Reklama

Reklama

Zločin

TV spot

Obsahy(1)

Když velmi úspěšný advokát Charles Dunand (Alain Delon) dosáhne osvobození svého klineta Frédérica Chapelin-Tourvela (Manuel Blanc), obviněného z dvojnásobné vraždy jeho rodičů, měl by být se svým výkonem spokojený. V momentě, kdy porota vynese osvobozující rozsudek, řekne Frédéric svému advokátovi, že je vinen. Ještě ten večer se Charles a Frédéric sekávají na místě činu, aby se pokusili najít pravdu. (borsalino)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že všechny své budoucí potenciální vraždy si odsedím ve věznici s nejnadrženějšími penisy ve státě. Při zběžné kontrole své peněženky jsem totiž zjistil, že je velmi nepravděpodobné, že by mne obhajovalo nějaké to právnické eso s žaludkem natolik odolným, že bachor, čepec, kniha ani slez by se mu nemohly rovnat. Frédéric však podobným právníkem disponoval a já si jejich motivační rekonstrukci činu celkem užil. Sice jsem si přitom překvapením neukroutil hlavu, ale na "kecací" film to na mne rozhodně zapůsobilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo koncipovaný "malý" film, ktorý si bohato vystačí s jedným bytom a pár zábermi krásnej Paríže. Je evidentné, že scenár napísal "niekto" vyzretý životom. Problémom však je uveriteľnosť filmu, čo sa paradoxne nebije s inteligenciou dialógových súbojov ústrednej dvojice. Delonov právnik má vždy naporúdzi takú reakciu na mladíkove verzie, ktorú som nedokázal predpovedať a myslím, že vždy má akúsi psychologickú pravdu. Lenže v skutočnosti by samozrejme k takejto konfrontácii nedošlo, mnohé by s najväčšou pravdepodobnosťou vyplávalo na povrch počas procesu. Nie nutne na ňom, ale právnik, ktorý tvrdí, že má na všetko nos, by niečo vytušil. Ťažko uveriť aj Fredericovej premene a túžbe sa zo všetkého vypovedať, navyše takouto formou hry na kočku a myš. Televíznosť filmu je skôr výhodou, načo zbytočne tlačiť na pílu tam, kde si bohato vystačíme s dialógmi a napínavou východzou zápletkou. Len sa z toho dalo vyťažiť ešte o niečo viac. 70%. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Frédéric Chapelin-Tourvel (Manuel Blanc ) je obviněn z brutální vraždy svých rodičů. Dojde k senzačnímu procesu, z něhož vychází obžalovaný díky geniálně vedené obhajobě svého právníka Charlese Dunanda (Alain Delon) jako svobodný muž... Podmanivý, "starosvětsky" natočený příběh se zajímavými reminiscencemi a vynikajícími hereckými výkony. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínate si jak dřív Derayumu stačil jeden dlouhý záběr a byla na světě tak dusná atmosféra, že jsme se před televizí začali slíkat. A teď ? Tandem Deray - Delon do nás v dávných dobách ládoval jednu luxusnější podívanou za druhou a teď ? Chce se mě brečet. Ne snad že by film nebyl odveden kvalitně nebo neměl vynikající finále, ale kam se vytratila ta užásná atmosféra, ze který jsem byl ještě tejden po skončení delonovských a derayovských bijáků vlhkej. To mě hrozně štve. Vše se tady ztrácí v lijáku keců a nejsilnější momenty jsou tehdy, když se mlčí a začne hrát hudba, jenže to se stalo pořádně jen jednou. Hrozně rád, bych zrovna těmhle dvěma chlapům přidal ještě jednu hvězdičku, ale to bych si nesměl vybavovat sedmdesátkový filmy těchto dvou panů, kde stačil jeden záběr, jedno gesto a já se ocital v diváckém nebi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Konverzační půtka psychopatické holé myši a stárnoucího šedivého kocoura je docela mizerně zahraná, postrádá potřebný dramatický náboj a zhruba při šesté verzi „jak to vlastně bylo“ dojdete k závěru, že i dokument o odpočinkových návycích narkoleptických lenochodů by byl atraktivnější. Zůstává jen brilantní advokátský postřeh, že u vraha rodičů nehrozí recidiva.. Pokud chcete vidět vrchol Derayovy režisérské kariéry, tady jej nehledejte. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama