Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Lima 

všechny recenze uživatele

Postava, ztvárněná Delonem, pomůže smrtelně raněnému člověku, upadne při tom v podezření, že se od něho dozvěděl tajné informace a sám se stane lovnou zvěří, bojující o život. Přímočaře vedený příběh, jeden z těch lepších Delonových filmů s tragickým koncem, který je díky své překvapivosti jak rána pěstí mezi oči. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádný slaďáček, ale poctivá klasika plná akce a překvapení s ne příliš dobrý koncem, ovšem takový je život. Delon ve vynikající formě v nekompromisním příběhu. Lidové rčení "za dobré skutky budeš potrestán" je hlavním motivem snímku, který jak razantně začal, tak i skončil a v nás zůstala lehká hořkost. Jo, je to poctivá filmařina, které nelze nic vytknout. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Teprve má druhá zkušenost s Delonem a opět jsem velmi spokojen. V tomto případě jde o velmi kvalitní politický thriller, kde dostaneme poučení, že pomáhat bližnímu svému se nevyplácí. Zamrzela mě však jedna věc: hloupý konec. Já mám rád filmy se špatným koncem, ale zde se zachoval hrdina, tak jak by se nezachoval ani dementní šimpanz. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nějak si tenhle film nepamatuji,možná jsem ho viděl poprvé. Klasická francouzská kriminálka, spíš horor než thr... Skvělý a konečně taky jednou dostižitelný Delon. Mafie velkokapitálu a zbrojního průmyslu. Asi to tak chodí stále, takový je systém. Nechybělo v tom filmu nic, co jsem očekával od Francouzů z období zlatého věku jejich kinematografie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku musím přibrzdit, filmu chybí akčnost a i k té kriminálce to má tentokráte poměrně daleko. Více to připomíná jen politickou hru a Alain Delon v ní bohužel nakonec prohrává. Ona ta hra koneckonců ani vyhrát nešla. Film mě nějak extra neoslovil a odkázal bych proto ty, kteří váhají zda Delon nebo Belmondo na Jean Paula. Jeho filmy na mě působí tak nějak svižněji. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)
  • Na premiére filmu v októbri 1980 sa zúčastnilo všetky herecké hviezdy, vrátane Romy Schneider. Producent Alain Terzian spomínal na jej nevšedné stretnutie s Delonom: "Keď sme boli na recepcii, Romy na mňa kývla a ja som šiel k nej. Pošepkala mi, povedz svojmu kamošovi, nech ma pozve do tanca. Išiel som za ním a Alain si rozkázal Sinatru. DJ pustil "Strangers in the Night", Alain natiahol ruku a Romy prijala. Na parkete tancovalo niekoľko párov, no zrazu tam boli len oni dvaja. Bola tam aj Mireille, jeho životná láska, s ktorou vtedy žil. Ale keď začal spievať Sinatra, Delon s Romy sa objímali ako dvaja študenti, ako milenci. A bozkávali sa. Vášnivo. Poviem vám, že ľudia zatajili dych. Ani mušku by nebolo počuť letieť. Na stoloch bol kaviár, ale ten nikoho nezaujímal Každý mal oči na nich. Tí dvaja tu boli jeden pre druhého a vrátili nás do svojej vášnivej minulosti." (Arsenal83)
  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)

Reklama

Reklama