Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Furt se někam jezdí a ňadra vykouknou jen jednou. Bylo by líp, kdyby film řezal zatáčky aspoň trochu jako Stejk, takhle jsem místo na cestu koukal spíš z okna. Jinak Peggy je přesně ten typ, za kterým běžíte i když moc dobře víte, že správný směr je na opačnou stranu a co nejdál. Chtěl bych o sobě říct, že už mám tohle za sebou, ale kus Francoise v sobě máme všichni a napořád. Tak si držme palce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný mysteriózny thriller. Tajuplné postavy, do ktorých nevidíte, napínavá scéna s výťahom, typicky francúzsky hektická autonaháňačka po serpentínach v okolí Nice, kde sa film odohráva. A nečakane poetický (smutný) koniec. Delon tu hrá významnú rolu, ale ani jednu z dvoch hlavných - tie majú Claude Brasseur a Mireille Darc. Poetika starej európskej krimi má niečo do seba. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten záběr na tři koule na zeleném kulečníkovém plátně byl všeříkající. Dvě liliovitě bílé s (nejen) ochranitelskými úmysly a jedna červená jako krev. Tohle zavání karambolem.. Ze vzájemného působení ledové královny, ledového pohledu a žáru rozverné energie vzniká znepokojová teplota, tajuplnost přetahující se s teatrálností, pár nervy šponujících momentů a závěr, který nedává příliš smysl. Brasseurův výraz, když Peggy vylezla se sprchy a on zjistil, že není blondýna? No krve by se v něm skoro nedořezal.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nezastírám, že jsem se v ději dost ztrácel a chvílemi mi nebylo jasné, co se zrovna děje. Až pak mi došlo, že je to nejspíš záměr a schylovalo se k závěru. Všechno se začalo vyjasňovat a od chvíle, kdy Peggy vyleze ze sprchy začíná neuvěřitelně dusivá a napínavá katarze, která vrcholí špičkovým závěrem. Závěrem, který na všechno vrhá úplně nový stín a posouvá film ještě výš. Georges Lautner tedy dokázal děj řádně zaplést, ale následně také i rozplést. Claude Brasseur byl vynikající, Mireille Darc ledově přesvědčivá a Alain Delon byl v 70. letech prostě na vrcholu. "Ledová ňadra" jsou skvělý a ledově mrazivý psychothriller se složitějším dějem a výtečně stylovým závěrem. 80%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler, ktorý má tých trilerových scén veru pomálo. Človek ich vyráta na jednej ruke a možno mu ešte nejaké prsty ostanú voľné. Film má nešpecifikovateľnú atmosféru - neustále cesty autom alebo motorkou, luxusné vily, zimné pláže, ale aj menej záživné tempo a napríklad také napätie absentuje úplne. Čo nie je extra dobrá vizitka pre triler. K záveru sa z toho vyvíja skôr kriminálka, typicky francúzska kriminálka. Mysteriózna zápletka nie je zlá, ale na druhej strane už veľmi skoro predvídateľná. Hlavný hrdina zasa vyzerá, ako keby ho splašili z ulice. Slečna nebezpečná občas vytasí nožnice, inokedy zasa ňadro. Radšej a častejšie mohla to druhé. Celkovo je to tak na hranici medzi ** a ***. Neurazí, ani neohromí, zapadne v prachu iných francúzskych kriminálok. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel v tzv. Zátoce andělů, ve městech Villeneuve-Loubet, Antibes a v Nice, kde se mimo jiné natáčelo i v luxusním hotelu Negresco. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama