierky samozrejme neostanú bez odozvy. Pár tých trollov ulovia akýsi Bergeni (na pomery Dreamworks otrasná animácia), aby ich zožrali. Myslím, že účinnejší spôsob, ako získať šťastie, je po nich dupať, ale dobre. A ani sa im nečudujem, lebo keby mi takto trollovia vyhrávali zo slovenských lesov, tak si tiež kopem hrob. Ale ku všetkej smole ich zachránili, a aj ten jediný normálny troll, čo tam bol, začne spievať. A tým sa toto dielo stáva jak pre dospelého, tak aj pre detského diváka od 5 rokov neznesiteľným. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dětsko-dospělácký animák. Několik vtípků prckové nepochopí, ale zase jich není tolik, aby byl film koukatelný pro dospěláka bez dětí. Na druhou stranu není ve filmu nic tak tupě dětinského, aby dospělák trpěl. Naopak pro děti je šikovně dávkováno zpívání, napětí a všelijaké jančení, takže film krásně vydrží sledovat až do konce. A to bez rozdílu ve věku 2 a 5 let. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama