Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Recenze (244)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené, ale nijak oslňující. Myslím, že za pár dní na tenhle film zapomenu. O´Brian je jako agent dost nevěrohodný, takovej vychrtlík co likviduje ostřílený agenty. Zvlášť při jeho souboji s Adkinsem jsem se musel smát. Jinak zápletka klasická a tisíckrát ohraná. Kdyby to nebylo slušně natočené a nemělo to spád, dal bych horší hodnocení. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Dobrý špionážny akčný film? No. Dobrý by bol možno pred 20 rokmi. Dnes už pôsobí dosť... povedzme neaktuálne. Scenár ničím neprekvapí. Akčné scény sú OK, ale iba OK, nie je tam nič navyše, čo by som už inde nevidel. Hlavný assassin a hlavný záporák sú, čo sa obsadenia týka, úplne mimo. Starý Michael Keaton by si z oboch spravil rohožky, keby chcel. Ale evidentne nechcel :D So všetkými očami prižmúrenými dávam 30 %. Zbytočný film. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

Nedávno sem koukal na film Zabják a bydyguard a ted Americký zabiják...oba filmy super.. Tento sice nemá zábavné hlášky, ale nevadí..akce od začátku do konce a více takovýchto filmu...za mě 4* :-) ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Příběhy od Vince Flynna mám rád a jeho hrdinu Mitche jsem si oblíbil skoro stejně jako Reachera od Childa, a tak jsem s obavami čekal, jak dopadne masakrování další knižní předlohy...Nakonec to dopadlo téměř dobře, filmaři si upravili příběh knihy k obrazu svému, děj posunuli z přelomu osmdesátek a devadesátek blíže k současnosti a hlavního hrdinu nechali hrát Dylanem O'Brienem, který není tak do očí bijící přehmat jako Cruise v roli Reachera. Příběh se odvíjí ve slušném tempu, akční scény jsou na hraně uvěřitelnosti a herci hrají jako běžný hollywoodský průměr. Navíc příjemně překvapil Michael Keaton v roli Stana Hurleye...Takže suma sumárum se mé hodnocení motá mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Velmi podprůměrné béčko. Jakýsi mišmaš bournovky, kde se ale v přehršli zmatku utopila myšlenka. Nevím, na čem režisér jede, ale obsazení hlavního hrdiny, hlavního záporáka a vedlejších postav je prostě mimo. Hrdina je nudný, nezajímavý a jeho příběhy plné nehod (rodiče, přítelkyně) nejsou zrovna uvěřitelné. Záporák je sympaťák, který se na pozici gaunera hodí asi jako Mr. Beans. Překombinovaný a nezáživný děj dokáže z dvouhodinového filmu vykouzlit tříhodinový. Možná je to jako kniha skvělé, ale film se nepovedl. Mimo to neobsahuje nic novátorského, aby by stálo za to zmíněné vady přetrpět. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Uplně obyčejné béčko, s nesmyslným scénářem i dějem, které nakonec zvládne alespoň nenudit. Upřímně nechápu, proč se tomu Keaton po tolika úspěšných áčkových filmech upsal. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pokud mate naladu na akcni filmek, kde dobro (USA) zvitezi nad zlem (arabove) a necekate zadne psychologicke ci scenaristicke ekvilibristiky, budete spokojeni. Jiste mirne nadprumerna vec. 3+ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Americký zabiják je na tom, co se pozitiv a negativ týče, tak zhruba půl na půl. Začnu klady. V tomto ohledu musím určitě zmínit od prvních minut hodně vysoce nastavené tempo, které postupně graduje až do úplného finále, které si zvlášť zaslouží pochvalu, zapůsobilo na mě totiž vážně efektně a napínavě, prostě milé překvapení. Film mě bavil i po stránce akční, kdy akce bylo poměrně dost, byla dynamická, nápaditá a navíc k ní tvůrci přistoupili i poměrně nečekaně dost nekompromisním, krvavým způsobem, což přihodilo asi nejvíc plusových bodů k mé celkové spokojenosti. A nakonec zmíním zápletku, která se nesnažila být něčím víc, než na co skutečně měla, což jen kvituji, takže jde o přímočarou jízdu, která se nezdržuje tunami nudných a zbytečných dialogů, nefunkčními zvraty a komplikovaný politickými machinacemi, jde přímo k věci, žádné vysvětlování a žádné kudrlinky, prostě funkčně jednoduchá záležitost. Zápory? Tím nejzásadnějším je pro mě určitě celkové obsazení. O´Brien se do této role vůbec nehodil, jako nekompromisní likvidátor mě ani trochu nepřesvědčil, na tuto roli byl prostě málo drsnej a výraznej. To Adkins je úplně jiný level, ale mezi zápory ho musím zařadit také, neboť jsem si ho tu jednak moc neužil a jednak, když člověk ví, co umí a stejně musí sledovat, jak mu scénář předepisuje, že si musí téměř od každého jantara, co se tam objeví, nechat nakopat prdel, to dokáže fakt vytočit. Keaton je jinak fajn, ale konkrétně jeho mám radši v dramatičtější poloze a záporák Kitsch moc přesvědčivosti také nepobral, na takovou postavu neměl totiž ani to správné charisma, a ani pořádný koule, takže alespoň díky za ženský element, v podání Íránského koťátka Shiva Negar, která film hodně oživila a zvýraznila. Dále mi zde chyběla atmosféra, o dost syrovější vizuál a možná i více soudnosti, pár momentů bylo vážně už přestřelených a zbytečně znehodnocujících pak celou podívanou. Každopádně, při hodnocení se nakonec přikláním ale přeci jen do toho lehčího nadprůměru, neboť ten spád Amerického zabijáka je fakt výborný, pořád se něco dělo, nuda neexistovala, prostě proč nedoporučit, já se bavil dost, snad jen ta stylovost by pro příště mohla nabrat na mnohem větší výraznosti, jinak ale upřímně svěží fajn jízda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

za sebe beru za největší chybu obsazení hlavní postavy Dylanem O'Brienem. Já mu tu mlátičku prostě nevěřím. Obzvlášť když jde do akce s Adkinsem (o kterém všichni víme že pozér není). Celkově děj úsměvný a občas i hloupý, ale ne nudný a urážlivý, takže za sebe jsme spíš zklamaný (čekal jsem víc) než naštvaný. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda a ve výsledku naprosto zbytečnej film, kde se především hlavní postava chodá jako totální éshoul. Jo, chápu třeba, že se chce mstít, ale aby skoro každou akci podělal kvůli své naprosté tuposti a narcistnímu chování, to mně hlava nebrala. Celý je to dost přitažený za vlasy a nějak si zpětně ani moc nevybavuju, že by mě na tom něco vyloženě zaujalo. A to je teda dost blbý. Snaha inspirovat se jinýma a lepšíma filmama s podobnou tematikou se nepovedla, takže nezbývá, než jít o dům dál a tohle asi i zapomenout. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa náhodou vydarilo a to omnoho viac ako xkrát obohratý Bourne, ktorý doteraz hľadá svoju vlastnú identitu a posledný Ryan, s ktorým ho Pomo zrovnáva bol taktiež o dosť slabší. Dobré fighty, dobré spracovanie, charizmatický Keaton, ktorému už zožeriem tiež asi všetko a náhodou ústredná "proti"dvojica tiež, nielen Kitsch, ktorý je fakt skvelý, ale aj samotný Dylan O´Brien bol fajn, tie chvaty a serepetičky, super sa do toho dostal, ďaleko lepšie to zvládol ako mnoho iných. Normálne by som si ho vedel predstaviť ako teen predchodcu Johna Wicka... ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Ľahko stráviteľné akčné béčko, ktoré si neláme hlavu nad scenáristickými blábolami a dejovými stereotypmi. Jednoducho to do vás nasolí z prvej a máte vystaranú necelú dvojhodinku makareny zlámaných kostí, letiacich guliek s minimálnou dávkou výstrahy a na rad prídu aj nejaké tie okázalejšie detonácie. Občas povznesú osoh príjemné prekvapenia, občas čosi nečakané. Na mojej krvotvornej mienke to určite nezanechalo trvalé následky syndrómu American Sniper. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Dylan mě baví jako Stiles v Teen Wolf, jeho Labyrinty taky nebyly špatné a tak jsem byl zvědav jak dopadne tento film. Z trailerů to vypadalo slušně, hlavně Keaton a chytl mě boj proti teroristům. Bohužel ve filmu se boj proti teroristům odbude prakticky v první půl hodince a pak se jde po Mitchově předchůdci, který zběhl. Potěšil Adkins, že se opět dostal do kina v nějakém větším filmu, bohužel stejně jako v Doctor Strange, toho moc nepředvede a je odstaven v první polovině filmu. Akce je ucházející, bohužel příběh mě moc nezaujal, postavy tomu taky moc nedaly a hlavně sem čekal z trailerů trochu něco jiného. Původně jsem chtěl jít za 3*, ale ten konec to totálně zabil a víc jak 2* si to nezaslouží. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ještě včera běhal O´Brien po Labyrintu s bandou tínejdžrů a teď mu mám věřit toho tajného agenta CIA? Keatona to očividně taky moc nebavilo, na scénáři se vyřádilo koukám dost lidí, takže výsledek je prostě hodně mdlý a nezáživný. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut ok, a to je asi tak všechno. Zbytek filmu je nelogická honička za padouchem ve spoustě náhodných destinací, a ve finále divák vlastně ani neví, jaká byla motivace jak nepřátel, tak hlavních hrdinů. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Dala bych víc ,ale vzhledem k tomu, že druhá půlky stála za starou belu dávám slušné dvě!Druhá polovina totiž vypadala jako zjančený kůň,kterého filmaři ne a ne dohonit....Sám Dylan by zasloužil víc ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, první trailer který jsem viděl sliboval klasický akčňák, výpravu za pomstou zavražděné snoubenky. Ona se z toho zvrtla moderní slátanina s debilními dialogy, zase šlo o plutonium, jaderný bomby jako všude. Film ve kterým i jindy skvělý Michael Keaton vypadá jako ochotník je špatný od základu. Začátek super, od 15. Minuty strmě dolu! Adkinsův štěk jako bonus. 40% ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 33 milionov dolarov // Tržby_ 58.1 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 2 259 211 Kč // Diváci v ČR_ 15 655 // Tržby v USA*_ 35.7 miliona dolarov ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Přímočarý akční kousek byz zbytečného psychologického balastu a nějakým tím patriotismem. Asi tohle pořád obyčejní Američané potřebují vidět. ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama