Reklama

Reklama

Matthias je majitelem firmy, která vyrábí laškovné pohlednice s různými "legračními" hesly. Má jednu sekretářku, několik věřitelů a stále hluboko do kapsy. Matthias však nikdy neztrácí svůj šarm a smysl pro humor. Když se na riviéře seznámí s krásnou pohádkově bohatou blondýnkou, je jen otázkou času, kdy mu podlehne. Tak si to myslí Matthias. Skutečnost je poněkud prozaičtější. Krásná dědička má dvojče - sestru, která je od ní k nerozeznání. A obě se chtějí co nejdřív vdát a obě chtějí Matthiase nebo jeho bratra. Má on vlastně bratra? A jak to má potom všechno stihnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mým oblíbeným komikem a tenhle film je jeden z prvních, které jsem s ním viděl. Dvojče ovšem zůstává jedním z jeho slabších filmů, má jich lepších rozhodně dost. Tato komedie je zmatená a já měl problém, že jsem se zasmál jen párkrát. Jinak zápletka je rozhodně povedená a nic to nemění na tom, že Pierre je jedním z nejlpeších francouzských komiků. Ovšem některé fory jsou fakt povedené. 60%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžce inspirativní. Sám sobě nasadit parohy zvládne fakt jenom Richard. Až budu v podobné situaci zachovám se naprosto stejně, ale aby to mělo grády vymyslím si dvě dvojčata. Budu tak mít skutečnou jistotu že se vyspím opravdu s oběma dvojčatama. Přeci jenom vymyšlený dvě dvojčata tedy celkově trojčata mají u dvojčat větší šanci než vymyšlené jedno dvojče, tedy dvojčata. Mám rád jasný situace a píšu výhradně jasný komentáře. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dost nekonvenční, odvážné a lehce vulgární i na francouzskou komedii, většinu stopáže si totiž divák klade otázku, jaký je to vlastně vztah mezi Betty a Liz. Jinak film zmatený není, i přes to veselé křepčení a pobíhání je všechno promyšlené, jen prostě během stopáže není čas nad tím hloubat. A ve výsledku je to vlastně snímek o rodinných hodnotách ;-) A rozhodně to lepší z komedií s Pierre Richardem, které k nám přišly později. Navíc, některé fórky jsou fakt vycizelované. JEŠTĚ NEJSEM TAK STARÝ, ABYCH SI NEDOPŘÁL HOŘČICI. ALE UŽ NEMÁM PÁREK. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie Pierre Richarda. Celkem trefně to napsali na samotném DVD, cituji: "Nasadit parohy sám sobě dokáže pouze Pierre Richard!" Hodně zamotaná zápletka, avšak na konci všem bude jasné, o čem v celém filmu šlo. Za podívání rozhodně stojí, ale k nejlepším komediím PR bych tento snímek neřadil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film překvapivě vychází z americké předlohy a IMHO trpí stejnou vadou jako americké remaky francouzských komedií. Stejně jako Američanům zřídkakdy uvěřím emocionální nevázanost, tolik vlastní Francouzům, Pierre Richard mě nepřesvědčil jako bohorovný děvkař, trousící suše vtipné komentáře. Existuje ještě jedna adaptace stejného Westlakeova románu s Antoniem Banderasem, ale ani ta mě nenadchla. Spíš mám pocit, že oběma dává na frak starý dobrý Hugo Haas se svým vymyšleným strýcem z filmu Život je pes. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Èze, malé vesnici u Středozemního moře, kam Pierre Richard jako chlapec jezdil s matkou na prázdniny. (raininface)

Reklama

Reklama