Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambíciou tohto filmu je získať si diváka sledovaním úsmevných útrap smoliarskeho dobráka, ktorému sa nakoniec splní jeho sen a získa sebadôveru. Ale toto získavanie si diváka robí bez jedinej scény, postavy či akéhokoľvek filmársky kreatívneho pričinenia, vďaka ktorému by ste si ho zapamätali. Priamočiare štuchnutie do emócií časom opadne a nezostane žiadna spomienka. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film to je prostinkej, ale svěží a dojemnej, nicméně tohle by si měl člověk občas pustit, když například klesá na mysli. Jednak je to nádherná hudba a druhak prostě nic není nemožný, když si čistá duše jde za svým snem. Paulovi už bylo skoro čtyřicet a už nevěřil, ale přišlo mu to nakonec naproti. Byl s manželkou v dluzích, šel z jedný šlamastyky do druhý a v podstatě neměl co ztratit, takže dojel v kvádru jak od armády spásy, medvídek s příšernýma zubama, dal Nessun Dorma tak, že se všichni posadili na zadek a zrodila se hvězda. Za touhu Paula Pottse zpívat ... 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, když byl Paul Potts čerstvou senzací na youtubu. No a aby toho nebylo málo, senzací nebylo jenom video, ale i jeho příběh. Nedivím se tedy, že Angláni hnedka rozjeli scénáristické orgie a natočili si o něm životopisný film. Každý zajímavý příběh si totiž zaslouží odvyprávět. No a pokud máte rádi uličky maloměsta (v tomto případě ve Walesu) a anglický humor, tak počítejte s tím, že Životní šance je přesně pro Vás. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám k těmto soutěžím poměrně dost ambivalentní pocity a poslední dobou se na ně nedívám už vůbec, ale tohle byla jedna z těch výjimek, kdy mě na Paula upozornili známí a tak jsem se doma hned mrkla na You Tube a tenhle kluk mě emotivně během pár minut úplně rozebral. Nepopírám, že můj pozitivní vztah k vážné hudbě to také silně ovlivnil. Nevím do jaké míry je celý film věrohodný a co se tam muselo malinko přikrášlit, aby byl divácky stravitelný, ale to mně tentokrát nechalo poměrně v klidu a vůbec jsem to neřešila. Jedno je jisté, že Paul neměl vždycky na růžích ustláno a velké sebevědomí nebylo také zrovna jeho silnou stránkou. V závěrečném finále, kdy už stál na pódiu před tou notoricky známou porotou, jsem si nemohla pomoct a pustila si to pak okamžitě ještě jednou v originále, ale prostříhané v té filmové podobě to bylo bezvadně. V každém případě je ta čtvrtá hvězda jen pro tebe Paule:-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou talentové soutěže (především v Čechách) jen zábavnou fraškou, ve které najde opravdové uplatnění a slávu jen málokdo. Sláva je totiž obzvlášt vrtkavá dáma. Pro někoho je to ale životní šance, jaké se ujal i Paul Potts, hlavní hrdina tohoto - dosti filmově přikrášleného! - počinu. Aneb jeden z dalších mnoha příběhů někoho, kdo si přes všechny nesnáze splnil sen. Opera se mi nelíbila, nelíbí a líbit nikde nebude - talent Pottsyho se mi nezdá až tak fantastický a řekla bych, že dost možná za jeho výhrou stojí diváci, kteří si rádi utrousí slzičku nad dojemným příběhem outsidera. Ale já tomu vůbec nerozumím, takže to tak vůbec být nemusí. Navíc jsem o Paulovi nikdy v životě neslyšela! Každopádně film je příjemný, ukazuje, že i taková pitomost jako Superstár někomu může změnit život. Co se mi ale absolutně nelíbilo bylo propojení autentických záběrů z Talentu a natočených scén - bylo hrozně moc poznat, že to k sobě nepatří. Navíc příběh nešel tolik do hloubky, o nádoru padla jedna věta a dál nic (??). Ale ty krásné Benátky a sympatičtí James Corden a Mackenzie Crook přilepšují celkovému dojmu, takže dávám 4* s odřenýma ušima. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sám zo seba milo prekvapený, ako ma dokázal takýto príbeh zaujať. Kľúčom k “úspechu” bolo zrejme neskutočne sympatické herecké obsadenie ... výborný, pohodový film! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

pekná, príjemna a miliónkrát videná oddychovka na poobedie. nič viac netreba čakať, ale ani nič menej. Slabších 6/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Další z řady kvalitních životopisných filmů, které člověk rád zkoukne, ale které nemají až takovou kvalitu nebo spíše zas tak extrémně nezaujmou, abych jim mohl dát plné hodnocení. 75% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je mi ukradený skutečný Paul Potts i přiblblé soutěže páchané pro tv konzumenty, na všecky superstar, talenty a podobné ptákoviny kydám hnůj od chvíle, co se objevily na světle světa. Ale One Chance naštěstí není film o nich (a samotný Talent se tu objeví takřka jen na minutku, ač to z obsahu teda vypadalo děsivěji), ale o obyčejném klukovi z Anglie, kterej sebevědomí a krásy zrovna nepobral, a navíc má rád operu. A pěje mu to naštěstí tak dobře, že i když si přestane věřit sám, má kolem sebe dost lidí, kteří mu víru vrátí i po všech pádech, co mu klacky pod nohama uštědří. Motivační film (fakt mi dokázal přivodit pocit, že když si půjdu za svým, dosáhnu toho), plný správných britských emocí (oni to prostě občas dokážou tak lidsky i mimo první čtyři série Skins) a sympatických postav. To se mi často nepoštěstí, abych narazila na film, v němž mi obsazení bez vyjímky sedne do noty a tady vážně není co vytknout. Potts je neurvalej sympaťák, kterýmu prostě držím palce, jeho rodičům taky věřím každý gesto a sedla bych k nim ke stolu na oběd, Allesandra by se mi v Benátkách jen horko těžko opouštěla, Julz miluju skoro víc jak Anju z Phuketu a tomu posměšnýmu pablbovi bych taky nejradši majzla kytaru po hlavě. Moc dobrý, překvapivě. 90% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který od dětství nemá sebedůvěru, je šikanován a nemá to jednoduché. Za to mu bůh přidělil obrovský operní hlas, který se jen tak nevidí! Celý příběh je vlastně od počátku jeho života, kde se film potácí spíše v takovém dramatu a kvalitou někde v průměru. Nenabídne bohužel nic navíc, k závěru se dostaví pár scén, u kterých jsem se i pořádně zasmál. Když Paul vše zdá, tak se po dvou letech mrhání životem přihlásí do soutěže Británie má talent. Paul přichází na scénu nervózní, ale potom co se hrne z jeho hrdla už málo kdo pobírá a já si právě tento okamžik užil ze všeho nejvíce. Životní šance mohla přijít s něčím navíc, já se na tento snímek docela těšil, ale nedostal jsem kromě závěru, který byl fantastický nic. Kdybych ho řadil do průměru, tak bych ho urazil, je to pěkný nadprůměr a dle mého velmi silné 3* .. 6/10 = 68% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Kdysi na to v kině dávali trailer snad před každým filmem, až mě to iritovalo, pak se tenhle film sálama prohnal tak rychle, že jsem ani nezaregistrovala, že by ho už v těch kinech fyzicky dávali. Musím rozhodně přiznat, že jsem byla příjemně překvapená. Opera mi nic neříká a ani nikdy nic říkat nebude, takže jsem byla ráda, že jsme tu operu slyšeli ve filmu jen zřídka. Jestli je Paul Potts opravdu tak skvělý zpěvák těžko posoudím, odborník opravdu nejsem. Ale ten film byl příjemný, docela jsem se i zasmála. Nevím nakolik to bylo přikrášlené a nakolik to byla pravda, ale Paul byl opravdu smolař. Ale ten konec. Když jsme se konečně dostali k té soutěži, která mu změnila život, čekala jsem něco víc. Ano, sice nově natočené scény a ty jasně vystříhané z Britain's Got Talent, působili přímo strašně, ale myslela jsem, že tam bude těch vystoupení víc a ne, že po prvním střih a v podstatě konec. Nepochopitelně uspěchané, jinak ale celkem dobré. 4* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Milé, britské, ale svým způsobem strašně... smutné? Zatímco většina diváků se v závěru pravděpodobně raduje, já výhru v talentové soutěži za osobní výhru úplně nepovažuji. Spíš za zmírnění prohry... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady pozitívne ladených filmov o chlapíkovi, čo sa nevzdal a trpezlivo si išiel za svojim cieľom. Nemám rád podobné súťaže ale snímok bol zaujímavo dramaticky spracovaný, natočený a zahraný. A hlavne pri konci som mal dobrý pocit a lepšiu náladičku. Preto mierny nadpriemer. 70/100 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Lidé v kinosále na tento film by se dali spočítat na prstech jedné ruky, zatímco v protějším sále, kde běželi Babovřesky 2, bylo očividně narváno. Přesto říkám, že snímky jako tento dokážou lidské duši nabídnout mnohem víc než nějaké připitomělé Babovřesky, a sama ani trochu nelituju, že jsem do kina šla právě na tento film. Nedal by se sice označit jako famózní, ani nevyniká hereckými výkony, ale zato je to milý britský snímek, který mnohým z nás může připomenout, jak důležité jsou sny a naděje a že by se člověk neměl vzdávat. Co inspirativnějšího si člověk může přát? ~(3,7)~ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, že svoje hodnocení možná změním. Směrem dolů samozřejmě, opačně ani náhodou. To spíš budu slavným zpěvákek v opeře, což v mém případě nehrozí. Možná v příštím životě... Ale teď vážně. Už jsem to psal někdy minule, že se asi na filmy podle skutečných událostí přestanu dívat. A zase jsem vyměkl. Přiznám se, asi to bylo tím včerejším pěkným počasím, fakt sám nevím. Příběh Paula Pottse má všechny znaky typicky amerického zpracování. Obrovská spousta klišé, velká předvídatelnost a hlavně hlavní hrdina, který mi někdy spíše připomínal ochočenou ovci, která dělá jen to, co se jí řekne. Tohle všecno aspoň trošku zachraňuje první třetina filmu, pár vtipných scén a starý mazák Colm v roli jeho otce, který dělá, co se jen dá. Nevím, jak je tento příběh věrný tomu skutečnému, nicméně moje celková spokojenost je opravdu velmi, velmi malá. Tři mínus. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se najde jen málo lidí, co si nepomyslí "to je jouda". A pak vám vytře zrak svým hlasem! Životní příběh "fantoma opery", který odstartoval svou kariéru v "británie hledá talent". Jeho cesta ke slávě však nebyla tak jednoduchá, jak se může na první pohled zdát. 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto je presne film, ktorý sa bude páčiť širokým masám. Ja sa pridávam, nakoľko po včerajšom ťažkom dni mi úplne sadol. Príbeh Pottsa, smutno - veselý, a viete, že skončí dobre. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nejakýtalent a tento film to len potvrdzuje. Ide o pekný snímok o umelcovi s ozajstným zlatým hlasom a ktorý dokonca spieval aj na Slovensku, hoci ako Walesan asi nemá ani šajnu, kde to letel. Zároveň je to taká milá prehliadka najkrajšieho veľrybieho páru na svete. Spolu s frajerkou vážili minimálne štvrť tony. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

A když se kronika dovleče k dotyčné šanci, divák zjistí, že vlastně všechno už někde viděl, neřkuli věděl předem. Na rozdíl od originální síly Billyho Elliota, jenž se ke svému snu doslova i filmařsky protančil, poskytuje Životní šance pouze souhrn pozitivních pravd o talentu, vůli, víře. A zpěv, samozřejmě.Na jednu stranu potěší, že nejde o běžnou popovou superstar, zvláště na italské půdě zní opera sladce samozřejmě. Na druhé straně se však znovu vnucuje otázka, proč se vítězové tolik bojí smíchu, sebeironie, trochy přirozené špíny, která by polidštila jejich svatý charakter trpělivých otloukánků. Přinejmenším filmu by to prospělo. ()

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama