Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

tempus 

všechny recenze uživatele

Alaina Delona sice moc nemusím, ale tenhle film je fajn. Popravdě jsem se nenudil, když si uvědomim, že Zorro je latino-americký western. Film sleduje všechny důležité momenty legendy v černém; padouch, který utlačuje lidi, osvobození poddaných záchrana a nasledný útěk s Esmeraldou (, který je vlastně vystřihnutelnohodný). Alterego-nemehlo guvernér hraje Delon rozhodné lépe, než samotného Zorra. Pár scén ve filmu je přebytečných, a 124 min. je pro tohohle hrdinu příšerně moc, stačilo by klidně 95minut. PS: začátek (do usmrcení původního guvernéra) a konec (skvostný šermířský souboj) se povedl dokonale. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Delon se na Zorra dosti hodí, je to barvité, kostýmové, výpravné...ale ...zároveň dosti užvaněné. A celkově působí tento film nemastně-neslaně: není to ani vyslovená komedie, ani vysloveně napínavý dobrodružný film. Pro mne jen slušný průměr (a víme, že Tessari umí - viz např. jeho dva westerny Pistole pro Ringa a Ringo se vrací). ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No jo ! Kdyby tam nehral ALAIN DELON tak nevím, nevím.... Ale stejně ten film nepřekonal "Zorra mstitele" z roku 1940 ! A rozhodně to není tím, že tam hral krasavec TYRON POWER. Ve fimu z r.1940 byly úžasné šermířské scény a pak těch situací, kdy Zorro jediným máchnutím kordem vykouzlil Z. Jsou to drobností, ale ze zajímavých drobností se prostě skládá nezapomenutelný film. V roce 1947 mi bylo 15 let, sama romantika, samé iluze, ale jak vypadá šarmantní chlap do této role, to jsem už tehdy rozeznala. A nemíním na tom měnit ani dnes nic. A.DELON měl zde příliš sladký evropský ksicht. Zorro byl Mexičan - šlechtic. (Rozhodně neměl modré oči !) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě taková dobrodružná pohádka, pro mě ovšem bezproblémově koukatelná, neb v mých očích je Alain Delon nejhezčí a nejpřitažlivější Zorro, co jsem měla možnost zatím vidět.. Mimo to je snímek i zábavný a místy vtipný, převtělování "slabomyslného" Diega v odhodlaného ochránce slabých a utiskovaných se Delonovi povedlo na výbornou.. No a děravost scénáře či chybějící logiku momentálně neřeším, v "pohádkách" je povoleno vše.. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

hodnotenie je nizsie lebo som videl sprasenu americku verziu ktora je o polhodinu kratsia ako oficialna dlzka filmu, navyse kvalita obrazu bola udesna a film mal anglicky dabing ktory nepatril k najlepsim. inak ide o navrat alaina delona po Ciernom Tulipane do "swashbuckling"ovskeho zanru, ale v porovnani s predchadzajucim dobrodruzstvom je to o dost slabsie i ked niektore pasaze su zabavne, ale nefungovalo to ako celok a radsej nespomeniem tu otrasnu pesnicku ktora hrala v kazdej akcnej pasazi... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Film inspiroval Ilyu Salkinda, který podle Zorra (Alain Delon) vytvořil postavu Supermana do filmu Superman (1978). (Terva)
  • Jedná se o jeden z první západních filmů, který byl distrubován do Číny po kulturní revoluci do roku 1978. (Terva)
  • Počas natáčania filmu sa Alain Delon v Španielsku stretol s Leonom Degrellem, bývalým belgickým nacistickým vodcom, osobne vyznamenaným Hitlerom, ktorý riadil cudzineckú légiu SS počas 2. svetovej vojny. Leon Degrelle po vojne utiekol z Belgicka, kde bol v neprítomnosti odsúdený na trest smrti a dožil až do veku 87 rokov (zomrel 1994) práve na miestach, kde sa natáčal tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama