Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Recenze (244)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalší zbytočný young-Jack-Ryan-wanna-be klon túžiaci po Bourneovom úspechu. Trailer klamal, o love na džihádskych teroristov je to iba prvú štvrťhodinu, ktorej kraľuje fakt silná plážová scéna. Zvyšok filmu je o rutinnom stopovaní výrobcov nukleárnej bomby, ktoré kvôli klišé, (ne)súvislostiam a nezaujímavým postavám prezývate. Čo očakávali tak zvučné producentské mená od tak slabého scenáru?? Hlavný klučina priemer (potivník Taylor Kitsch lepší) a Michael Keaton si z toho pamätá iba výšku honoráru. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu, kde měli minimálně prohodit herce v kladné a záporné roli. Krejčí Kitš je totiž sympaťák a umí hrát, kdežto prkenně zbuznělý, nesympatický Dylin Oubrájen svým toporným pózováním leda tak dráždí třináctkám slimáky a dospělý divák jen s rozpačitě pobaveným úsměvem sleduje, jestli tomu rachitickému týn zabijákovi náhodou někde v tom dolepovaném třídenním strništi neulpělo semeno z ranní „konzultace“ s režisérem. Ovšem nebýt toho osazení hlavní role členem chlapeckého homokvartetu Gay Erection, jemuž uvěříte pouze to, že by v hysterickém afektu možná tak tak zvládnul někde v Mumulendu umlátit pěstičkama Perníkového mužíčka, jedná se o vcelku zábavný a výpravný áčkový akčňák s vynikajícím Míšou Kýtnem, který guerilla všech těch vkusných a hloubavých heterokritiků nedoceňuje patrně jen proto, že tam Dylin sáhodlouze nevystrkoval prdel v elasťácích na Vilnéva. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $36,249,674Tržby Celosvetovo $66,676,062Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký priemerný akčný film. Kde je tak všetko na pol plynu, niečo dobré, niečo slabšie. Asi najviac zamrzí účasť Scotta Adkinsa, ktorý sa tu ani nemohol poriadne predviesť, než ho česli. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer se mi líbil hodně, ale z výsledného filmu nadšený příliš nejsem. Je to sice námět, který mě baví téměř vždy, ale něco mi zde nesedělo. Slušný je úvod na pláži či souboj v hotelu a to je asi tak všechno. Přišlo mi to nedostatečně ozvučené, kolikrát nešla slyšet rána. dokonce ani náraz auta do jiného auta neudělalo téměř žádný zvuk, což mi přišlo hodně divný, rko mohlo být využíto více a mladý Dylan O Brien by se do takové role hodil spíš až za 5 let. Na jedno zhlédnutí ok, ale po akční stránce spíš průměr. Hawkův 24 hours to live se mi líbilo více. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nevedel som sa do toho dostať. „Typická“ akčno-špionážna zápletka už ťažko mohla byť nudnejšia, akčné scény OK, ale na zadok a ani inam som si z nich nesadol, výprava lacná a celkovo snaživé, ale nudné. Predvídateľné béčko. A nie som si istý, či urobíte dobrého akčného herca z niekoho, kto sa podobá na Karola Csina. Michael Keaton v pohode, hoci to podal dosť na efekt. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mám radost, že existuje film, který přesně pasuje do těchto ukazatelů: 1/ vyplní mi naprosto ideálně časoprostor vlakem z Budějovic do Jihlavy, 2/ můžu ho v klidu shlédnout na notebooku, aniž bych litoval vstupenky do kina, 3/ i když vlak na výše zmíněné trase asi sedmkrát zastavuje, čili brzdí, skřípe, piští, tak skrze ten rámus nemusím mít strach, že bych přišel o nějaký duchaplný dialog, moudro nebo hlášku... nic z toho tu vlastně není :) Viděl jsem tedy vcelku snesitelnou akční jednohubku, ve které Ou Brájen kydlí krav magou protivníky (ale né že budete čekat Jasona Bourna!), ve které Adkins zdechne tak šumařským způsobem, že tuhle Ránu v Síle musel cítit snad Luke Skywalker v předaleké galaxii a kde byl závěr, byť digitální, tak přesto takový, jaký bych chtěl vidět u spousty dalších filmů. Asi nemám důvod si to pustit znovu, ale neuráželo mě to a svojí misi to splnilo. Mírný nadprůměr. 33 miliónů dolarů(rozpočet)/63 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tisíce Amíků shoří. Jen kvůli Tobě. Užij si to." Já jsem si to tedy moc neužil, protože hlavní zabiják Mitch mě tedy dost zklamal. Samozřejmě nikoli tím, že se neuměl podřídit a pořád vzdoroval, ale tím, že se neustále choval jak idiot. Blbější než on už tam byli jenom dobrmani, kteří neuměli vlézt do auta ani z něj vylézt střešním oknem. Ale abych jen nehaněl, tak instruktor Stan měl charisma v každé situaci, zlý Duch byl vlastně celkem sympaťák a agentku Anniku bych si klidně vzal za falešnou manželku. Jenže tohle měl táhnout Mitch a táhnul to spíš ke dnu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina i jeho mentor mají sympatický drajv a na bitkách je vidět jakási snaha, ale scénář (od čtyř scenáristů a podle knihy!) je blboučký a bez nápadu a ani režisér nepředvedl nic zajímavého. Na jedno zkouknutí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatím jen lehce scvrklý Yoda Keaton cvičí svého Jediho plného hněvu, protože přímý nadřízený Thulsa Soudce v sukni věří, že jedině tenhle člen One Direction může zastavit Palpatina Kitsche, který hodlá zničit galaxii.. Žánrová klišé pěkně na hromádce, marná snaha zaplnit plot holes krví a ubíjející celková tupost. Jo a Adkins je tam za Jar-Jar Binkse, čili za vola.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Akčný film so slušnou výpravou a áčkovým prevedením, ktorý sa nebojí eRkového ratingu samozrejme vždy uvítam a American assassin mal hlavne spočiatku teda skvelo našľapnuté. Parádne vyzerajúca zápletka o obyčajnom mužovi, ktorý pri násilnej akcii príde o svoju lásku, ale ide na to rozumne a nie zbytočne rýchlo a tak sa po všetkých stránkach vytrénuje, aby sa mohol pomstiť. Táto prvá tretina ma veľmi bavila, prišlo mi to pomerne netradičné a keby bol o tomto celý film, bol by som veľmi spokojný. Len škoda, že potom sa to začne uberať tým najklasickejším smerom, opäť len tajní agenti a obchodníci s nukleárnymi zbraňami, ktorí môžu ohroziť rovnováhu vo svete. Ani toto nie je zlé, tempo je svižné a dejovo je to v rámci možností obstojne zvládnuté, len jednoducho podobné neosobné zápletky už až tak nemusím, ten úvod vyzeral podstatne nádejnejší. Ani obsadenie nakoniec nie je najhoršie, Dylan O'Brien ešte určite nepatrí medzi mojich obľúbencov a viem si teda predstaviť aj podstatne charizmatickejších akčných hrdinov, ale predsa len fyzicky tu nemal problém, je to sympaťák a dokázal to so cťou uhrať. Určite ma bavil Michael Keaton, prekvapivo dosť priestoru má aj Scott Adkins, teda na pomery toho, koľko času sa inak v áčkových filmoch vyskytuje a Taylor Kitsch mi tu nakoniec tiež sedel, len jednoducho takýchto záporákov moc nemusím. Chcelo by to vymyslieť mu lepšiu postavu. Ani akčná stránka nesklame,síce tu chýba nejaká výrazná akčná sekvencia, ktorá by sa dala pozerať opakovane, ale inak si film v tomto drží úroveň, ponúkne pár slušných krvavých prestreliek a aj nejakých tých drsnejších súbojov. Ale toto všetko sa už dalo vidieť aj v krvavejšom, nápaditejšom a choreograficky lepšie zvládnutom prevedení. A režijne tu nemám problém, film si vo všetkom drží potrebný štandard. Takže ma určite mrzí, že sa celý film nedržal štýlu prvej tretiny, takto je to prakticky zabudnuteľná záležitosť, ale určite neľutujem, že som si to pozrel. Na to jedno pozretie fanúšika žánru celkom uspokojí. 63% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film o dvou zcela odlišných polovinách. Zatímco první má koule a slibuje zajímavou (proti)teroristickou jízdu ala Kingdom, která graduje hned v prvních minutách impozantní střelnicí na pláži, tak druhá je už jen tuctová špionská kalkulace plná tisíckrát viděného kliše. Sympatický je herecký ansámbl, plus absence některý zajetých trendů žánru. Nekoná se tedy sekundární love story mezi hlavním hrdinou a agentkou a na konci bomba opravdu bouchne. To bylo ostatně patrné už v traileru a je to svěží a sympatická změna. Těch klasických pomocných zlepšováků a scénáristických zkratek je tam ale i tak pořád mraky a zabíjí to jakýkoliv nadprůměrný zážitek z celku. A to i přesto, že Kitsch je fajn a akce jako taková je velmi obstojně natočená. Pro fandy povinný zářez, ale nic víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Poctivý akční thriller, které v dnešní době hodně ustupují na pozici levných béček a vyčnívají pouze ty s výbornou akcí. American Assassin tohle splňuje jen z půlky, hodně záleží, jak člověk přijme Dylana O'Briena coby akčního hrdinu, ale třeba já s ním nikdy problém neměl a pořád je tu Michael Keaton. V dvojku bych příliš nedoufal, ale jakožto samostatný film tenhle zabiják akčního fandu neurazí. PS : Sanaa Lathan opravdu účes jako James earl jones v Barbaru Conanovi! :D ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďte se vozit, pojďte se bavit, poslední prodloužené jízdy. Jenže tahle byla natažená přespříliš, zbytečná zrovna tak. Přitom prvních dvacet minut vypadá náramně. V době enormního nárůstu hrozeb teroristických útoků na civilní obyvatelstvo přichází akční béčko, které mělo našlápnuto. Hodně solidně. Španělská pláž, žádost o ruku, idylické vyhlídky. Jenže snoubenka schytá pár kulek a náš hrdina je hnán hněvem k pomstě. Nepolevuje, nedívá se doprava doleva, cíl je jediný: infiltrovat se do džihádistické buňky, která za všechno může. Buch, bác a najednou je členem skupiny tajných agentů CIA, kterou vede bývalý mariňák Michael Keaton. Následuje krádež plutonia a asi víme, co bude dál. Jenže právě tehdy mě to celé přestalo bavit. Čekal jsem svižnou řezničinu s nasupeným hrdinou, dostal utahanou překombinovanou pohádku s hrdinou, který by byl k smíchu i coby ostraha hypermarketu. Prostě casting bych si představoval jiný. Naštěstí režisér Michael Cuesta akci celkem zvládá, škoda, že mu kontaktní souboje a přehledné sekvence nevydržely po celou stopáž. Tempo nám totiž v druhé polovině hodně kolísá, atraktivní zastávky v evropských destinacích nedokážeme příliš využít, špionské momenty moc nestrhnou, obecně je trochu přitažené za vlasy, co se mladíkovi v první polovině povede (proniknout do teroristické bašty). V závěru pak asi zbyly nějaké prachy, takže si ještě digitálně zablbneme s flotilou, což se rovněž moc nevydařilo. Škoda. První polovina prostě koule měla.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Emerikan prdelossin - Fbyja... ne, Cyja v nesnázích. Tak bych to nazval, aby bylo zcela jasno, o čem. Vypadá to totiž, že populace USA natolik zdegenerovala z míšení, hamburgření a observace wrestlingu, že se již běžnými metodami nedaří rekrutovat kloudné agenty. Proto verbíři s radostí sáhnou i po chlapci, co se s rozkuřovačkou plážoval na nesprávném místě, její úhyn, zapříčiněný drobnými náboženskými neshodami, nebyl schopen v klidu reflektovat a tak se samovycvičil v ještě větší poleno, než jsme doufali. No, co už. Následuje akce, akce, obligátní dávka krávovin a troška akce navrch. Pro klidné nedělní odpoledne, kdy se před návštěvou tchounů uzamknete na hajzlu a sledujete na samsungu cokoliv, jen, když se to hýbe, ideální. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je zase v alejích nablito... Po odjebu zdejších kino odborníků jsem se radši připravil na něco nekoukatelnýho, ale ono to kupodivu tak hrozný nebylo. Jasně občas je to trochu ukecaný a tahá se do toho politika plus děj je trochu neprůhledný, ale kdo tvrdí, že je tu málo akce tak si lže do kapsy. Přestřelky jsou celkem nekompromisní a Rko dostatečně využité hlavní hrdina v pohodě nijak mě neiritoval škoda, že záporák nemá pořádný prostor a Adkins má dle očekávání jen štěk, ale jinak rozhodně neurazilo dávám pohodových 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Někoho napadlo spojit starej dobrej Test, Bournea a M:I do jednoho filmu pro teenagery, a kupodivu to nebyl úplně debilní nápad. Naopak z toho vznikla více než stravitelná akční jednohubka se sympatickým O'Brienem a přísným Keatonem, kterou rozhodně nepovažuju za ztrátu času! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z Amerických scénáristů akčních filmů mám dojem, že do chemie přišli na základce jenom v hodině, kdy se probíralo plutonium a do zeměpisu, když se bralo Rusko. No ale budiž, my si tady zase hrajeme na jejich hepyendy. Chválím trailer, protože je lepší lhát než bonzovat, chválím akční scény (především tu romantickou na pláži) a chválím Keatona, který teď v Hollywoodu frčí jako Kovy na Jútubu. Jo, viděl jsem ten dokument, takže vím, že kovy nejsou dneska už jenom chemické prvky. Kovy by tu situaci tady vyjůtuboval, Mitch ji naštěstí rozstřílel a rozsekal, což je mi jasně sympatičtější, ovšem víc než film na jednu noc z toho nebude. No ale toho Keatona teď asi budu odebírat... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Americký zabiják by hrozně moc chtěl začít novou sérii ve stylu Jasona Bournea. Bohužel se mu to však daří velmi těžko. Začnu tím, že kdo viděl trailery může je brát jako sestřih best of. Kdo chce něco víc šeredně se spálí. Akčních scén se najde několik které jsou fajn- většinou jde o pěstní souboje na blízko které funguji dostatečně. Jakákoliv revoluční přestřelka ve filmu chybí. Nejlepší je závěrečný fight mezi Mitchem a Ghostem který v podstatě všechno vyvrcholí. Jakákoliv revoluce však chybí. Dylan O´Brien je fajn ale v podstatě mu chybí nějaké vyšší charizma a mnohem lepší je Taylor Kitsch jako záporák který se taky může více vyhrát. A nejlepší z obsazení je jasně mentor Michael Keaton který každý film zvedá výš. Občas je ten film až hrozně moc hloupý- Ať už tím jak funguje výcvik, jak se záporák dozvídá z ničeho nic věci jen tak vědět nemůže a závěrečná akční scéna s výbuchem je jedním jasným škubáním za vlasy. Hlavním problém, však vidím v tom, že mě vůbec nezajímalo co se na plátně děje. Ať už kohokoliv mučili či vraždili bylo by to prostě jedno. A když mi nesejde na tom co se ve filmu děje... něco je špatně. Není to špatný film ale vyloženě dokonalý není a to velmi. Což je škoda, protože potenciál byl. ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama