Reklama

Reklama

Hlavou proti zdi

  • Francie Droit dans le mur (více)

Obsahy(1)

Co dělat, když se vám život rozpadne jako domek z karet? Jít hlavou proti zdi. Pierre Richard v hlavní roli komedie. Romania, kdysi populární filmový komik, nyní již zapomenutý, se protlouká životem, jak to jen jde. Zůstává zapadlý v malém neznámém divadle na předměstí Paříže. Dva dny před premiérou, což je jeho poslední šance, jak se opět dostat na výsluní slávy, se jeho život rozpadá jako domek z karet. Jeho přátelé, životní láska, jeho rodina, všichni najednou o něj ztratí zájem. Romania teď zůstává úplně sám... (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy mám tady mám dojem, že pokud se Pierre netrefí místní m uživatelům do škatulky ztřeštěný hrdina, tak film odpálí jako zklamání. Já naopak tady byl nadšen z těch hořkých prvků, který jsou ze začátku v příběhu patrný a nic nenasvědčuje, že film se postupně bude měnit v taškařici. Pierre tady má pořád spousty skvělých a originálních scén, například dění na lavičce v muzeu je vychytaný až do konce, rovněž nezapomíná ani na svůj trademark, pohybovou komiku, viz scéna v občerstvení. Líbilo se, ale kdybych měl Pierrovi směla poradit před filmem, tak víc se držet první civilnější části. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard tu hrá zašlú filmovú hviezdu, ktorého obsadí do divadelnej hry už len jeho sestra. Ten, kto očakáva film plný typických Richardovských gagov, bude sklamaný. Už to nie je ten „starý“ Pierre Richard, práveže už je starý. Síce je stále roztržitý, no už nepôsobí tak smiešne ako v skorších filmoch. Žeby bol tento film predzvesťou jeho skutočného života? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard už v tomhle filmu není ten kudrnáč který hned jak se dostane na scému, vy se popadáte za břicho. Hraje zde trochu nešťastného herce, který má velmi komplikovaný osobní život a musí řešit jeden problém za druhým. Vtipů je ve filmu ovšem málo a spíš než Pierre je zde vtipný psycholog v podání Daniela Prévosta. I tak jsem velmi rád, že jsem snímek mohl vidět a proto nemohu dát méně než slabé 4. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard má v tomto filmu bohužel podobný osud, jako třeba Luděk Sobota v Ještě větším blbci, či v Nebát se a nakrást. Bláznivé komedie nejde točit do nekonečna a to co fungovalo v sedmdesátých a osmdesátých letech již nefunguje. Příběh je to ale hezký, scénář občas pokulhává. Shazují to hlavně scény, kde jsou nucené vtipy a gagy jen proto, že se přece jedná o komedii. Nicméně bych neřekl, že při natáčení na jaře 96´ táhlo Richardovi na šedesátýdruhý rok... vypadá a působí v něm jako padesátník.... Pohybově a herecky je na tom stejně dobře jako v roce 70´ i když občas spoléhá na to, že je slavný a nemusí nic dělat... Nicméně tento film oceňuji a mám podobný vkus. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že se tento film Richardovi moc nepodařil. Slabé fórky, žádný velký nápad, ale přesto průběrná podívaná. Jelikož jsem se tolik nebavila, tak to považuji za nejslabší Richardův autorský film Chyběla Kosmova hudba. ()

Reklama

Reklama