Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO PO DLOUHÉ DOBĚ PODRUHÉ. Pierre Richard nohou v záchodové míse, Pierre Richard zbavující se z provázového zajetí ze židle. A v neposlední řadě Pierre Richard omylem součástí divadelního představení. Tyto tři pasáže jsou skvostné. Zbytek nemá tak velké grády a nepatří k tomu nejlepšímu, co Pierre natočil, ale koukat se na to dá v pohodě. Škoda, že si film ještě trochu více nepohrál s motivem ,,chvilkový nahradní ředitel banky´´ a z banky se moc rychle vypadlo. První půlhodina v ni je totiž hodně nádejná, pak následuje trochu nudná a dlouhá pasáž ve vlaku, pak zase docela dobrý dojezd se dvěma skvělými scénámi zmíněnými níže. Jen občas dějově poněkud rozpadlé a na Richardovku sem tam zbytečně agresivní s pár trapnými vedlejšími postavami, hlavně podivných padouchů.Ale samotný Pierre je tradičně moc fajn. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem pokaždé profrčela jako rychlík a pokaždé mi v hlavě utkvěly dvě poněkud šílené scény. Ta první se týká oné již zmiňované záchodové mísy a ta druhé vany, ale pochybuju, že by se takhle dal přežít požár obrovské vily. No, ale je to film a já se v tom rýpat nebudu, protože bych si pokazila dobrou náladu, kterou mi tenhle film navodil, když jsem ho viděla pěkně v klidu a užila si ho. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé, hodné slabé. Zasmál jsem se asi dvěma vtípkům, který byly fakt dobrý, hlavně záchodová mísa byla super, ale jinak hodně velká suchařina a nuda, spojená s kýčovitým příběhem. Tohle se moc nepovedlo a Náhradník je dalším důkazem, že ne každý film s Pierrem Richardem je pecka, ikdyž ho mám jako herce jinak velice rád. Tenhle film mě brzo vyšumí z paměti a za chvíli si na něho už ani nevzpomenu. Ještěže mám v paměti navždy uschované nářezy tipu, jako např. " Nalevo od výtahu ", nebo " Jsem nesmělý, ale léčím se "... Tam jsou ty gegy vyhnaný do absurdna a přesně sedí a nepůsobí suše. U Náhradníka je tomu bohužel naopak. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na mě to bylo moc potrhlé a akční. Mám radši pomalejší a více konverzační komedie. Nicméně také jsem se zasmála a hodit tento film do průměru, tak to si fakt nezaslouží. Hodnotím tedy slabší čtyřkou. Bez Richarda by to ale vůbec nebylo ono a Jane Birkin by to nezachránila, vždyť skoro nehraje. Ale celkově vtipné zpříjemnění letního večera. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

...tahle banka je na první pohled úplně obyčejná, ale už na ten druhý... zjistíte, že v ní úřaduje JEDEN s lví hřívou a pronikavě plachýma modrýma očima...a pak už se dějí jen podivuhodné věci!!! ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší film trojice Richard–Zidi–Cosma. Oproti předešlé "Hořčice" chybí více vtipných situacích tak jako třeba scéna se záchodovou mísou. První půlhodina je k uzoufání nudná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Claude Zidi ako reziser natocil film, ktory len tak lahko nezostarne, humorom sa tuna rozhodne nesetri. Tak toto Richardovi vyslo, on sa snad nasiel v tychto blaznivych komediach : 100 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně lehce ztřeštěná komedie o zástupci ředitele bankovní pobočky Pierrovi Vidalovi (dobrý Pierre Richard). Vidal se svou ztřeštěností řeší partnerskou krizi, kdy jeho přítelkyně Janet (půvabná Jane Birkin) se začíná ve vztahu nudit stereotypem. Se svoji paranoiou vidí za každým druhým návštěvníkem banky lupiče a vydává se na cestu do Anglie, aby přinesl zpět dokumenty ztracené z bezpečnostního sejfu. Výletem začíná velkolepá karnevalová show, kdy jde ústřední dvojici nejednou o život. Vše je s krásně hravým nadhledem a rozuzlením, kdy je Vidal po zásluze odměněn za uchování česti a odhalení pravých pachatelů k výpovědi, neboť pro veřejnost je už nyní každý bankovní ředitel homosexuál, který loupí ve své bance, aby mohl milenci koupit vydělávající music-hall. Další zajímavé postavy: komisař Brunet (Michel Aumont), který je Vidalovi stále v patách, tanečníci music-hallu Marc (Marc Doelnitz), Gunter (Amadeus August), Mike (Henri Dues) a Franz (Luis Rego), kteří mají prsty ve zmizení dokumentů, ředitel banky (Jean Martin), jehož prostřednictvím se banka stává vykraditelnou, a De Rovére (Claude Dauphin), původní majitel dokumentů a tím pádem i music-hallu, který mu po výpovědi z banky vyfoukne sám Vidal. Příjemná zábava, která lehce pohladí a je plná optimismu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že loajální bankovní úředník je ochotný podstoupit všechno možné (i nemožné), aby uhájil čest své banky ... Nevázaná komedie, která je zároveň mírně nostalgickou připomínkou filmařského stylu sedmdesátých let dvacátého století. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy český distributor pojmenoval film nejspíš bez toho, že by ho viděl, nebo se aspoň obtěžoval přiblížit původnímu názvu. Možná by se dalo použít slovo zástup, které by aspoň vystihovalo, jak se postava bankéře Vidala dostala do situace, kdy se snaží získat zpět ukradený kufřík. Přestože byly použity všechny osvědčené ingredience (Richar, Birkin, Zidi, Cosma... ) stejně tento film nefunguje, jak by měl...mohl. Pierre tentokrát nehraje smolaře, nešiku, naivního troubelína, ale vcelku normálního chlápka, se kterým se chce/nechce rozejít dívka snů a současně se snaží víc než svědomitě plnit své povinnosti. Zábavu tedy má tvořit především souprava situačních gagů, které se dějí na pozadí snahy bandy transexuálů zbavit se bankéře, který se nesmířil s loupeží v jeho bance. Nu a také interakce Pierra s krásnou Janet, která se mu snaží pomoci. Já se bavil snad jen u třetiny momentů, které měly diváky přimět aspoň se pousmát. A to je na komedii s Richardem málo. Naštěstí se moc hezky koukalo na Jane Birkin a náladu zvedl i tradičně skvělý dabing Petra Olivy. Přesto nemohu dát lepší hodnocení, než 65% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tento snímek viděl útržkovitě v televizi a když jsem ho nyní shlédl znovu, byl jsem nadšený, protože Pierre je tu ve skvělé kondici a připraven vyčarovat nejeden úsměv na divákově tváři. Scéna s toaletou, nebo se židlí prostě nemají chybu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Snímek patří bezesporu do té horší poloviny Richardových filmů, nebýt scény se záchodem na noze, ani bych se moc nezasmál. Ovšem tvrdit zase, že film za nic nestojí, by byla nepravda. Je příjemný, pomalu plynoucí a nenáročný. Zkrátka průměrný. 60% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vydal se to spočítat vypočítavé "trans"akci. Pro klid pokladny, skrze křeslo papírování, expres vytržen, na Ostrovy, jeviště mumraje. Srovnat čísla, zabránit parafování rafinované fúze múz. Muž činu. Očko na vklady a výběry, který bohatě uplatnil i své vlohy, nesporně úsporné polohy. Parádník železných rezerv. Neušetřil si ani finální mat správci centrální kasy nad Seinou. Cinknuté existenci uzamkl bank. Sen, scénu při Temži. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu podpriemerná komédia, kde je Pierre Richard ešte viac nemotorný, ako obyčajne. Ten francúzsky humor sedemdesiatych rokov mi akosi prestáva chutiť. Príliš šialená zápletka a ešte šialenejšie vznikajúce situácie mi pripadali často nasilu vtipné. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Ač je tento film označen jako komedie, tak jsem v něm žádné komické prvky nenašel, naopak mě většina rádoby vtipných momentů přišla spíše nudných než zábavných. V celkovém shrnutí musím být hodně skeptický a dávám 2* a 30% ()

Anez 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám sranda. Záběr jak dům shořelý na prach a z jeho trosek se týčí tyč na níž se klimbá vana a v ní Pierre Richard s Jane Birkin :) Neuvěřitelná blbost v tom dobrém slova smyslu! ()

Reklama

Reklama