Reklama

Reklama

Líbánky se odehrávají v čase dvou dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza (Anna Geislerová) a Radim (Stanislav Majer) tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy. Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života. Ovšem... kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Maminky i tetičky mu podstrojují, muži mu bodře nalévají. Kdo to však vůbec je? A odkud se vzal? Je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst? Nebo se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů? A koho? S Janem Bendou u svatebního stolu dostává romantika trhliny. Toho chlápka je třeba dostat co nejrychleji pryč. Některá tajemství by prostě neměla být prozrazena! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (365)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudná, dlouhými monology proložená záležitost, která je zcela v meritu trapné české kinematografie posledních let. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Ten film je jako autobus mezi Šumperkem a Bruntálem, prostě míří odnikud nikam a pěkná krajinka to fakt nezachrání. Za technickou stránku a výkon Majera, který i s nesourodým, nudným a leckdy opulentně přepáleným scénářem v rukou všechny přehrával o parník, jedna hvězda útěchy. PS: Když Jirka Černý vyprávěl o své drsné minulosti Geislerové, tak mu scénář dával do úst tak dementní věty, že mi za Jarchovského bylo trochu stydno. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Homouš, buzenart, hulibrk - to jsou slova přímo z filmu a vystihují ten nepřesvědčivý přílepek gay postavy, která tak akorát ještě dostala ve filmu pár facek, amatérské herectví (spíše neherectví) švagra, nebo kdo to byl u scény topení „buzeranta“ ve vaně, ztvárnění gay scény (která tam prakticky nebyla) jen v negativním pohledu a z toho plynoucí mé rozpaky nad tímto „dílem“ … kdyby zde nebyl tento film uveden, tak by mě to vůbec nemrzelo 3441 ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Podle mě stejný problém jako u Nevinosti: Moc rozehraných příběhů a ve filmu se dějí věci proto, že to tak tvůrci chtěli. Například: Aleš dá urnu své životní lásky, jen tak jako svatební dar a mohl bych vyjmenovat mnoho dalších příkladů, ale nechci spoilerovat. Co musím pochválit, tak kameru na světové úrovni. ()

jupisova 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím hodnotit velmi kladně , od začátku do konce tento film strhl moji pozornost , střídaly se moje sympatie k jednotlivým postavám , ale celkově se mi opravdu líbila hodně kamera . Herecké výkony hodnotím slušně , sympatický je mi v poslední době hodně Stanislav Majer , Aňa Geislerová jako vždy výborná , Jiřího Černého v podstatě neznám , ale jeho výkon pro mne byl strhující . Myslím , že by si tento film zasloužil víc pozornosti a nějakého toho lvíčka... ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Hrebejk sa uz toci v kruhu a bohuzial asi nevie ako sa zneho dostat von.Este pri Nevinnosti som mu to zozral .... ale uz stacilo.Geislerova mi uz tiez zacina liezt nanervy....esteze ten Jirka Cerny tu hral fakt dobre a aj na letnu krajinu plnu rybnikov okolo Trebone sa tiez dobre pozeralo. ()

luxuska 

všechny recenze uživatele

podobně jako u Nevinnosti většinou hodně zajímavé herecké výkony, skvělá kamera, vypjaté emoce a téma, ze kterého by se dalo vytěžit hodně, nebýt zbytečné doslovnosti. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Chladným severem se okatě inspirující just married drama poslední dekádu tápající dvojice Jarchovský-Hřebejk v úvodních pasážích působí jako "kluci ušatí se konečně probraly". Černého postava tvoří atmosféru, vyvolává nejistotu, klade otázky "kdo je?" "co chce?"......a propos, Jiří Černý a Stanislav Majer - neokoukané tváře a dobrý tah režiséra Hřebejka (prvně jmenovanému škodí Jarkovský zdlouhavými pseudobásnickými monology). Ale vyložením karet na stůl nadšení uvadá a Jarchovský s Hřebejkem už jenom stalkují konkurenci s cílem dotlačit příběh k závěrečným titulkům. A konec samotný............zmačkat, zahodit, předělat!?!?! ()

herák 

všechny recenze uživatele

Po druhem shlednuti jsem chtel hodnoceni navysit..film se mi libil o moc vic nez poprve, herci hrajou skvele, pribeh je zajimavej, postava alese klimy spravne asocialni..nicmene na pet to proste nema presto ze mam tohle tvurci duo/trio opravdu rad ()

REP_ReZeNT 

všechny recenze uživatele

"Za slabost, za studené dlaně, za usínání s dokořán otevřenýma očima, za ledový pot." Hřebejkův rukopis znatelný na míle daleko. Nenechte se zmást sladce zavádějícím názvem "Líbánky" a připravte se na hořkosladkou chuť inspirovanou dánskou, švédskou, zkrátka severoevropskou kimenatografií a severoevropkými dramaty. Film odehrávající se u jezera v houšťi lesů, se špetkou melancholie, nevinných lží a vynikajícím scénářem a kamerou je dalším podhodnoceným dílem z české tvorby. Vynikající herecké výkony, kde nesmí chybět ani zrzka Geislerová a pro úplnost a atmosféru studených krajin i vousatý Stanislav Majer. "Dívám se na tvoji tvář, na jedinou svou kotvu k tomuhle světu. Strach je semnou pořád. Nenávidím ho a nenávidím sebe. 80% ()

jsemzuzu 

všechny recenze uživatele

Hřebejk roste a dělá mi radost. Jeho režie už je na světové úrovni, snové záběry, pomalá kamera, viditelně se inspiroval u Triera. Hudba dokonalá a scénář - nejvíce mě dostal dialog s Aňou s, pro mě neznámým hercem, Jiřím Černým, který celý film strhl na sebe svým brilantním herectvím. Ten, jestli nedostane Českého Lva, tak akademii nepochopím. Dlouho se mi nestalo, abych byla tak rozebraná z reality dnešních vztahů, jak krásně to Jarchovský vystihl. Ironie života. Bohužel. Silný film, doporučuji !! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po pár letech tápání přišel Hřebejk s civilně natočeným, silným filmem. Radim má minulost, se kterou se své novomanželce nehodlá svěřovat. Jenže na svatbě se objevuje záhadná postava v podobě Jana Bendy, která se stane jeho noční můrou. Jo jo, Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Tak by se jednoduše dalo charakterizovat, co se odehrává v tomto filmu. Na ty Hřebejkovy top filmy ani tento snímek nedosahuje, ale zajímavý rozhodně je a stojí za vidění. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený režisér si vyšlapal cestu poněkud jiného charakteru. Nová technologie mu však nepřispěla k tomu, abych film vyzdvihovala. Herecký výkon se sem tam zaškobrtl na nevěrohodnosti. Pomalý, nic nerozvíjejíc film ve story příběhu spíše komorním. Skoro bych řekla, že by se to nakonec hodilo jako jedna epizoda nového Hřebejkova seriálu. Bohužel mě tento snímek neoslovil, což jsem si zrovna od něj slibovala. Stane se. Občas prostě už není moc co vyprávět... Oceňuji však některé napjaté chvíle. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Hřebejk výborne režíruje, akurát na jeho mieste by som si vybral lepšiu hlavnú dvojicu ako boli Geislerová a Majer. Sľub v kostole som im moc neveril a dalo sa im veriť akurát kotúľanie obrúčok v samom závere. Záhadná postava je dobre zahraná. Celá zápletka je rozpletená čudne a bez nejakého zmysluplného konca... ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Svatební den šťastného páru naruší vetřelec, podivný muž, kterého nikdo nezná, až na ženicha, který si pomalu začne vzpomínat na pro něj již dávno zapomenutou epizodu ze studentských let. Vzpomínky, které už sám v sobě dávno pohřbil se právě v tuto, pro něho tak nešikovnou chvíli dostávají na povrch. Co se skrývá za temnou minulostí se dozvídáme spolu s jeho nevěstou. V dramatickém závěru pak pronikneme i skrz jeho sympatický povrch až k násilnickému jádru jeho povahy. Dobrý příběh.Škoda, že jej dvojice Hřebejk-Jarchovský nedokázala dramaticky lépe rozvinout. Příběh se nesmyslně rozmělňuje v dlouhých záběrech a vedlejší motiv rodinných vztahů je naprosto nedotažený a nahozený a působí zcela nadbytečně. I tak váhám mezi třemi a čtyřmi. Námět se mi opravdu líbil a skvělý byl ve své roli pro mne dosud neznámý Jiří Černý. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Ona žádná svatba není moc zábavná věc a o téhle to platí dvojnásob. A nepomůže tomu ani podivná postava Jana Bendy, která byla asi jako jediná zahraná přesvědčivě. Jinak to bylo čekání na to, co je vlastně pravda a hlavně na konec...3* ()

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

Hřebejk v Hlavní soutěži 48. MFF Karlovy Vary

12.06.2013

Do hlavní festivalové sekce čítající sedm světových a sedm mezinárodních premiér se s novými snímky vrací šest režisérů, z nichž dva si v nedávné minulosti z Karlových Varů odnesli Křišťálové glóby… (více)

Reklama

Reklama