Reklama

Reklama

Resolution

Trailer

Obsahy(1)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje. (Goldbeater)

Recenze (41)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hľadali monštrá. A našli jeden druhého.“ Resolution je v mnohom super. Začiatok je síce kvôli prítomnosti drogovo závislej postavy ťažký (hoci realistický a teda nepekný a vyčerpávajúci), ale postupne sa situácia upokojí a na tom dosť nepríjemnom mieste sa začne fanúšik hororu cítiť paradoxne celkom dobre, pretože je to miesto záhadné, zaujímavé, plné tajomstiev, záhad, folklóru a divných postáv, z nich každá môže (ale aj nemusí) mať niečo za lubom. A vy neviete čo. Zaujíma vás, čo sa z toho vykľuje. Postupne však otázok pribúda a odpovedí ubúda a ku koncu to pravdupovediac pripomína už skôr sci-fi, než horor. Finále je také, že z neho možno skôr nebudete, než budete múdri. Každopádne ma potešil môj obľúbený indiánsky herec Zah McClarnon (Togo, Doktor spánok, druhá séria Farga, Krvavý tomahavk). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"The Cabin in the Woods" meets "Sinister" meets "nový Evil Dead". Už jen tahle síť inspiračních zdrojů, nebo lépe řečeno paralelních zpracování stejných motivů naprosto odlišným způsobem je zajímavá. Zatímco výše jmenované fláky pokládám za špičku současného mainstreamového hororu, tohle je ryzí levná nezávislárna. Ale perfektní. Malý (ale dostačující) rozpočet podpírá hodně originální příběh. Celou dobu jsem byl zvědavý, s jakým nadpřirozeným (nebo přirozeným?) fenoménem mají vlastně hrdinové čest. Rozuzlení je svým způsobem dost inovativní (a i přesahy tohoto obsahu do "formy"). Ono se to těžko popisuje, prostě tomu dejte šanci a třeba budete spokojení. Atmosféricky to na mě působilo dost mrazivě a nepříjemně i v těch chvílích, kde se zrovna nic objektivně strašidelného neděje (stačí, když divný týpek v karavanu točí mezi prsty zrcadlovou destičkou). Pro fandy amerického indie hororu povinnost. PS: Pokud váháte, jestli se na film podívat, v rozhodování by vám mohl pomoci tento film. Pokud se vám líbil on, mělo by se vám líbit i Resolution. Taky je to víceméně pomalá konverzačka a alternativní pohled na hororový žánr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDÉ SEM CHODÍ HLEDAT UFOUNY, DUCHY, KULTY, BRÁNY DO PEKEL A TAJNÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY, NAHLÍŽEJÍCÍ DO JINÝCH DIMENZÍ. MYSLÍM, ŽE POKUD TU NĚCO JE, NENÍ TO NIC Z TĚCH VĚCÍ. NEBO TU JE VŠECHNO…" /// Mike se rozhodl udělat dobrej skutek. Opouští těhotnou manželku a vydá se zachránit kupu sraček. Ty jsou kupodivu i všude kolem, páč s nima někdo hraje jakousi interaktivní hru… Nápad zajímavej, ale realizace je sračkoidní. Hraje se ,,NA NĚCO“ a místo toho, aby se něco dělo, se melou hadry. Navíc by to klíďo mohlo bejt točený ,,handkou“. Naštěstí není, i když výsledek by byl stejnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su na konverzační filmy. (A někdy je to horor.) 2.) Miluju, když je úkolem ,,postavy“ dobrat se ke šťastnýmu konci filmu. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Áno!!! Úžasné to bolo! Teraz mi už neostáva nič iné, len rozmlátiť si hlavu o stenu, pretože toto je presne ten typ "hororu", ktorý ma jedného dňa zabije. Takže kto chce vidieť "horor", ktorý nemá s daným žánrom absolútne nič spoločné, a v ktorom sa od začiatku do konca len konverzuje a vôbec nič nedeje, ten dá možno 5. Ja som išiel od nudy skapať a môžem si akurát dobre zanadávať na všetky tie Avasty či Esety, či čo to vlastne mám, že mi opäť raz nezablokovali jednu neskutočne nezáživnú pičovinu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa rozhodne vycestovať na odľahlú chatu a pomôcť tam prekonať závislosť starému kamarátovi. Tomu sa to síce nepozdáva, ale nemá inú možnosť, takže započnú svoje odvykacie rozjímanie, ktoré im však narušujú podivní ľudia, čo sem prichádzajú. Onedlho sa navyše začnú objavovať čudné veci a náznaky toho, že sa okolo nich deje niečo zvláštne. A film je zvláštny celkovo; taký svojský, psychologicko-dramatický horor, v ktorom je na jednej strane načrtnutých viacero zaujímavých vecí, ktoré však musí divák dôkladne počúvať a predovšetkým ho to musí aj zaujať, čo sa napr. u mňa podarilo až na druhý raz, po pár rokoch :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chris je drogovo závislí mladík. Jedného dňa zašle svojmu priateľovi video s mapkou kde sa nachádza a ako trávi svoj voľný čas. Nakoľko si Michael uvedomí, že jeho priateľ je z drog vo veľmi zlom psychickom stave, rozhodne sa ho navštíviť a proti jeho vôli vykonať abstinenčnú kúru. Už po pár dňoch si uvedomí, že dom o ktorom si myslel, že patrí Chrisovi, v skutočnosti spadá pod indiánsku rezerváciu. Aby toho nebolo málo zo dňa na deň sa dejú zvláštne veci. Niekto, alebo niečo ich sleduje. Budem neslušný, ako málokedy. Udeľujem jednu * za komediálne dialógy a za výber dvoch tĺkov, ktorý by sa viac hodili do štvrtého pokračovania "Vo štvorici po opici". Snáď si tu všetci zo mňa robíte kozy s tým hodnotením. Verte, neverte, tí čo ste to ešte nevideli, 90 minút sa nedeje absolútne, ale absolútne nič, čo by nasvedčovala tomu, že ide o horor. Potom Winnetov a Kleki-petra odstrelia dvom feťákom "palice", po chvíli sa zjaví ASI duch či kerého Krista, lebo ho ani neukážu, a finit-to. Ako komédia? - možno. Ako horor? - podľa mňa si z nás všetkých Justin Benson a Aaron Moorhead urobil p**u. A tí čo udelili viac ako jednu *, tak tí mu to zožrali aj so všetkými sračkami. Tak teda DOBRÚ CHUŤ PRIATELIA!! - 20%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zbytky fetu... žíly když opouští... Oko je tu, hrozí i odpouští." Pozdě varován, dal jsem to obráceně. Nejprve Donekonečna (2017) a pak teprve Resolution. Upřímně, jsem i rád. Pomohlo mi to být zvědavý i ve chvílích, kdy ostatní diváci už nudou, či vzteky nad nekonečnými tlachy a přehráváním jurodivých vzkazů na záhadných kazetách bušili hlavou do zdi. Ani se jim nedivím. Nechat si na týden připoutat ruku k trubce bez povědomí, do čeho jdu, asi i mě by trefil šlak, podobně jako nebohou Sáru: "Pes umřel sám, dostal na verandě infarkt." :-) Jo jo, trefil ho infarkt... ráže 38. Že Chris, coby závislák s těžkým absťákem, udělá a řekne cokoli, jen aby se dostal ke své dávce, je jasné. Ale že  Michael, jeho čistý anděl strážný (resp. láskyplný tyran odmašťovací) lže, jako když tiskne, své přítelkyni? Možná známka toho, jak už ho Chris stahuje k sobě dolů, do morálního bahna. Zaujali mě indiáni, coby drsní čističi své rezervace od fetek a squatterských bezďáků. Zřejmě karma a pomsta bílému muži za zkázonosnou ohnivou vodu. "Pouhá" 3‰ v krvi. Víckrát už ne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad by to možná byl zajímavý, kdyby měl uvěřitelnější postavy, cosi jako děj a rozvíjení děje včetně zápletky, a taky nějaké smysluplné zakončení, ne jen další náznak záhady á la Lost. A něco dít se ostatně taky začne až skoro ke konci filmu. Navíc ti dva mi byli strašně nesympatičtí a jejich rozhovory mi draly uši. Chápu že se někdo pokusil natočit nezávislý a levný film na koleně, jenže k tomu jen prvotní nápad nestačí, je potřeba ho umět taky podat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všechno se motá okolo smažky, kterou se snaží kamarád postavit zpátky na nohy. Sice se tam občas objeví nějaká nahrávka, divnolidi či náznak tajemna, ale všechno se nakonec vrátí k donekonečna omílanému "Potřebuju crack!". Jenže na nějaké tématické drama dvojice režisérů nemá a aby z toho byl horor, museli by chlapci přidat ve všech žánrových ohledech. Tohle je strašná spatlanina. 10% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Chápu, pokud to někomu nesedlo. Naprosto komorní konverzačka, lehounce říznutá paranoiou. Moc to nepůsobí jako horor - spíš jako atmosférickej, mysteriozní filmek, kde se jeden druhého snaží zbavit drog a přesvědčit ho o přístupu k životu. Souhlasím s tim, že celkové rozluzlení jest unikátní a je potřeba vnímat některé dialogy, týkající se "té záhady" a trošku se nad tim pak zamyslet, to cenim. Hlavní dvojce je sympatická, akorát bych lehce ubral toho "fuckování", protože dialogy jsou vlastně solidní a myslim, že bez těch vulgarit by to fungovalo líp. Film působí i nepatrně, dobrodružně, kde týpek prochází okolí a vyptává se lidí. Mám slabost pro tyhle minimalistický, atmosférický a nepředvídatelný "horory", které nestaví na vydírací hudbě, tuně špatných efektů, samoúčelných lekaček a nudného gore. Těšim se na další filmy Justina Bensona a Aarona Moorheada. // Podobně pojatý Black Mountain Side na sněhu a archeologií se mi líbil víc a děkuju J*A*S*M za doporučení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

My kind of horror. Nenápadný a levně natočený film balancující na pomezí buddy konverzačky a paranoidního mysteriozňáku. Žádné ohrané explicitní strašení, ale náznaky, nejistota, paranoia jsou podávány v tak akorát odměřených dávkách, aby divák zůstal napnutý jako struna. A že já se fakt bál. Dokonce i u scén, které by zdánlivě děsivé být neměly. Takhle si osobně představuju kvalitní horor. To vše navíc umně zabaleno do překvapivě originálního příběhu, který nedává mnoho vodítek k rozklíčování. A to je v tomto případě dobře, protože díky tomu neurčitá atmosféra vydržela a gradovala až do konce. Parádní debut! ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zvláštní film, který mě po celou dobu udržoval v napětí kvůli tomu co přijde a zároveň mě pořád nutil domýšlet nové věci což mě bavilo ale zároveň mě taky pěkně štval, zvláště ty dialogy mi tam moc neseděly a přišli mi asi o ničem a že jich tam bylo dost. Je to celé o veliké fantazii a přístupu. Hororem bych to rozhodně nenazval, mysteriózní thriller tomu sedí a dvojici režisérů dám ale určitě ještě šanci a seženu si další jejich filmy. Tady zatím slabší 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Hororovú „indie“ scénu mám celkom rád, objavuje sa v nej ročne síce stovka amatérskych, nevýrazných počinov, ale občas aj nenápadný klenot. Resolution sa k tým klenotom však radiť nebude, neradí sa však ani k tej hŕbe neambiciózneho odpadu. Prirovnania ku Cabin in the Woods, prípadne Evil Dead mi síce prídu značne scestné – spoločné to má jedine dejisko v podobe chaty v lese, ale to by sme už potom mohli nazývať každý film odohrávajúci sa v chate klonom Evil Dead-u, čo mi príde ako dosť chabé pojítko. Resolution je lacný, nezávislý film, ktorý má s hororom len pramálo spoločné, skôr sa jedná o takú mysterióznu drámu kríženú s thrillerom. Doslovne od začiatku do konca je postavený na konverzácii dvoch postáv. Tie sú síce až napodiv sympatické (napriek tomu, že jeden z nich je feťácky pako), ale samotné spracovanie je úplne nevýrazné. Film len jemne načrtne viacero zaujímavých prvkov, ktoré ďalej nijako nevyužíva. Nesie sa ním taká záhadná atmosféra, kde zo začiatku podnecuje divákovu zvedavosť s čím vlastne majú postavy dočinenia a či sa uberie skôr „do nadprirodzena“ alebo k home-invasion, prípadne k nejakému uletenému psychu. Avšak pravdou je, že neponúkne vôbec nič. Samotné rozuzlenie je síce pomerne originálne (aspoň ja si nevybavujem film, kde by som videl niečo takéto), ale mne osobne absolútne nesadlo a celý ten záver s (jemný SPOILER) „Musíme dokončiť film, aby sme sa oslobodili!“ (KONIEC SPOILERU) mi prišiel skôr k smiechu ako by vo mne budil údiv nad nápaditosťou tvorcov. Napriek tomu tie dve hviezdy udelím, prekvapivo ma to neotravovalo tak ako som čakal, postavy boli sympatické, úvodné „tajomno“ vyvolalo určité očakávania a indie scénu mám tiež celkom rád, len škoda toho maximálne nevýrazného spracovania. Resolution to má veľmi ťažké, poteší len úplne minimum hororových fanúšikov, tých ktorí za horor nepovažujú len hromadné jatky a neutíchajúce ľakačky, ale aj z nich len minimálnu časť, zvyšok sa pri ňom zákonite uzíva nudou k smrti. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chlap sa rozhodne vycestovat do indianskej rezervacie apomoct staremu kamaratovi prekonat akusi zavislost. Cestou ma pocit, ze ho niekto sledoval, alebo to on niekoho sledoval? neviem, a po projekcii je mi to jedno : 6 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, provedení, no... dejme tomu, ale hlavní problém je v tom, že s tím nápadem se dalo pracovat mnohem, mnohem líp. Tohle vypadalo jako nějaká jeho první verze, ve které nejsou vychytané všechny mouchy a taky je to na něm dost znát. Taky je to bez atmosféry, všechny záhady jsou podány blbě (a navíc tam nejsou vysvětleny - nebo jednoduše nemají účel, což je na prd, pokud je to tak), postavy mě nezaujaly, kromě toho feťáka, ten mi byl dost nesympatický a vlastně už na tom filmu nemám co chválit. Tady je největší průser v tom, že se ten film točil podle asi nehotového scénáře. Ona by z toho klidně mohla být i komedie, ale něco takového by tahle režisérská dvojice nedopustila... 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle se strašně těžko komentuje. A těžko v tom filmu cokoliv popsat. Měla jsem z toho od začátku velmi dobrý pocit, až podezřele dobrý. Vše se vyvíjelo zajímavě, neohraně a s výjimečnou atmosférou. Děj byl absolutně nepředvídatelný. Z několika scén mě mrazilo, (obzvlášť z pána se zrcátkem) jak už dlouho ne. Hodně keců mi v hororu nevadí, ale jak už tu bylo prozrazeno, když v tom největším zlomu a očekávaném vygradování přešlo ve vteřině na nezajímavý a zbytečně nudný dialog o manželství a naopak o životě v samotě, zatímco tam jiní maníci podpalují barabiznu, to je asi fakt něco špatně. Už se pomalu ale jistě blížil konec filmu a nad pointou visí stále rychleji se zvětšující otazník a divák si už jen láme hlavu, nad tím, jak to rozlousknout. O to se ale tentokrát nepostaral nikdo. Odbitím jedné scény s webkamerou jsem se v celém snímku začala velmi rychle potápět a nějak už se mi nepodařilo vyplavat. Resolution měl jen zdánlivě dobře vyhlížející náběh na zvláštní nezavislárnu, ale ''rozuzlením'' u mě ztratilo veškerá pozitiva. Šílený omyl. Nedoporučuji. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předzvěst Endless, kterou právě Endless bezvadně vysvětlilo a doplnilo. Tady se toho bohužel hodně nakecalo, i když se i tak našlo pár dobrých scén, nicméně jako celek to úplně nefunguje. Moorhead s Bensonem jsou však vizionáři a doufám, že světu ještě ukáží svůj potenciál. 55% ()

Reklama

Reklama