Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Recenze (92)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkově je film slabší, ale vždycky se najde nějaký ten "PR výstup", který to slabší spojí dohromady, takže se to přece jen rozpadá pomaleji. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozevláté blonďaté vlasy, vysoký čelo, upřimný pohled modrých očí a hlavně bezstarostný, klukovský a spontální smích jsou hlavní zbraně Pierra Richarda, kterak dostat do divákova srdce pohodu a vyčarovat i v chmurné tváři úsměv. V tomto filmu Pierre používá ještě jednu zbraň, deštník a rány které s nima rozdává jsou napuštěné zřeštěným humorem, plných inteligentních odkazů na různé filmy či němé grotesky. Ve spoustě zábavných scén, kolikrát založené na neuvěřitelné pohybové chaotičnosti Pierra Richarda mě zůstane uložena v srdci, taková nenápadná scénka, jak Pierre Richard stojí v obleku v bazénu a začne se se strašně smát, něco tak upřimného jsem ve filmu dlouho neviděl. Skoro se mě z toho chtělo plakat štěstím- fakt. Pierre Richardovi, klaunovi s černým kulichem, fialovýma kalhotama a autem co se zmačknutím jednoho knoflíku a jedné páky promění v postel, aby se mohl hned milovat se spolujezdkyní, / zejtra jedu se svým vehiklem do autoservisu / stačí jeden deštník, aby dodal jeden z nejluxusnějších pocitů na světě - dobrou náladu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Richard je tu totalne ve forme a dela jednu ultra akci za druhou, takovej sled uchylaren se jen tak nevidi a to i v porovnani s jeho dalsima filmama. Jinak pribeh je klasicka zamena, ale je napsanej fakt perfektne. A musim zminit ultra masakralni prijezd autem k mori, takovou akci bych v komedii necekal. Ja se perfektne bavil, ale na 5* to neni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejenže je to mimořádně slabá komedie. Nejenže pouze ředí a rozmělňuje nápad, mnohem lépe využitý ve Velkém blondýnovi s černou botou. Největší utrpení ze všech je sledovat Richardovu pištící hereckou partnerku, která vypadá jako pudl vymáchaný v kysličníku. 30% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty vůbec nemusíš mluvit a přitom lžeš." Rána deštníkem je jednou z mých nostalgických klasik, na který nedám dopustit, takže asi tolik k mý objektivitě. Já se totiž vždycky dokážu skvěle bavit při eskapádách nenapravitelnýho proutníka Grégoira. Navíc musím litovat nájemnýho vraha se škaredým ksichtem Moskovitze. Ten byl tak nádherně zlej, že bych se s ním nechtěl potkat ani v poledne na přeplněným Václaváku a přitom byl naprosto bezbrannej před náhodnými útoky Grégoira. Samozřejmě mě bavily i šmírující dopravačky, plazení pod kobercem a hlavně parťák Oto, když dělal svou poslední velrybu. Na takovou dokonalost se prostě nezapomíná. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších komedií Pierra Richarda - oproti jeho raným filmům docela vulgární. I tak se ale najdou některá neodolatelná místa... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Při jeho sledování jsem si v duchu několikrát říkal: "Tohle už jsem někde viděl". Ovšem Pierre Richard je sympaťák a komik od Boha, který dokáže rozesmát vždycky a nic jiného "Rána deštníkem" ani neměla v úmyslu. Smyslem bylo pobavit diváka a já se bavil. A skvěle. 75%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak hrozně pitomý film jako třeba Seber si svých pět švestek, ale nezáživný tedy je. Pár světlých chvil se najde (a přijdou hlavně v závěru, kdy se Pierre Richard konečně rozpohybuje a začne řádit třeba při šermířském souboji), jenže co z toho, když o osm let dříve vznikl Velký blondýn s černou botou, který je zkrátka lepší. Gérardu Ourymu to prostě mnohem lépe šlo s Louisem de Funésem a Jeanem Paulem Belmondem. Dvě a půl, čistý průměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato slabší snímek známého nemehla Richarda. Herec, který postavil svou kariéru na roztržitosti, smolných pádech anebo prostě na své umíněné hlouposti v tomto filmu toho příliš nepředvedl. Rána deštníkem má povícero slabších míst než by se na 90 minutovou komedii slušelo. Celý film je postaven vlastně na záměně. A upřímně si myslím že z této taškařice šlo vycucnout trošku více. Příběh hodně vykrádá slavného Blondýna. Gérard Oury tímto filmem zakopává. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z řady výborných komedií Velkého blondýna s černou botou... Myslíte, že po mnoha letech už tento film nemá ty správné grády? Že už vám dnes lechtají bránici onačejší komici? Že rána deštníkem by už neměla ten pořádný švih? Opravdu? Nu dobrá, můžeme to zkusit... Já si připravím DVD (a deštník) a vy pěkně nastavte kebuli a zavřete oči... ;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každý Richardov film mi sadol, občas akoby scenár písal niekto, kto má odlišný zmysel pre humor ako ja, v prípade Rany dáždnikom sa ale scenáristi, režisér a Richard presne trafili do môjho vkusu. Popravde som sa už dlhšie tak dobre nezabavil pri akejkoľvek komédii a to som film nevidel ani v dávnych dobách, takže tu nemohla zaúradovať nostalgia. Proste pomer vydarených fórov k tým priemerným či slabším je tu výrazne vyšší, z toho sa odvíja aj moje hodnotenie. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Název tohoto filmu měl být nejspíše "Přešlap". Zřejmě nejslabší z komedií s Pierrem Richardem, který tu neskutečně přehrává. Nebo je jen ten scénář napsaný tak blbě a ve své podstatě postrádá vše podstatné. Neustále jsem si připadal nesvůj, jak tam Pierre ze sebe dělal nazdařbůh pitomce. Znám několik daleko zábavnějších a méně trapných alternativ. 35% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pořád ten samý skvělý dabing, pořád ten samý roztržitý Pierre, tentokrát jako velký sukničkář ve společnosti několika nikoliv nepohledných dívek. Filmové studio Barrandov dabing 1984 a považte, že i takový mistr jakým byl Boris Rösner tu měl jen v podstatě malý štěk. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Po (zatím) nejlepší Richardovce následovala tato a bohužel ta nejslabší. Nepřirozený film ve všech směrech... - 24. 6. 2011 - 30% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zběsilá komediálně-kriminální jízda a jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda, ne-li vůbec nejlepší. K tomu netřeba víc dodávat, perfektní oddechovka. 90% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 5.4.1986 (R: ČST 2 = 4.4.1988), réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ - V deň TV premiéry bola v Československu tzv. pracovná sobota. :-) (30.12.2010) ()

Reklama

Reklama