Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je hned po Funésovi můj neoblíbenější francouzský komik. Náhradník spolu s Hořčice mi stoupá do nosu považuji za jeho nejzdařilejší film. Dlužno poznamenat, že v obou hrála jeho partnerku půvabná Jane Birkin. Náhradník nám ukazuje Richarda jako popleteného smolařského zástupce ředitele banky, který musí na čas zastoupit svého šéfa. Ve strachu, že zrovna dojde v této době k vyloupení banky, působí komický zmatek, který nakonec vyvrcholí krádeží jedné ze schránek. Pierre Richard se snaží lupiče vypátrat, dostane se do zajetí transsexuálních baleťáků, je pronásledován nejen žárlivou přítelkyní, ale také ambiciózním policejním inspektorem, který se domnívá, že lupičem je on sám. Vynikající komedie, u které se dobře pobavíte. Nezapomenutelná je pro mne např. scéna, ve které se Richard přivázaný k židli snaží osvobodit anebo finále na divadelním jevišti, kde naruší představení. Náhradník není tak známý jako např. Velký blondýn nebo Hračka, je to šperk Richardovy filmografie, stojící bohužel neprávem v pozadí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já půjdu proti proudu, protože už znám jiné Richardovy komedie a ty jsou podstatně lepší. Ostatně v roce sedmdesát pět už z něj byla velká hvězda po filmech Velký blondýn s černou botou, Roztržitý či Hořčice mi stoupá do nosu. Hned několikrát s ním právě Claude Zidi spolupracoval. Sám rejža tvořil v sedmdesátých letech jednu lepší komedii za druhou a jako by nevěděl, kterého komediálního herce využít lépe, střetl se se všemi hvězdami. Jean-Paul Belmondo, Philippe Noiret, Gérard Depardieu, Michel Galabru, Louis de Funès a konečně i Pierre Richard. Dělal opravdu se všemi hvězdami, ale já si myslím, že tento film není zrovna povedený. Richard je sice opět popletený a lítá sem a tam, ale místy děj vůbec nedává hlavu ani patu jen proto, aby logiku přebil humor. Nikdo ho nepodpořil, přestože Jane Birkin je krásná, milá a místy i docela vtipná, ale třeba policista vyzníval spíše do trapnosti a neustálé zatýkání též. Navíc i celá zápletka je trochu nesmyslná. Trochu revoluční je zde přístup ke gayům, kteří v té době ve Francii neměli na růžích ustláno. Stejně tak jsem si povšiml následující, hodně vizionářské, debaty. "Vaše mrkev je plná hnojiv." "Ne, ne, je čistě přírodní." ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Tým filmu Hořčice mi stoupá do nosu se rozhodl pro repete, ale nastavenou laťku se mu nepodařilo dosáhnout. Přesto však nelze říct, že by byl Náhradník špatnou komedií. První půlhodinka na téma Pierre Richard ředitelem banky připomíná komedie s Les Charlots, pak přijde trochu těžkopádnější část ve vlaku, ale konec už je zase celkem povedený. Některé nedotažené gagy jsou vyvažovány parádními etudami Pierra Richarda se záchodovou mísou (neděste se) nebo jeho osvobozování se ze zajetí v židli. Z nápadu, že úředník musí vypáttrat a vrátit do banky to, co z ní bylo ukradeno, se ovšem dalo vykřesat mnohem víc. Přesto však 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Díky Vám teď lidé vidí v každém bankovním řediteli homosexuála, který vykrádá klientské schránky, aby koupil Music Hall svému milenci." Trapný Pierre Richard mi obvykle připadá zábavný, ale jako pan seriózní pan Vidal mezi transvestity byl spíše trapný. Naštěstí po dobrodružství toužící snoubenka Janet byla dostatečně ztřeštěná, překousnuté telefonní sluchátko bylo originální, gymnastický výkon mezi vanou a WC byl geniální a neustálé policejní zatýkání Vidala mi dost připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně třikrát za noc. Víc zábavy jsem v tom však nenašel, protože chlapi oblečení v dámském oblečení mi prostě nepřipadají vtipní. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vydal se to spočítat vypočítavé "trans"akci. Pro klid pokladny, skrze křeslo papírování, expres vytržen, na Ostrovy, jeviště mumraje. Srovnat čísla, zabránit parafování rafinované fúze múz. Muž činu. Očko na vklady a výběry, který bohatě uplatnil i své vlohy, nesporně úsporné polohy. Parádník železných rezerv. Neušetřil si ani finální mat správci centrální kasy nad Seinou. Cinknuté existenci uzamkl bank. Sen, scénu při Temži. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama