Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

argenson 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba! A docela hezká varice na Černého Tulipána, respektive je to tak trochu westernovej Jánošík. Má to sice směšné momenty, kdy jeden hafík zlikviduje celej vojenskej oddíl na koních. Stejně tak lehce nelogické mi přijde, jak vždycky celá vesnice čumí na Zorrovy souboje, sice mu fandí, ale že by mu někdo pomoh', to jako né. Slušná výprava, akorát v kostýmech soudruzi udělali chybu, uniformy jsou dobově dost mimo. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Alaina Delona sice moc nemusím, ale tenhle film je fajn. Popravdě jsem se nenudil, když si uvědomim, že Zorro je latino-americký western. Film sleduje všechny důležité momenty legendy v černém; padouch, který utlačuje lidi, osvobození poddaných záchrana a nasledný útěk s Esmeraldou (, který je vlastně vystřihnutelnohodný). Alterego-nemehlo guvernér hraje Delon rozhodné lépe, než samotného Zorra. Pár scén ve filmu je přebytečných, a 124 min. je pro tohohle hrdinu příšerně moc, stačilo by klidně 95minut. PS: začátek (do usmrcení původního guvernéra) a konec (skvostný šermířský souboj) se povedl dokonale. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Zorro to není jenom Banderas, ale taky Alain Delon (i když toho mám zafixovaného především jako Černého Tulipána. Don Diego (Alain Delon) slíbí svému umírajícímu příteli, že se místo něj stane guvernérem Nové Andalusie. Diego se tak jako Miguel de la Serna stává novým guvernérem. Při jeho anonymních toulkách krajem zjistí, že mezi lidmi panuje bída a nespokojenost a poté co zaslechne legendu o Zorrovi se rozhodne jim stát a pomoci utlačovanému lidu...Celému filmu samozřejmě dominuje Alain Delon, ať už jako poněkud zšenštilý guverné a nebo jako neohrožený Zorro. Filmu možná poněkud překvapivě nechybí také humor, takže vážné pasáže se střídají s těmi odlehčenými. Ústřední melodie bratří Angelisů se do filmu sice příliš nehodí, ale je tak nakažlivá, že mi v hlavě zůstala i po skončení filmu. Hlavním problémem filmu je tak především jeho délka, která trvá přes dvě hodiny, což znamená, že místy se film opravdu vleče a člověka tak chtě nechtě zachvátí pocit nudy, protože Zorro jako film prostě nemá zase takové kvality, aby tuto délku zvládl. Ale jinak je to naprosto nenáročný film, na který se dá, především díky Alanu Delonovi, bez problému podívat. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Zorro jakého jsem kdy viděl. Sedmdesátá léta ve spojení s Alainem Delonem v dobrodružném filmu fungují zkrátka na výbornou i dnes. Delon nejen že zde skvěle odkrývá svůj velký komediální talent v roli přitroublého guvernéra, to by nestačilo. Role Diega mu sedne jako ulitá a lišák Zorro je v jeho podání naprosto perfektní. Film má v sobě spoustu přísad a různé druhy koření v podobě nejrůznějších odlehčení a gagů. Nádherná hudba od klasické bratrské dvojice. Závěrečný šermířský souboj je grandiozní! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než všechny předchozí i pozdější vezre kousků maskovaného mstitele... Mužný Alain Delon.. . komická dvojka tetičky a německého kapitána... pomsta... spravedlnost... kordy... černý plášť a maska.... Tohle jsem viděl v kině ještě víckrát než Vinnetoua... :-) a podívám občas i dnes, přestože vzrušení z dobrodružství a romantiky osamělého maskovaného mstitelen nahradila spíš nostaligie... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Počas natáčania filmu sa Alain Delon v Španielsku stretol s Leonom Degrellem, bývalým belgickým nacistickým vodcom, osobne vyznamenaným Hitlerom, ktorý riadil cudzineckú légiu SS počas 2. svetovej vojny. Leon Degrelle po vojne utiekol z Belgicka, kde bol v neprítomnosti odsúdený na trest smrti a dožil až do veku 87 rokov (zomrel 1994) práve na miestach, kde sa natáčal tento film. (Arsenal83)
  • Původní francouzská verze má přes dvě hodiny trvání, ale pro diváky ve Spojených státech byl film v kinech o třicet minut kratší. (Terva)

Reklama

Reklama