Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

Lima 

všechny recenze uživatele

Postava, ztvárněná Delonem, pomůže smrtelně raněnému člověku, upadne při tom v podezření, že se od něho dozvěděl tajné informace a sám se stane lovnou zvěří, bojující o život. Přímočaře vedený příběh, jeden z těch lepších Delonových filmů s tragickým koncem, který je díky své překvapivosti jak rána pěstí mezi oči. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že kriminální dramata s Alainem Delonem jsou sračky, ať si pustí třeba tenhle film, pak, ať se za své tvrzení veřejně omluví, na moje konto pošle blíže neurčenou finanční částku jako odškodnění za kroucení hlavou, které jsem během jeho tvrzení musel provozovat a doufá v milost boží. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Výtečné krimi drama s Delonem v nejlepší formě. Solidní zápletka, ve své době docela sexy Dalila Di Lazzaro, špetička sexu, nějaké to střílení, prostě za dob socialismu naprostá špička filmové nabídky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorová francouzská kriminálka se vší parádou. Na rozdíl od jiných geniálních francouzských filmařin, jsem tu ale občas měl co dělat, abych pochopil zběsilý střih a nebo nelogické uvažování některých z postav. Vrcholem všeho je mega akční scéna, kde se Alain Delon nahání s jedním autem městem. To mu následně ujede, aby ho následně za zatáčkou opět objevil, jak naprosto v klidu tankuje benzín u pumpy. Takové momenty filmu ubrali pátou hvězdu. Jinak ale těžký luxus a závěr dle předpokladů francouzské kinematografie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Alain Delon skoro nenosí pistoli a raději by furt hrál karty. Nebýt konce, v kterém se postava zachová možná hrdinsky, ale rozhodně ne inteligentně, tak bych šel o hvězdičku výše. Jinak jsem rád, že francouzská kriminálka s Delonem má konečně přijatelnějších 93 minut, na rozdíl od některých skoro dvouhodinových, je to hned o trochu kvalitnější podívaná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už jsem zapoměl jak drsné ty francouzské kriminálky kdysi byly. Alain Delon je drsňák, co ustřeluje lidem hlavy z bezprostřední blízkosti. Jeho holka se furt producíruje nahá a pro ostřejší výraz nejde daleko. A celej ten film má prostě koule. V dnešní změkčilé době je tenhle film potěšení sledovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když řeknu: Pojď - tak půjdeš. Když ti řeknu: Můžeš jít - tak zmizíš." Když se muž, který pro nikoho nepracuje, objeví v nesprávný čas na nesprávném místě, tak je o napětí postaráno. V americkém filmu by takový hrdina samozřejmě všechny mocné padouchy stylově postřílel až do posledního kreténa, ale tady jsme ve Francii a ta umí dát čichnout k realitě. I tady to karbaník Gerfaut hrál dobře a uhrál to asi tak, jak to jen šlo. Já jsem mu fandil, kryl jsem mu záda, hlídal jsem mu přítelkyni - prostě jsem si to užil. Navíc scény s kukátkem a s připálením doutníku byly ve své době natolik drsné, že si je budu pamatovat tak dlouho, dokud mi to strejda Alzheimer dovolí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s chlapáckým Delonem, který však nijak zvlášť nevyniká mezi spoustou podobných francouzských filmů té doby. Příběh mohl být propracovanější. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jacques Deray i Alain Delon maj oba na kontě několik filmů na podobný téma a já už jsem tim asi trochu přesycenej. Ten film neni v ničem moc originální, celá ta zápletka mi přišla trochu vycucaná z prstů, ale je tu aspoň dost akce, takže jsem se nenudil. V závěru se to potom nějak všechno zamotá a úplnej konec měl asi diváky překvapit. Já jsem tohle teda nečekal, takže jsem překvapenej opravdu byl, ale zároveň se mi takovej konec ani nelíbil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo mohl sledovat Delonovy projekty posledních dekád, pomalu nechápe, kde se v minulosti vzal jeho kult a proč byl považován za velký talent francouzkého filmu... Tenhle snímek je datován do roku 1980 a jde o labutí píseň Delona coby ostrého drsňáka ve špičkových kriminálních thrillerech. Poté už následovaly filmy klesající kvality a návštěvnosti. Zároveň jde o poslední velký film Jacquese Deraye. Tři muži na zabití nepatří sice k nejlepším kouskům svého žánru ve Francii, nicméně s odstupem času a hlavně poté, co jsem je po delší přestávce znovu zhlédl, mám chuť jim nadělit nejvyšší rating. Poctivá kriminálka, kde nic neschází a nepřebývá, o tom, že jedno náhodné střetnutí vám může ze života udělat peklo. A rada na závěr - nepřipalujte kuřákům na ulici, nevíte co se z nich vyklube. Celkový dojem 85 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimi. Delona jsem snad v žádném jiném filmu kromě Geparda neviděl, takže nemůžu moc srovnávat (a stejně ho mám zaškatulkovaného spíš jako hezouna dřívějších let než jako artového herce). Tady mi docela sedl, příběh měl hlavu a patu a chvilkama se objevoval náznak vtipu. No a konec? Zase se sešli s Dalilou a žili spolu šťastně až do smrti...omyl! Musím říct, že mě ta jeho smrt hodně překvapila, byla to jako rána do nosu. Takže ty 4* jsou oprávněné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na závěr ničím výjimečné francouzské krimi s občas docela nelogicky jednajícím hlavním hrdinou. Fanynkám Delona doporučuji s blížícím se koncem začít žmoulat v ruce kapesník a zahájit uklidňující dechová cvičení.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika zůstává klasikou, kvalita kvalitou a Delon Delonem. Přidáme-li k tomu nápaditou fabuli, plnou nečekaných zvratů a konec, který bere dech, zjišťujeme, že máme co do činění s filmem, jemuž není mnoho co vytknout. Však byl také natočen v blahých letech sedmdesátých. V letech nadčasové tvorby, jak se někdy zdá. Asi nejen mně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobných příběhů sice již bylo dost (a ještě bude), ale ono také v tomto žánru nelze přinášet moc experimentů. A jak řekl Stanley Kubrick: "Všechno již bylo natočeno, našim cílem je natočit to líp" - tak přesně toho se držel Jacques Deray. A jeho rukopis je hodně znát. Už začátek - během hodně krátké doby tři mrtvoly a všechno pěkně nečekaně, bez dramatizující hudby, která by předznamenávala děj. Ostatně práce s hudbou je zde famózní. Napřed se něco přihodí a až potom začně hrát hudba. Ono celým filmem se nečekané scény (hodně mě zaujala třeba scéna zastřelení skrz kukátko) doslova kupí, dokonce až do samotného závěru. Už to vypadá na tradiční konec, ale režisér Deray řekl: "Ne!" Alain Delon byl v roli svého klasického tvrďáka vynikající a stejně tak celý tento film. Bezchybná kriminálka ze staré školy, kde muži jsou drsní, ženy krásné a nikdo se s ničím a s nikým nepáře. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nehas čo Ťa nepáli! alebo Nepomáhaj ranenému ak nechceš mať problémy s profi zabijákmi. Aj tak by sa dal interpretovať príbeh muža, náhodne sa zapletúceho do hier obchodníkov so zbraňami. Podozrenie, že mohol vypočuť niečo echt dôležité pri prevoze krvácajúceho muža do nemocnice nedá spávať prenasledovateľom, ktorí mu v hodinke a pol svižnej vyvražďovačkovej naháňačky nedajú vydýchnuť. Adrenalínové potôčiky sa menia vplyvom udalostí na divoké riavy, hráč pokeru sa tak stáva chladnokrvným zabijakom. Nikdo sa s ničím príliš neserie, mieri sa väčšinou na hlavu. Príbeh síce v jednotlivostiach podivne tápe (po Delonovi ako možnom zdroji informácií idú ako po neskutočne škodnej, manželku ďalšieho nepohodlného, ktorá mohla vedieť rovnako veľa, ba aj viac nechajú nažive...), ale tu nejde ani tak o príbeh ako o napätie. A toho sa mi dostalo požehnane, vrátane zopár iniciačných momentov z detstva, ako napr. kukátko vo dverách, mrazivo desivé tajomno idúce z telefónnych búdok v suteréne hotela a záverečné - nezabudnuteľné pripaľovanie cigary. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku musím přibrzdit, filmu chybí akčnost a i k té kriminálce to má tentokráte poměrně daleko. Více to připomíná jen politickou hru a Alain Delon v ní bohužel nakonec prohrává. Ona ta hra koneckonců ani vyhrát nešla. Film mě nějak extra neoslovil a odkázal bych proto ty, kteří váhají zda Delon nebo Belmondo na Jean Paula. Jeho filmy na mě působí tak nějak svižněji. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální dílko, Deray opět potvrzuje, že je jedním z nejlepších "rejžů" francouzské krimi-noir... U tohoto filmu se pozastavíte nad některými zvláště brutálními scénami, např: Když Delon coby pronásledovaný svědek zastřelí na pumpě blonďatého vraha tak, že ho silou vysadí na umyvadlo a nijak se nemaže se stisknutím spouště, prostě mu prostřelí hlavu a celý obsah je "vyexponován" na zrcadlo za nimi... Nebo naprosto dokonalý konec, ve kterém, můj oblíbený herec Alain, opět zahyne rukou mafie, jak měl ve svých filmech často ve zvyku, ač se zbavil nepříjemných dotěrných zabijáků, jsou tu jiní, které nezná a které ani nebude mít čas poznat, jednou na rušné ulici, když se po obchodech takhle prochází se svou přítelkyní, k němu přistoupí muž s novinami a skřípne mu násilím ruce do jakýchsi kleští, rychle přibýhá druhý a při mnoha svěděckých párech očí mu vrazí hlaveň malé pistole do úst.... ()

Reklama

Reklama