Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

dopita 

všechny recenze uživatele

Vcelku přihlouplá komedie s tradičně přiblblým Pierrem Richardem obsahující pár solidních vtípků. Spíš nuda. ()

willis 

všechny recenze uživatele

V rámci Richarda možná lepší průměr, ale od představení v divadle, které se zvrhne ve frašku, zábavnost prudce klesá a humor se až nebezpečně přibližuje k trapnosti.... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Výborná Richardovka aneb co všechno se dá stihnout za víkend, během kterého musíte prostě získat zpět ukradené dokumenty. Film má grády a dobré tempo, není to rozhodně třikrát vyluhovaný čaj, jak se to později stávalo v dalších dílech, ve kterých tento skvělý herec hrál. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaná komedie, střídající povedené a naprosto trapné scény s místy dost přehrávajícím Pierrem Richardem a místy dost nehrající Jane Birkinovou. ()

BerniX 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád ztřeštěnosti, hurá do toho. U mě ale asi už takovýmto komediim odzvonilo. Nehrát tam P.R. tak na to znovu nekouknu. A že vzpomínky na ten film jsem mel petihvezdickové. ()

Joey(1) 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s Richardem v nejlepším formě a krásnou Jane Birkin, která s Pierrem směle drží krok, prvotřídní zábava zaručena. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je scéna s vyhořelým zámečkem , jinak Pierre Richard je směšný už od pohledu a ve všech filmech má hezkou partnerku ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Klasická, spíše průměrná komedie Pierra Richarda, která sice nedosahuje kvalit jeho nejlepších filmů, ale ikdyž asi nijak zvlášť nenadchne, rozhodně neurazí a dokáže pobavit. A to je hlavní, ne? ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pierre Richarda i Clauda Zidiho mám rád, ale tady se to moc nepovedlo. Nebýt Jane Birkin, asi by se dalo mluvit i o propadáku. Pár gagů tu sice je (noha v záchodu, přivázání k židli, policejní stanice ...), ale celkově Náhradník moc jako komedie nefunguje a zůstává jen pomalu ubíhající exkurzí do prostředí transvestitů, bankovních úředníků a zpovykaných slečinek. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je hned po Funésovi můj neoblíbenější francouzský komik. Náhradník spolu s Hořčice mi stoupá do nosu považuji za jeho nejzdařilejší film. Dlužno poznamenat, že v obou hrála jeho partnerku půvabná Jane Birkin. Náhradník nám ukazuje Richarda jako popleteného smolařského zástupce ředitele banky, který musí na čas zastoupit svého šéfa. Ve strachu, že zrovna dojde v této době k vyloupení banky, působí komický zmatek, který nakonec vyvrcholí krádeží jedné ze schránek. Pierre Richard se snaží lupiče vypátrat, dostane se do zajetí transsexuálních baleťáků, je pronásledován nejen žárlivou přítelkyní, ale také ambiciózním policejním inspektorem, který se domnívá, že lupičem je on sám. Vynikající komedie, u které se dobře pobavíte. Nezapomenutelná je pro mne např. scéna, ve které se Richard přivázaný k židli snaží osvobodit anebo finále na divadelním jevišti, kde naruší představení. Náhradník není tak známý jako např. Velký blondýn nebo Hračka, je to šperk Richardovy filmografie, stojící bohužel neprávem v pozadí. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Některé Richardovy filmy se mi líbí, ale opravdu nechápu vysoké hodnocení tohoto kousku. Akčnost není zárukou vtipnosti. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání klasiků francouzské komedie Richarda a Zidiho (Hořčice mi stoupá do nosu) těží hlavně ze svěží situační komiky, pro níž jí odpustíte i místy děravou logiku (postava komisaře). (Ondřej Novák, Ci 06/2008) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já půjdu proti proudu, protože už znám jiné Richardovy komedie a ty jsou podstatně lepší. Ostatně v roce sedmdesát pět už z něj byla velká hvězda po filmech Velký blondýn s černou botou, Roztržitý či Hořčice mi stoupá do nosu. Hned několikrát s ním právě Claude Zidi spolupracoval. Sám rejža tvořil v sedmdesátých letech jednu lepší komedii za druhou a jako by nevěděl, kterého komediálního herce využít lépe, střetl se se všemi hvězdami. Jean-Paul Belmondo, Philippe Noiret, Gérard Depardieu, Michel Galabru, Louis de Funès a konečně i Pierre Richard. Dělal opravdu se všemi hvězdami, ale já si myslím, že tento film není zrovna povedený. Richard je sice opět popletený a lítá sem a tam, ale místy děj vůbec nedává hlavu ani patu jen proto, aby logiku přebil humor. Nikdo ho nepodpořil, přestože Jane Birkin je krásná, milá a místy i docela vtipná, ale třeba policista vyzníval spíše do trapnosti a neustálé zatýkání též. Navíc i celá zápletka je trochu nesmyslná. Trochu revoluční je zde přístup ke gayům, kteří v té době ve Francii neměli na růžích ustláno. Stejně tak jsem si povšiml následující, hodně vizionářské, debaty. "Vaše mrkev je plná hnojiv." "Ne, ne, je čistě přírodní." ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická komédia Clauda Zidiho, v ktorej Pierre Richard stvárni bankového úradníka zmietaného medzi svojou prácou a láskou Janet stvárnenou Jane Birkin. Odchodom riaditeľa banky na dovolenku sa začína séria bláznivých nešťastných náhod spôsobených snaživosťou hlavného hrdinu. Ktorá nekončí ukradnutím bianco zmlúv z bankového trezora, ale keďže sa Pierre rozhodne prenasledovať zlodeja sám pokračuje naháňačkou v travesti vlaku, lodi až do divadla, kde sa mu podarí oživiť predstavenie a konečne získať ukradnutý kufrík. Počas toho je dvakrát omylom zatknutý, raz takmer vyhodený z vlaku za jazdy a raz upálený v horiacom dome. Cestu mu spestruje jeho milenka, ktorú prenasleduje policajt. Za svoju snahu sa však Pierre nedočká pochvaly ale je vyhodený, čo ho donúti využiť zmluvy, ktoré získal na to aby obrátil výsledok vo svoj prospech. Dej je dostatočne bláznivý a gagy celkom dobré. 70% ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Během posledních dnů jsem viděl několik filmů s Pierrem Richardem (Hořčice mi stoupla do nosu, Roztržitý, Hračka a Jsem nesmělý, ale léčím se). Tento film mi z nich přišel jako jednoznačně nejvtipnější. Opravdu, scénárista s režisérem zvládli pouze z dvou nápadů vykřesat úžasnou komedii. Plno vtipných situací, dobrá kamera, střih i lokace. A Pierre Richard za sebe ani nedělá až tak obrovského trapného i*iota jako má ve zvyku. 90% ()

Reklama

Reklama