Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když řeknu: Pojď - tak půjdeš. Když ti řeknu: Můžeš jít - tak zmizíš." Když se muž, který pro nikoho nepracuje, objeví v nesprávný čas na nesprávném místě, tak je o napětí postaráno. V americkém filmu by takový hrdina samozřejmě všechny mocné padouchy stylově postřílel až do posledního kreténa, ale tady jsme ve Francii a ta umí dát čichnout k realitě. I tady to karbaník Gerfaut hrál dobře a uhrál to asi tak, jak to jen šlo. Já jsem mu fandil, kryl jsem mu záda, hlídal jsem mu přítelkyni - prostě jsem si to užil. Navíc scény s kukátkem a s připálením doutníku byly ve své době natolik drsné, že si je budu pamatovat tak dlouho, dokud mi to strejda Alzheimer dovolí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len priemerná kriminálka aj na Delona aj pri porovnaní so súčasnými počinmi. Celkovo je to postavené na veľmi nepravdepodobnej premise, že Delona chcú mafiáni zabiť ako nepohodlného svedka, čo však v tomto prípade nedáva logiku, nakoľko je mu samému nie je nič podozrivé, do ničoho sa nemieša, nemá žiadnu ambíciu sa nejako angažovať. Viac ako samotný príbeh ma zaujala Delonova frajerka Dalila Di Lazzaro. Ani nie tak herecky, ako jej životným príbehom. Stačí si prečítať, čo všetko musela zažiť, sfilmovať to a máte hotový film. Lepší ako tento. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Alan má šmrnc jako vždy a s noblesou sobě vlastní odklízí padouchy na potkání. Tři muží na zabítí se nijak nevymyká klasické francouzské gangsterce. Nabízí charismatického hlavního hrdinu, sexy partnerku, bandu záporáků s kastrol účesem, scenérii pařížského předměstí a podmanivý hudební doprovod. Tímto výčtem se nijak neliší od průměrnému snímku, kterému podá pomocnou ruku závěr. Ten je dechberoucí a ponechává Třem mužům poctivé hodnocení 70%! ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Pořád solidní kriminálka s Alainem Delonem. Tentokrát trochu jinak z A.Delona jako karetního hráče Michel Geurfaut se stává nepohodlný svědek. Veskrze vždy, kdy se spojil s režisérem Jacquesem Deray vznikly velmi dobré filmy jako Borsalino ...................................! V téhle spolupráci to vždy dopadlo po filmové stránce výborně. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Fajn začiatok i priebeh filmu, v ktorom sa hlavný hrdina snaží uniknúť pred neznámymi mužmi, ktorí chcú jeho smrť. To, že bol v nevhodnú dobu a na nevhodnom mieste mu ešte pridáva na sympatickosti. Táto jednoduchá priamočiarosť je len a len plusom. Trilerová atmosféra síce pokrivkáva, do popredia sa dostáva viac akcia, ale je super, že dej si dokáže po dlhý čas držať dobré tempo a tým pádom nenudí. Smerom ku koncu, keď sa hrdina začína správať pomaly ako profík, sa však všetko spomalí a od toho momentu som tomu celému tak trochu prestával rozumieť. Jednak hlavnej postave, jednak jeho odstraňovateľom - dôvera, kompromisy, navrhované dohody, odmietanie dohôd. Chlapík pri upozornení, že naďalej pôjdu po ňom, iba súhlasne a totálne nezmyselne pokrčí plecami a ide si po svojich. Absolútny záver je tak nevyhnutný a dodáva filmu nejapnú príchuť. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama