Reklama

Reklama

Zločin

TV spot

Obsahy(1)

Když velmi úspěšný advokát Charles Dunand (Alain Delon) dosáhne osvobození svého klineta Frédérica Chapelin-Tourvela (Manuel Blanc), obviněného z dvojnásobné vraždy jeho rodičů, měl by být se svým výkonem spokojený. V momentě, kdy porota vynese osvobozující rozsudek, řekne Frédéric svému advokátovi, že je vinen. Ještě ten večer se Charles a Frédéric sekávají na místě činu, aby se pokusili najít pravdu. (borsalino)

(více)

Recenze (37)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že všechny své budoucí potenciální vraždy si odsedím ve věznici s nejnadrženějšími penisy ve státě. Při zběžné kontrole své peněženky jsem totiž zjistil, že je velmi nepravděpodobné, že by mne obhajovalo nějaké to právnické eso s žaludkem natolik odolným, že bachor, čepec, kniha ani slez by se mu nemohly rovnat. Frédéric však podobným právníkem disponoval a já si jejich motivační rekonstrukci činu celkem užil. Sice jsem si přitom překvapením neukroutil hlavu, ale na "kecací" film to na mne rozhodně zapůsobilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínate si jak dřív Derayumu stačil jeden dlouhý záběr a byla na světě tak dusná atmosféra, že jsme se před televizí začali slíkat. A teď ? Tandem Deray - Delon do nás v dávných dobách ládoval jednu luxusnější podívanou za druhou a teď ? Chce se mě brečet. Ne snad že by film nebyl odveden kvalitně nebo neměl vynikající finále, ale kam se vytratila ta užásná atmosféra, ze který jsem byl ještě tejden po skončení delonovských a derayovských bijáků vlhkej. To mě hrozně štve. Vše se tady ztrácí v lijáku keců a nejsilnější momenty jsou tehdy, když se mlčí a začne hrát hudba, jenže to se stalo pořádně jen jednou. Hrozně rád, bych zrovna těmhle dvěma chlapům přidal ještě jednu hvězdičku, ale to bych si nesměl vybavovat sedmdesátkový filmy těchto dvou panů, kde stačil jeden záběr, jedno gesto a já se ocital v diváckém nebi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl nějakým vášnivým přívržencem Alaina Delona, ale občas nějakej film zkouknu. Na tenhle mě dokopal uživatel Enšpígl s tím, že když tam je Delon, tak to musí bejt maso. Jenže to by ten film musel být o jinejch lidech, z jiný doby a točen víc pro radost. Takhle z toho vznikla těžce otrávená, průměrná a neskutečně nudná rádoby kriminálka, která mi ve skutečnosti neřekla vůbec nic. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Frédéric Chapelin-Tourvel (Manuel Blanc ) je obviněn z brutální vraždy svých rodičů. Dojde k senzačnímu procesu, z něhož vychází obžalovaný díky geniálně vedené obhajobě svého právníka Charlese Dunanda (Alain Delon) jako svobodný muž... Podmanivý, "starosvětsky" natočený příběh se zajímavými reminiscencemi a vynikajícími hereckými výkony. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konverzačky na malym prostoru docela rád a když v tom hraje Alain Delon, tak to snad nemůže dopadnout úplně špatně. Bohužel, film za moc nestojí. Rozjíždělo se to docela zajímavě, ale postupem času jsem se u toho spíš nudil. Dokoukat se to dalo, ale kromě uvěřitelnýho Delona v roli advokáta na tom fakt nic zajímavýho neni. To stačí horko těžko na slabý 3 hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Konverzační půtka psychopatické holé myši a stárnoucího šedivého kocoura je docela mizerně zahraná, postrádá potřebný dramatický náboj a zhruba při šesté verzi „jak to vlastně bylo“ dojdete k závěru, že i dokument o odpočinkových návycích narkoleptických lenochodů by byl atraktivnější. Zůstává jen brilantní advokátský postřeh, že u vraha rodičů nehrozí recidiva.. Pokud chcete vidět vrchol Derayovy režisérské kariéry, tady jej nehledejte. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajne skonštruovaná zápletka, v ktorej obyvklá pointa tohto typu filmov (netrpezlivo očakávaný výrok súdnej poroty o vine, či nevine) odznie v úvodnej desaťminútovke. Obvinený po ukončení pojednávania začne verdikt poroty pred advokátom spochybňovať. Následne chaoticky spochybňuje a zase spätne vyvracia svoje vlastné výroky. Raz vraždu vlastných rodičov spáchal, inokedy nespáchal. Advokát, presvedčený o svojej intuícii, vďaka ktorej vždy doteraz presne vedel, či ten, koho obhajoval je aj v skutočnosti vinný, váha a vydáva sa spoločne so svojim klientom na miesto činu. Tu sa v mäteži rôznych verzií postupne dopracuje k zisteniu o "kostlivcovi v skrini", ktoré zaujímavo vysvetlí mladíkovo zmätené správanie. Inteligentná, prevažne konverzačná krimi na spôsob starej školy francúzskej krimi z 60. - 70. rokov. 70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná, neprekvapivá krimi nezábava pre nenáročných, ktorá z 90% fičí na dialógu dvoch osôb. Nie, zlým filmom tento “Zločin” určite nie je, akurát je príliš priehľadný, bez twistu a emócii. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku ještě poměrně kvalitní kriminální drama o odhalení pozadí zvláště závažného činu. Je to nejspíše tvůrci a Delonem opět v dobré kondici před kamerou..! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušnou atmosféru i zápletku, leč vzpomínám na doby, kdy se v delonovkách nemusela každých pět minut ukazovat nějaká ňadra, aby bylo na co koukat. Ono by totiž bylo i bez toho na co koukat. Je to příjemně pomalý film, který se trošku zakoktá pouze v pasáži, kdy Frédéric vypráví o svém seznámení s Francou. Pointa je značně nápaditá a padne ke tudíž ke zbytku filmu jako Dunandova facka na Frédéricovu tvář. Jen musím nostalgicky zavzpomínat na dobu minulou, kdy co francouzský film, to hudební pecka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo koncipovaný "malý" film, ktorý si bohato vystačí s jedným bytom a pár zábermi krásnej Paríže. Je evidentné, že scenár napísal "niekto" vyzretý životom. Problémom však je uveriteľnosť filmu, čo sa paradoxne nebije s inteligenciou dialógových súbojov ústrednej dvojice. Delonov právnik má vždy naporúdzi takú reakciu na mladíkove verzie, ktorú som nedokázal predpovedať a myslím, že vždy má akúsi psychologickú pravdu. Lenže v skutočnosti by samozrejme k takejto konfrontácii nedošlo, mnohé by s najväčšou pravdepodobnosťou vyplávalo na povrch počas procesu. Nie nutne na ňom, ale právnik, ktorý tvrdí, že má na všetko nos, by niečo vytušil. Ťažko uveriť aj Fredericovej premene a túžbe sa zo všetkého vypovedať, navyše takouto formou hry na kočku a myš. Televíznosť filmu je skôr výhodou, načo zbytočne tlačiť na pílu tam, kde si bohato vystačíme s dialógmi a napínavou východzou zápletkou. Len sa z toho dalo vyťažiť ešte o niečo viac. 70%. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si užil, byť to bylo trochu upovídané, ale celkově přesvědčivé. Hlavně Delon zde podal slušný výkon v dost netypické roli advokáta. Ovšem Frédéricovi jsem po druhé větě nevěřil ani nos mezi očima. Bohužel jsem se do jeho lží tak dokonale zapletl, takže jasná linie příběhu se poněkud rozplynula, aby přišla poněkud mrazivá pointa. Opravdu zajímavé. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a vcelku nudně natočeno. Těch 90 minut mi připadalo na dvojnásobek. Mé očekávání oduševnělého snímku s akčnějším spádem tentokrát bohužel nebylo naplněno. A můj dojem? Alain Delon s přibývajícími léty poněkud přehrává. V mladším věku hrál přirozeněji, a to je to, co mi na snímku vadilo nejvíce. Jakoby neuměl dostatečně přesvědčivě zahrát starší, společensky úspěšné muže v určitém postavení. Podobně se postavil k roli stárnoucího muže ve snímku "Poloviční šance". Ty někdejší mladíky plné akce uměl zahrát skvěle, ale na ztvárnění zralých a starších mužů si láme zuby. Podobný pocit jsem měl i u J. P. Belmonda ve snímku "Muž a jeho pes". Herecký šarm obou představitelů jako by jejich vlastním stářím pozvolna vyprchal. Chybí ta dřívější přirozenost. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Slušné kriminální drama s velmi dobrým Alainem Delonem, bohužel nějak nemohu napsat totéž o mladém Blancovi, v mých očích nebyl Delonovi rovnocenným hereckým partnerem.. Příběh obhájce a jeho klienta začíná v okamžiku, kdy jiná dramata končí, osvobozením obžalovaného.. Rozuzlení hodnotím rozpačitě, neb se domnívám, že by chlapec pod zámkem měl být, o jeho duševním zdraví bych pochybovala.. Za zmínku ještě stojí příjemný hudební podmaz, který mi pomáhal zvládnout pomalé tempo vyprávění.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Delon mal v 90. rokoch uz len 3 dobre filmy - tento,, Polovicni sance a Herci z roku 2000. Ono je to tak trochu i horor, riesia sa vrazdy a to hodne drsne a temne pozadie maju. Jacques Deray /Avec la peau des autres, Povidka o policajtovi/ tymto natocil svoj posledny kvalitny film, potom uz len tocil podpriemery typu Clarissa. Chvilu trva kym sa to rozbehne, potom ale druha polka je vyrazne lepsia nez prva : 72 % ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Na Alaina Delona hodně slušná detektivka se zajímavým dějem. Delon se tu ujmul role obhájce, který chce bezprostředně hájit spravedlnost korupce nepřipadá v úvahu. Když se však objeví pochybnost, že obhájil vinného, začne ho to samotného hlodat a pátrá dál... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

--- 21. 3. 2011 Zápletka postavená na dialogu obžalovaného a jeho advokáta. „Udělal jsem to. Tak ne, neudělal. Ne, vlastně jsem to udělal.“ a tak dále a tak dále… Hlava mi z toho šla kolem a navíc mě příšerně štvala postava Frédérica. Až tak, že jsem vlastně celý film doufala, že si jeho advokát Alain Delon vzpomene na staré dobré časy a zbaví se ho. A pak půjde dělat něco, na co by se dalo dívat. Třeba pěstovat levanduli do Provence. ---- 14. 11. 2011 Ani napodruhé mě to neoslnilo. Jistě, pan advokát má charisma, ale jeho klient je bohužel úchylný magor, příběh postrádá napětí, a vrcholnou akcí je, když se advokát s magorem přesunou během nekonečného dialogu do jiného pokoje, nebo dokonce na balkon. Jako divadelní hra možná, jako film – ne. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka s originální zápletkou a mým oblíbencem Alainem Delonem v hlavní roli. Dobře natočený komorní příběh se dvěma herci a se stupňujícím se napětím, které si udrželo mou pozornost až do mrazivého konce. Možná mohl mít Alain lepšího protihráče. Zaujala mne myšlenka týkající se právnické etiky. Co má udělat advokát, když po osvobozujícím rozsudku, kterého dosáhl díky své odborné zdatnosti zjistí, že klient je vinen. Myslím, že v současnosti by si s tím nikdo hlavu nelámal. ()

Reklama

Reklama