Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Roztržitý je ten naprosto klasický typ francouzské komedie, kde Pierre Richard dělá vylomeniny, tak příjemným způsobem, že se na to musí koukat s radostí. Krom toho v tomto případě si to sám ještě natáčel, takže si to užíval na tisíc procent. Pro mě už od mala jsou komedie a francouzské komedie a hádejte které jsou vejš... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ve své době to nejzábavnější, co se v kinech dalo vidět. Určitě je z těch nejlepších, co Pierre Richard natočil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mistrovské šaškovství Pierra Richarda, dovedené ad absurdum - je to zvláštní, ale už na začátku své kariéry dokázal ze svých nápadů a hereckého talentu vytěžit skoro maximum, za což mu patří dík v podobě našich spokojených bránic. ROTTWEILOVÝM NÁBOJEM TREFÍME I ZA ROHEM. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadfilm, totální komedie , bránice roztráhany, tak mě napadají reklamní slogany k tomuto filmu . Film kde Richard opravdu velmi trefně parodoval reklamní kampaně, teď je rok 2006 a zdá se že Richard předpověděl dobu . Slovo bavič je urážka, slovo klaun a komik je chvála a toto přirovnání si Richard za tenhle kousek zaslouží. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší nostalgii, protože u francouzských komedií je téměř pravidlem, ale Richardova režijní prvotina se ke mně dostala více než pětatřicet let od svého vzniku, což mělo za následek neslavný zážitek. Zatímco Kopyto nebo Velký blondýn se dají sjíždět pořád, tady jsem se téměř po celou dobu těžce nudil. Zlatá éra měla teprve přijít. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komedii s Pierrem Richardem, kterou si opet sam reziroval. Neprekvapi, ze je jako herec opet vybornej, navic tu nesikovnost fakt dohnal az na maximum, ale i rezie se mu docela povedla. Taky me zaujala kamera, ktera dela nektery zajimavy vychytavky. Dej je sice opet vcelku jednoduchej, misty predvidatelnej a navic tu je docela dost nelogicnosti, ale je velmi vtipnej, sviznej a nektery jeho reklamy a hlasky jsou fakt genialni. Navic v prevleku za vojaka a Draculu je desne cool. Tenhle rezijni debut se Richardovi fakt poved. "Moje begónie, Můj pes, Moje dcera!" ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Chvílemi typický Pierre Richard - tentokrát v roli protěžovaného roztržitého pracovníka reklamní agentury, chvílemi jako by scéna z baletu nebo Freda Astaira, pak zase ne zcela povedené vykrádání gagů z němých grotesek, no a chvílemi nuda - zvláště při mimoňských monolozích roztržitého Malaqueta. Prostě dobrý ale zdaleka ne dokonalý režijní režijní debut Pierre Richarda. Několikrát jsem ovšem vybouchnul smíchy - např. při scéně srážky slepce s Malaquetem, který mu omylem vzal bílou hůl. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=irD3EREeH0I ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na Roztržitém je poznat, že ho točil začátečník (třeba Velký blondýn je filmařsky o dost zajímavější), ale já mám pro Richarda slabost, přijde mi extrémně roztomilý a je mi s jeho filmy moc dobře. Ideální společník pro zlepšení nálady. Roztržitý určitě patří k těm lepším richardovkám - už jen pro ty skvostné reklamní spoty... :o) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska to není dokonalý kousek, protože Pierre Richard se na něm režii teprve učil, zato filmových nápadů měl tehdy určitě víc než v druhé polovině své kariéry, takže Roztržitý přímo kypí energií a vtipu má na rozdávání, podobně jako tvorba mladého Woody Allena. Reklamní spoty jsou téměř dokonalou ukázkou parodie konzumního stylu (obzvášť rád mám ten s poslední cigaretkou). Celkový dojem: 75 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je pravdou, že to někdy Pierre s tím šaškováním v tomto filmu trochu přehání a někdy to vede skoro až ke trapnosti a příliš lehké čitelnosti následujících scének. But on the other hand, to šaškování je naštěstí převáženo někdy až naprosto geniálním humorem, ať už jsou to úžasně cynické reklamy, kterých bych snesl určitě ještě mnohem více, nebo některé promyšlenější absurdní situace. Navíc je zde skvělý Bernard Blier se svým broučkem, broučínečkem :-). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Humor ať se laskavě dostaví k panu Gilmourovi… Malaquet popisuje roztržitost jako nepřítomnost ducha a přesně ten stav mi Richardova mluvená groteska velmi často navozovala. Asi jsem také roztržitý.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

LOL:D Vždycky, když se ke mně nějaký podobně ztřeštěný kousek z pokladnice francouzských klenotů dostane, říkám si, že snad ani není možné, aby někdo něco takového vymyslel:) Kam na ty nápady všichni chodí, je mi záhadou:) V tomto případě konkrétně Pierre Richard, a tím spíše nevycházím z údivu, že se na Roztržitém podílel nejen herecky, ale především režijně. Taková smršť humorných situací, jeden gag střídá druhý a divák se svíjí v záchvatech smíchu na zemi:D ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Pierre Richard definoval sám sebe a celou řadu dalších filmů a rolí, které točí v podstatě dodnes. Všechny základní ingredience, včetně Pierrova výrazného obleku, Bernarda Bliera a několika šarmantních slečinek a dam, jsou na místě. De facto ovšem stačí vidět úvodní sekvenci na křižovatce a víte o Pierrovi vše. I to, že je posledním moderním nositelem klasické grotesky na úkor všeho. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně moc bláznivá komedie. Pierre Richard debutoval a hned takhle. Jeden z jeho tří nejlepších filmů (tedy alespoň pro mne). Velice trefné gagy a k tomu ještě satira na reklamu. Smál jsem se od začátku do konce (scény s vajíčkama nebo se slepeckou holí jsou neodolatelné) a to se mi už dlouhou dobu nestalo. Klistax vede! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kombinace pitvoření Pierra Richarda + úspěch u diváků je pro mě v tomhle případě skutečně záhadou. Nostalgii chápu a respektuji, nicméně Pierre Malaquet vyvádí kousky, které jsou nesmírně mdlé, otravné a nevtipné. Komu tohle trhalo bránici, měl by zajít na představení Petra Novotného, aby se na jeho show vůbec někdo upřímně zasmál. Legranda, při které se nesmírně okatě tlačí na pilu, a u které se velmi často divákům otvírá nůž v kapse!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Mé begónie! Můj pes! Mé dítě!" - "Tvé srdce." Naprostá klasika. Nevím, co pochválit dříve, ale nejkouzelnější ze všeho jsou pro mě momenty, kdy se ve filmu sejde roztržitý hlavní hrdina (na kterého jsme si do té doby už docela zvykli) s jiným podobně "postiženým" člověkem a vypukne něco opravdu hrozně vtipného a vtipně hrozného. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

...ano, priznavam sa, som roztrzity, ale na rozdiel od nesmelosti sa mi to nedari liecit...to je asi zakladny kamen mojich neustalych trablov ... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Richardova prvotina je neskutečná kravina, nicméně přestože mě to poprvé vůbec nebavilo, vtipná rozhodně je. Takového vola jako je Malaquet aby pohledal. Celé prostředí reklamní agentury přímo svádí k humorným situacím. Odpověď jednoho z reklamních manažerů poté co zhlédnul nabízenou reklamu na cigarety "Hnusné :)". Střih je až neuvěřitelně rychlý. 65% ()

Reklama

Reklama