Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Recenze (65)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zorro je klasika, ovšem klasika pulpu, braku. Touha po škatulkování nás možná zprvu nasměruje strčit jej někam k Athosovi, Porthosovi a Aramisovi, protože ti také prožívají příběhy plné šermu, akrobacie, koní, žen a intrik. I oni chrání právo, zachovávají věrnost, dbají na čest a nebojí se smrti. Blablabla. Tři mušketýry ale Dumas, hádám, napsal poctivěji než McCulley Zorra. Mají minulost, komplikovanější povahu, zajímavější nepřátele a příběhy prožívají zamotané. Zorro jen tak dlouho štve toho svého, až na něj vyrazí sám, což se mu stane osudným. +++++ Neustálé šermovačky, v nichž Zorro zesměšňuje své protivníky unavují - sekají se svíčky, jezdí se po závěsech, skáče se po stolech... vše, co si žánrová scéna zřejmě žádá. Teprve finální bitka v kapli, v níž kamera konečně zřejměji užívá prostředí, plná obkružování duelantů (mimochodem, kružnice má prý ve španělské škole šermu obzváštní důležitost), závraťových pohledů dolů atd., má moc zaujmout diváka a přimět jej k uznání: "No, voni snad nakonec uměj točit. Proč to sakra nedělali těch 100 minut předtím?" Slabé **. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie príliš zábavné zobrazenie legendy. Má to ale na prvý pohľad všetko, čo tu nesmie chýbať. Delon sa taktiež do úlohy perfektne hodí, lenže chýba tu "Bebeho slovné zotieranie súperov" (viď zábavnejší Cartouche) a filmu tak chýba paradoxne švih, i keď sa tu švihá zbraňami ostošesť. Záverečný súboj ma ale potešil, len keby odhalenie identity Zorra neprebehlo tak nejak sucho, vlastne ako celý film. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Delon se na Zorra dosti hodí, je to barvité, kostýmové, výpravné...ale ...zároveň dosti užvaněné. A celkově působí tento film nemastně-neslaně: není to ani vyslovená komedie, ani vysloveně napínavý dobrodružný film. Pro mne jen slušný průměr (a víme, že Tessari umí - viz např. jeho dva westerny Pistole pro Ringa a Ringo se vrací). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než všechny předchozí i pozdější vezre kousků maskovaného mstitele... Mužný Alain Delon.. . komická dvojka tetičky a německého kapitána... pomsta... spravedlnost... kordy... černý plášť a maska.... Tohle jsem viděl v kině ještě víckrát než Vinnetoua... :-) a podívám občas i dnes, přestože vzrušení z dobrodružství a romantiky osamělého maskovaného mstitelen nahradila spíš nostaligie... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chytlavá hudba, mírně odlehčené zpracování mexické legendy o Zorrovi s neodolatelným Alainem Delonem, jehož mimochodem stejně bravurně namluvil Pavel Trávníček. Přes delší stopáž je zábava zaručena, i když blbost vojáků i plukovníka Huerty je tak nějak stále se opakující (přesmyčková) :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdejší příšerný obal mě docela vystrašil ale nakonec se jednalo o docela zábavný dobrodružný snímek a jedno z nejlepších zpracování legendárního "Zorra". Ale Martin Campbell zůstává neporažen. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Delon je charizmatickejší Zorro ako Banderas, to je pravda, ale inak novodobú verziu tento film nemá. Šermovačky sú zbytočne zdĺhavé a nie toľko vtipné, ako som očakával. Na tejto verzii akosi príliš vidno, že sa vtedy nosil štýl alá Bud Spencer a Terence Hill. Na druhej strane ale film je predsa len takým balzamom pre duši, takou rozprávkou pre dospelých. Nádej, že existuje niekto, kto odstráni všetkých tých podvodných politikov, skorumpovaných sudcov, falošných svedkov. Ako veľmi by sa nám dnes hodil. My sme mali len toho Jánošíka. A aj ten mal všetko na háku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby parta z videokroužku vyrazila na pracovní seminář na venkov, kde náhodou potkali Alaina Delona, kterého ukecali, aby se zúčastnil jejich filmového cvičení. A on, jako kavalír, nechtěl trhat partu, takže své herectví přizpůsobil jejich schopnostem. Tudíž - průšvih jako hrom. Herecky, režijně, scénáristicky i výpravou to silně připomíná latinoamerickou telenovelu plnou frází, nesmyslů, přepjatostí a vtipů tak starých, že jsou vlastně mrtvé. Nikdy více. Jediné, co mě trochu pobavilo, byla guvernérova cynická tetička. /26. 12. 2010/ ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená filmová verze Zorra, asi nejlepší. Nicméně se trochu obávám, že téma je to z dnešního pohledu malinko vyčpělé. Herecký výkon Alaina Delona je velmi příjemný a uvolněný. Jinými slovy "fajn oddechovka". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když to bylo úplně pitomý a citelně italský, tak si nemůžu pomoct. Mě se to prostě líbilo. A Delon hrající uťápnutýho šlechtice a lidovýho hrdinu si svou roli viditelně užíval. Zapomeňte na Bandasku. Tenhle Zorro je nejlepší. 70% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba! A docela hezká varice na Černého Tulipána, respektive je to tak trochu westernovej Jánošík. Má to sice směšné momenty, kdy jeden hafík zlikviduje celej vojenskej oddíl na koních. Stejně tak lehce nelogické mi přijde, jak vždycky celá vesnice čumí na Zorrovy souboje, sice mu fandí, ale že by mu někdo pomoh', to jako né. Slušná výprava, akorát v kostýmech soudruzi udělali chybu, uniformy jsou dobově dost mimo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Delon jako Diego de la Vega v kůži legendárního Zorra mstitele, postavy vymyšlené v první polovině 20. století Johnsonem McCulleym. Tentokrát mu konečně někdo nabýdl něco jiného než špionáž nebo policejního inšpektóra. A Alan se toho zhostil víc než dobře. Povedená adaptace knihy ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě taková dobrodružná pohádka, pro mě ovšem bezproblémově koukatelná, neb v mých očích je Alain Delon nejhezčí a nejpřitažlivější Zorro, co jsem měla možnost zatím vidět.. Mimo to je snímek i zábavný a místy vtipný, převtělování "slabomyslného" Diega v odhodlaného ochránce slabých a utiskovaných se Delonovi povedlo na výbornou.. No a děravost scénáře či chybějící logiku momentálně neřeším, v "pohádkách" je povoleno vše.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Alan Delon je bezesporu nejcharismatičtějším představitelem maskovaného mstitele a jako Diego je kouzelně čtyřprocentní. Film mě docela dost bavil, takže rád odpustím různé nedostatky, které tam určitě byly. Myslím si, že kdyby to bylo trochu kratší, tak by se nic nestalo a taky tam byl místy zbytečně vecpáván komediální prvek (třeba to s tou trubkou), ale jinak pěkný. ()

Reklama

Reklama