Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Někomu stačí jen dva nápady - smlouva bez podpisu a zástupce ředitele banky, který se stane na čas šéfem - máme zaděláno na bezva komedii plnou skvělých gagů a nečekaných zápletek...a rozuzlení ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, byl 1 máj, lásky čas. Za rohem mého baráku měli sraz skinheadi, pod okny se mě převlíkalo asi 100 těžkooděnců, z rádia jsem poslouchal revoluční žvatlání komunistů a sluníčko se před tímhle vším raději schovalo za mraky. Má nálada byla na bodu nula. JENŽE, to by nesměl existovat jeden bezvadnej, věčně rozcuchanej chlápek s modrýma očima, který z pusy umí udělat otevřenej otvor vvydávající zvuky řehtajícího původu. Nejzajímavější je, že po tom co skončil tenhle film, kde Pierre Richard, Jane Birkin a Claude Zidi dokázali, že láska a humor strčí všechny ty demonstrace a politický kecy hravě do kapsy, skončila demonstrace fašounů, zmizeli těžkooděnci, komunisti přestali chrlit nenávist, ale hlavně vyšlo opět sluníčko a svět byl najednou zase strašně fajn. Upřimně ztřeštěný optimismus hodnotím vždy velmi vysoko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerna Richardovka, ktera mi prislo, ze se trochu lisi. Jednak tu je docela originalni, zajimavej a sviznej pribeh, kdy to nejdriv vypada, ze pude o delani bordelu v bance a nakonec se z toho stane hon na lupice. Pak Pierre, ackoliv se mu porad stavaj malery, tak mi neprislo, ze by tady byl vylozene za saska. A navic je jeho pritelkyne super sexy Jane Birkin. No a krome toho tu je par perfektnich a originalnich forku, takze film rychle utece a dobre pobavi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Díky Vám teď lidé vidí v každém bankovním řediteli homosexuála, který vykrádá klientské schránky, aby koupil Music Hall svému milenci." Trapný Pierre Richard mi obvykle připadá zábavný, ale jako pan seriózní pan Vidal mezi transvestity byl spíše trapný. Naštěstí po dobrodružství toužící snoubenka Janet byla dostatečně ztřeštěná, překousnuté telefonní sluchátko bylo originální, gymnastický výkon mezi vanou a WC byl geniální a neustálé policejní zatýkání Vidala mi dost připomínalo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně třikrát za noc. Víc zábavy jsem v tom však nenašel, protože chlapi oblečení v dámském oblečení mi prostě nepřipadají vtipní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD je co do obsahu napsáno: "Stačí jen dva nápady - smlouva bez podpisu a zástupce ředitele banky, který se stane na čas šéfem. To je základ pro bezva komedii plnou skvělých gagů, nečekaných zápletek a rozuzlení." Víc netřeba. Já jsem tuhle komedii viděl dnes úplně poprvé a velmi se mi líbilo, že jsem o ní nevěděl vlastně nic a mohl jsem jen čekat, co se bude dít v další scéně, kam to všechno směřuje... Nápaditý scénář s perfektní pointou musím pochválit stejně jako výkon Pierra Richarda (etudy se záchodem, židlí, vanou i závěrečná akce na jevišti patří k tomu nejlepšímu, co kdy na stříbrném plátně vyváděl) a spolehlivou Zidiho režii s dokonalým citem pro vtip. Jen kdyby tam nebyl ten "fór" s kálejícím rackem... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi 3x jsem se zasmál. Zbytek je hnus, který nestojí ani za zmínku. Pierre Richard mezi moje oblíbence nikdy patřit nebude a Claude Zidi mezi ně pomalu patřit přestává. Na francouzské poměry je to zkrátka velmi málo ztřeštěné a nic jiného než ztřeštěnost nedělá tyto snímky dobré. Lepší hvězda. Pokud vás ke zhlédnutí nikdo nenutí, tak film klidně vynechejte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Typický Richard, bláznivá komedie, nad jejíž logikou nesmíte příliš hluboce uvažovat. Viděno bohužel v druhém dabingu (pro Hollywood Classic Entertainment Studio Soundwave, 2008), takže mohu zodpovědně říct, že na seznam nepřátel státu připisuji režisérku Vladimíru Wildovovou, která nepochopila, že hlas dvacetiletého se k padesátníkovi opravdu nehodí. Ke zdi a zastřelit, nebo ještě lépe, svrhnout na ní antický sloup! Jane Birkin je nejvíc sexy hereckou partnerkou ze všech (dosud viděných) filmů PR. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zub času ohlodal film na kost: moc z něho nezůstalo. Začátek, kdy se přepečlivý bankovní úředník snaží řešit pracovní povinnosti a zároveň svou žárlivost v uvadajícím vztahu, byl nadějný a měl náboj. Jakmile se děj přesune z Francie do Anglie a nastane honička za a před gengstry, rozpadne se vyprávění do nesourodých a, žel, ne příliš vtipných epizod. SHRNUTÍ: Od tajných schránek v bance má vždycky klíč ještě někdo další. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 15.9.2012, réžia slovenského znenia (RTVS 2012) = MICHAL DOMONKOŠ (15.9.2012) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, pro mě docela netypicky Richardovské (jeho postava zástupce ředitele banky) a na něj málo humorné (i když scéna se záchodovou mísou mě rozesmála). Popsal bych to asi jako slabší standard Pierre Richarda. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Na Pierre Richarda vážne dosť slabé a musím poznamenať, že to nezachránilo ani jeho zvláštne charizma. Jane Birkin je nezvykle hnusná herečka v jednej z hlavných rolí a na jej tvár aj chrup je utrpenie hľadieť. Vážne nepochopím vkus francúzov, čo sa žien týka, mám totiž pocit, že čím je v dotyčnej menej ženskosti a prirodzeného pôvabu, tým pádom čím je pre mňa vulgárnejšia, tým viac je atraktívna v očiach francúzskych mužov. S postavou 10 ročného chlapca a kozími nohami ma skutočne neokúzlila. Príbeh sa mi zdal dosť dobrý, len nešikovne prevedený na filmové plátno a to tak, že pôsobil väčšinu času dosť nezáživne, čo si nezasluhuje podľa mojich merítok, označenie komédia. Ja som sa totiž nebavila! Zostávam so smutnou 1 hviezdičkou pre Pierre Richarda z tohto počinu sklamaná. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tým filmu Hořčice mi stoupá do nosu se rozhodl pro repete, ale nastavenou laťku se mu nepodařilo dosáhnout. Přesto však nelze říct, že by byl Náhradník špatnou komedií. První půlhodinka na téma Pierre Richard ředitelem banky připomíná komedie s Les Charlots, pak přijde trochu těžkopádnější část ve vlaku, ale konec už je zase celkem povedený. Některé nedotažené gagy jsou vyvažovány parádními etudami Pierra Richarda se záchodovou mísou (neděste se) nebo jeho osvobozování se ze zajetí v židli. Z nápadu, že úředník musí vypáttrat a vrátit do banky to, co z ní bylo ukradeno, se ovšem dalo vykřesat mnohem víc. Přesto však 70%. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Vcelku vtipná komedie plná lapálií, transvestitů a veselého, pohybově nadaného Pierra. Na scénu s vanou si pamatuju velmi dobře. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ambice udělat komedii nejen založenou na ztřeštěných situacích, ale také se solidním příběhem, tak úplně nevyšla. Ztroskotala na řadě hluchých míst. Ale je tu také řada vtipných scén, výborná je zejména scéna s vrhačem nožů v závěru filmu. ()

Reklama

Reklama