Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Recenze (244)

Morholt 

všechny recenze uživatele

O´Brian v hlavní roli je tak trochu castingový kiks a dokázal bych si vzpomenout na x jiných hezounků, kteří by do této role pasovali lépe. Ale jinak nemám námitek. Kluci si tu dávali do držky, jezdili rychle v autech, stříleli po sobě, řezali se nožema, došlo i na otevřenou zlomeninu a taky tu byla jedna šmrncovní děvucha z Íránu. Neduhy představitele hlavní role úplně v pohodě vyrovnával Michael Keaton, který si part vysložilého agenta užíval a jako protihráč obstál i Taylor Kitsch. Nic z čeho bych si sedl na zadek, ale bavil jsem se slušně. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po sklamani z trapneho filmu The Hitman's Bodyguard som sa necakane dockal seriozneho oldschool devätdesiatkoveho akcniaku prave vdaka American Assassin. Ma to zaujimavu zapletku, ktora niekam zmysluplne smeruje a logicky vyusti. Spickovu prehladnu akciu zalozenu väcsinou na poctivych kaskaderskych kuskoch s CGI vylepsenim v akceptovatelnej miere. Väcsinou sa dockame skvelych prestreliek a kratkych bitiek, ktore pôsobia realisticky a drsne. Vsetko je to v akuratne vyvazenom R-kovom ratingu, ktory nepôsobi PG-13 zbabele, ale ani absurdne prehnane ako vo Wickovi, kde sa nonstop striela do hlavy az to pôsobi komicky. V CGI orgie sa zvrhne len finale, ale aj to sa mi pacilo a vybuch som si vychutnal. Hlavny zaporak v podani Taylora Kitscha je solidny. V akcii vzbudzuje respekt, ale jeho postavu mohli este viac prepracovat. Film si pre seba ukradol megadrsny mentor hlavneho hrdinu Michael Keaton. Na stare kolena sa mu znova dari. Takze zatial to vyzera velmi nadejne, lenze hlavny problem je obsadenie hlavnej postavy. Dylan O'Brien fyzicky zvlada akciu, ale drsnost a nasranost mu neverite ani na sekundu. Vdaka tomu neakcne sceny v ktorych trpi alebo nasrato po niekom patra nefunguju a nudia. Namiesto neho by sa hodil napriklad Scott Adkins, ktory sa tu niekolkokrat mihne v pozadi ako jeden z O'Brienovych kolegov a pri vycviku ho O'Brien spraska jak psa. Velmi horka pilulka pre Adkinsovych fanusikov a to ich este caka asi najtrapnejsia smrt aku Adkins vo filme zazil. Skoda. S lepsie obsadenym hlavnym hrdinom, lepsie prepracovanym zaporakom a miernemu skrateniu by z toho boli ciste styri hviezdy. Ale vzhladom na moje nizke ocakavania a nulovu konkurenciu v tradicnom akcnom zanri som aj tak viacmenej spokojny. 7/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka v rámci svojho žánru extrémne klasická. Akčné scéne veľmi bežné. Dialógy prehnane silené. Postavy nadmieru nesympatické. Záver ako zo špatných rokov deväťdesiatych. Trapas. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Super úvod a celá první polovina, která slibuje osobní vendettu proti muslimákům se postupně mění v přehlídku klišé typického pro akční béčkové filmy, což je škoda a divák tak postupně ztrácí zájem o děj. Finální scéna na moři sice mnohé vynahrazuje, ale i tak jsem měl po dosledování jistou pachuť zklamání. Je to dobrý akčňák, to bezpochyby, ale začátek sliboval víc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby sa snímok sústredil viac na špičkovú akciu, ktorú ponúka, ako na zbytočné naťahovanie niečoho, čo vlastne aj tak dobre poznáme. Ide o produkt hollywoodsky najhollywoodskejší, takže treba očakávať práve taký prístup. Je to vlastne, iba ako tak kvalitné kino béčko. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller, který nemá žádné zajímavé zvraty, ani není napínavý. Obsazení je slušné, ale filmu chybí svižnější tempo a lepší akce. Za mě 60% :) ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Ze slibnýho úvodu až do stoky (doslova). Velmi solidní úvod se postupně mění ve vyloženě nablblou sebeparodii na úrovni Expendables III a vrcholem WTF už je pak jen digitální břečka průjezdu auta kanálem nebo mučánkování...a to je závěr stále ještě v nedohlednu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Úvod na pláži zamrazil, takto realisticky pojatého teroristického útoku jsem ve filmech dlouho nebyl svědkem. Tady jsem si řekl, jo, tenhle film má velký potenciál. Nechci říct, že by se to pak zadrhlo, to vůbec ne, ale je pravda, že jsem si představoval jiný průběh. Po stránce příběhové zde máme asi již tisíckrát omílaný příběh o pomstě z důvodu ztráty blízkého člověka, ale s tím jsem se již smířil. A proč do filmu museli motat zase jadernou bombu? To už mi hlava nebere. Po stránce akční zde ale máme na druhou stranu pár solidních momentů, které za žádných okolností nemohou urazit, to bych prostě filmu křivdil. Jen mi ale přišlo, že při pár sekvencích mi působila zvuková stopa utlumeněji, což je s podivem. Na druhou stranu bitky a přestřelky v rámci žánru nadprůměr. Herecké obsazení také kvalitní, bylo jasně vidět, že hlavní herec přípravu na roli nezanedbal, Kitsch v roli záporáka překvapil. Jen Keaton jako ostřílený veterán málo využitý. Konec otevřený, uvidíme, jestli přijde dvojka (knižních předloh je dost). V porovnání s nedávným 24 hours to live malinko zaostává. Lepší tři hvězdy. Za mě dávám 70 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem nevěděl dopředu nic, kromě toho, že tam hraje O'Brien a Keaton a Kitsch, jsem až zas tak zklamanej nebyl. V zásadě má pro mě film ale jednu velkou chybu a řadu menších - ta velká spočívá v tom, že úvodní plážovka a následující patnáctiminutovka slibují, že film bude v podstatě lepší a o něčem jiném. Mně osobně žádný ty špionský filmy vlastně ani nevaděj, nevadí mi, že využívají nějakých mustrů, jejichž kořeny lze nalézt v sedmdesátkách, a ty vzorce spisovatelské / scénáristické práce se pouze aktualizujou. Takže jsem asi ani nemohl být zklamanej z toho, že film byl předvídatelnej v podobě hlavního padoucha i hlavního hrdiny (byť malé plus za to, že nesklouzl do klišé a nenechal O'Briena se vyspat s tou Íránkou; a další malé plus za to, že bomba nebyla zneškodněna na poslední chvíli). Zklamanej jsem byl ale z tempa vyprávění, které po úvodním aktu totálně opadlo a trochu naskočilo až v aktu posledním. Zklamanej jsem, že postavy pronášejí klišovitý kecy a že úvodní plážovka je vlastně finále. Ale pokud by se v postavě Mitche Rappa dalo pokračovat, asi bych se na to i mrknul. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné a nenáročné akční skoro áčko, které se nebojí ani SPOILER odpálit jadernou bombu, protože přece máme kurva levné CGÍčka, tak proč to tam nedat. Jinak roztomilé pomrkávání na všechny ty akční devadesátky, kde se to ukradeným plutoniem jenom hemžilo, celkem sympatické obsazení v čele s luxusním Keatonem a plážovou scénou na začátku,kde si říkáte, ty vole.. Ty se s tim nemažou. eRko pak zaručuje kvalitní krvavou podívanou i ulámané nehtíčky. Prostě jo, tohle by šlo. 65% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Páni, fakt mám rád, když čekám díky svým oblíbeným uživatelům nulanulanic a dostanu takovýhle překvápko. Začnu trochu oklikou. Dost uživatelů, zdravím Figouši, si stěžuje, že Adkins nedostal odpovídající prostor. No já hádám, že mu nikdo nevolal a sáhodlouze mu roli vedlejšáka nenutil. Prostě je jeden z mnoha a známej xicht mu k delšímu pobytu na place nepomohl. Další věcí je, že hlavní hrdina je trocha slaďouš a nevěří se mu role zabijáka. No já jsem úplně v pohodě. A třeba s Bournem je pro mě jasnej vítěz. Pochopitelně je to tím, že cukříka Matta prostě nemusím. Ale ne mě fakt OBrien nevadí ani v nejmenším. Jediný co vytknu je to, že šablona floutka, který neposlouchá rozkazy a jede si po svým je už přežitá a otravná. Ale jinak v rámci akčního žánru je děj, dialogy a všechna ta omáčka za mě v klidu a já si to celé užil. 75 procent. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Dost dobře odehrané béčko, které se bere až moc vážně. První půlka v čele s už mnohokrát vychvalovanou střílečkou na pláži slibuje zábavu ve stylu protiteroristických 96 hodin, ta druhá film mění v přihlouplou, nenápaditou a nudnou trapárnu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, musím říct, že se mi tenhle snímek docela líbil a že jsem si ho užil. Má to celkem spád a hlavně je to pořádně drsné, až možná nečekaně. Takové mučení bylo skutečně velmi nepříjemné a nehezky se na to koukalo, což je jen dobře. Filmy by se neměly být drsnosti, pokud je to jejich důležitá součást. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Slušná akční oddychovka, která má hodně silný úvod na pláži a parádní konec na moři ( ten výbuch byl super ), jinak prostředek filmu bohužel padá do stereotypu. Vedlejší role Scotta Adkinse potěšila, škoda jen že nepředveld nějakej ten slušnej fight. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je-li tuctovost kladem, pak je to dobrý film. 1) Navzdory žánrovým klišé a zápletkám, které jsem už mnohokrát viděl zpracované v jiných filmech, mě snímek ve druhé polovině začal i trochu bavit._____ 2) Žádná vata, přiměřeně akce._____ 3) 36letý pěkný Dylan O´Brian (čerstvě naverbovaný agent CIA Mitch) a rovněž 36letý a rovněž pěkný Taylor Kitsch (Duch) odvedli, co se patří. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

............pozerateľné.....priemer...film,ktorý si pozriete, ale rýchlo zabudnete....nevýrazný hlavný predstaviteľ, v priebehu deja sa meniaci dej-najskôr pomsta za snúbenicu, potom získať radioaktívny materiál a nakoniec.......chýbalo "dochutiť"..... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech dosavadních patnácti knih s Mitchem Rappem jsem dlouho otálel kvůli slabému hodnocení shlédnout zfilmování na které jsem se dlouho těšil. Zvědavost jak si s tím tvůrci nakonec poradili zvítězila. Film mě nezklamal, pořádná dávka akce , nenudí ani chvíli. Ale dle knižní předlohy jsem si Rappa představoval trochu jinak, snad to v dalších pokračováních napraví a ještě víc zdrsní, zde byl zatím nováček. Jen aby ho časem nenahradili jiným hercem, jak už bývá zvykem, to by mě zkazilo dojem z celé série. Super film, ale kniha 100x lepší. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako je to akční...akční je to...celkem jakože hodně.A ta akce je docela solidní a i to Rko je občas znát...nicméně když se nad tím člověk zamyslí,tak dává American assassin zhruba stejný smysl jako kdybych se já po 11.9. rozhodnul,že se pomstím a dostanu Usámu a díky tomu si mě všimla CIA.Ne snad,že bych od podobného filmu čekal nového Bourna,ale tohle bohužel nefunguje moc ani jako béčková oddechovka...40% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dvě věci, které filmu vytknu. 1) Hraje si až moc na film z řady áček, přičemž se jedná o težké "B"!!! 2) Škoda hlavní role O'Briena... Kdyby se s ním pan Adkins (který byl hrubě nevyužit!) prohodil, určitě by film měl větší grágy, víc by bavil a hlavně by asi měl vyšší hodnocení! Nicméně celý biják se motá kolem tří hvězd. Ovšem oproti mému oblíbenému Leftymu se mi až moc a po čase líbil Keaton a navíc závěr filmu byl supr! Souboj ve člunu i samotný konec ve výtahu mi přinesli na ksicht pověstný akční úsměv! O prsa, ale asi i za toho Michaela 70 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som si myslel ze je to prvy film rezisera Michaela Cuesta a ne, nie je. To je dobre, chlap totiz uz zbieral reziserske skusenosti v predchadzajucej tvorbe. Samotny Scott Adkins /Undisputted 4, Expendables 2 / je tu v uzadi, v popredi je pripad - "nahodne" utoky na civilne i vojenske objekty. Tento tim tvoria dvaja -akysi Dilino OuBrajen, pardon, Dylan O´Brien, mno ale s tym dilinom som az tak vedla nebol, nielenze nevie hrat, vyzera dost spatne a spraval sa ako dilino. Sprevadzal ho Michael Keaton, mne teda vrcholne nesympaticky herec - a nemyslim si ze vie hrat. Suhlasim vsak s tym jednym uzivatelom, ktory uvadzal Krajcira Kytscha ako sympataka a schopneho herca - dlho som nad Krajcirom rozmyslal a jo -ten herec je fakt na urovni, mlady talent ktory sa oplati sledovat do buducnosti. Dialogy na urovni, jo a videl som aj Herculesa Poirota, teda zase pardon, Sucheta /Pet malych prasatek/ : 77 % ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama