Reklama

Reklama

Zločin

TV spot

Obsahy(1)

Když velmi úspěšný advokát Charles Dunand (Alain Delon) dosáhne osvobození svého klineta Frédérica Chapelin-Tourvela (Manuel Blanc), obviněného z dvojnásobné vraždy jeho rodičů, měl by být se svým výkonem spokojený. V momentě, kdy porota vynese osvobozující rozsudek, řekne Frédéric svému advokátovi, že je vinen. Ještě ten večer se Charles a Frédéric sekávají na místě činu, aby se pokusili najít pravdu. (borsalino)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Frédéric Chapelin-Tourvel (Manuel Blanc ) je obviněn z brutální vraždy svých rodičů. Dojde k senzačnímu procesu, z něhož vychází obžalovaný díky geniálně vedené obhajobě svého právníka Charlese Dunanda (Alain Delon) jako svobodný muž... Podmanivý, "starosvětsky" natočený příběh se zajímavými reminiscencemi a vynikajícími hereckými výkony. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konverzačky na malym prostoru docela rád a když v tom hraje Alain Delon, tak to snad nemůže dopadnout úplně špatně. Bohužel, film za moc nestojí. Rozjíždělo se to docela zajímavě, ale postupem času jsem se u toho spíš nudil. Dokoukat se to dalo, ale kromě uvěřitelnýho Delona v roli advokáta na tom fakt nic zajímavýho neni. To stačí horko těžko na slabý 3 hvězdy. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a vcelku nudně natočeno. Těch 90 minut mi připadalo na dvojnásobek. Mé očekávání oduševnělého snímku s akčnějším spádem tentokrát bohužel nebylo naplněno. A můj dojem? Alain Delon s přibývajícími léty poněkud přehrává. V mladším věku hrál přirozeněji, a to je to, co mi na snímku vadilo nejvíce. Jakoby neuměl dostatečně přesvědčivě zahrát starší, společensky úspěšné muže v určitém postavení. Podobně se postavil k roli stárnoucího muže ve snímku "Poloviční šance". Ty někdejší mladíky plné akce uměl zahrát skvěle, ale na ztvárnění zralých a starších mužů si láme zuby. Podobný pocit jsem měl i u J. P. Belmonda ve snímku "Muž a jeho pes". Herecký šarm obou představitelů jako by jejich vlastním stářím pozvolna vyprchal. Chybí ta dřívější přirozenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že všechny své budoucí potenciální vraždy si odsedím ve věznici s nejnadrženějšími penisy ve státě. Při zběžné kontrole své peněženky jsem totiž zjistil, že je velmi nepravděpodobné, že by mne obhajovalo nějaké to právnické eso s žaludkem natolik odolným, že bachor, čepec, kniha ani slez by se mu nemohly rovnat. Frédéric však podobným právníkem disponoval a já si jejich motivační rekonstrukci činu celkem užil. Sice jsem si přitom překvapením neukroutil hlavu, ale na "kecací" film to na mne rozhodně zapůsobilo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Slušné kriminální drama s velmi dobrým Alainem Delonem, bohužel nějak nemohu napsat totéž o mladém Blancovi, v mých očích nebyl Delonovi rovnocenným hereckým partnerem.. Příběh obhájce a jeho klienta začíná v okamžiku, kdy jiná dramata končí, osvobozením obžalovaného.. Rozuzlení hodnotím rozpačitě, neb se domnívám, že by chlapec pod zámkem měl být, o jeho duševním zdraví bych pochybovala.. Za zmínku ještě stojí příjemný hudební podmaz, který mi pomáhal zvládnout pomalé tempo vyprávění.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama