Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kráľ Gwanghae je panovníkom už osem rokov. Má podozrenie, že niekto z kráľovského dvora sa ho pokúša otráviť. Prikáže preto svojmu radcovi, aby našiel niekoho, kto sa na neho podobá. Radca Heo Gyun narazí na klauna menom Ha-Sun, ktorý baví opitých šľachticov. Ha-Sun sa veľmi podobá na kráľa Gwanghae a je dokonca schopný napodobniť spôsob, akým kráľ Gwanghae hovorí. Krátko nato kráľ Gwanghae ochorie a je v tajnosti odvezený preč. Ha-Sun prevezme rolu kráľa, kým sa ten nezotaví. Pomaly však znaky jeho pravej identity vychádzajú najavo a ľudia z kráľovského dvora spozorujú podozrivé zmeny v správaní svojho "kráľa". Ha-Sun, ktorý je vľúdnejší ako skutočný kráľ, tak dočasne získava viac priestoru a moci, než sa plánovalo. (ČSFD)

(více)

Recenze (73)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Zábavné a velkorozpočtově podaný příběh alá Císařův pekař a Pekařův císař.... zápletka je dosti podobná. Lidský vládce s lidskou tváří a přemýšlením se vždycky ujme více než odměřený aristokrat. Film se mi líbil, hezké prostředí, zajímavá doba. Jak už to tak bývá, tak zase korejci tlačí na pilu s emocema (kdo říkal že je Interstellar ubulený, tak at se koukne na několikero korejských filmů). Hlavní postava je fajn a některé scénky se fakt vyvedly. Určitě záruka fajn filmového zážitku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to vlastne kopirka Davea zasadena do historickych udalosti. Zase sledujeme pribeh v ktorom je potrebne najst nahradu za nahle indisponovaneho krala a nahrada sa postupne ukaze, ze je ovela spravodlvejsia ako original. Cele je to podane tak rozpravkovo pozitivne. Humor az na par prdiacich vtipov absentuje. Byeong-heon Lee stvarnil dvojulohu velmi presvedcivo. Najsympatickejsia mi bola postava dvorneho eunucha a potom este hlavneho strazcu, ktory nakoniec obetoval svoj zivot. K dokonalosti tomu chybala silnejsia romanticka linia, alebo prepracovanejsie detaily celeho zakulisia na kralovskom dvore, pretoze film obsahuje aj viacero hluchych miest a bodlo by mu skratenie o aspon 20 minut. Takze vysledkom je prijemny film, ktory za jedno pozretie stoji. 7/10. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Abych tohle považoval za komedii, to bych musel mít v sobě alespoň deset panáků vodky. Řekněme spíše, že je to solidní historické drama, které bylo obdařeno několika celkem vtipnými momenty a také určitou mírou trapnosti, která je ovšem Korejcům tak trochu vlastní. Musím tvůrce pochválit za skvělé dialogy, jen mně místy připadalo, že logika si občas našla slabší chvilky. Z herců mě nejvíc zaujal Ryu Seung-Ryong v roli rádce Heo Gyuna, ale ani ostatní účinkující rozhodně nezklamali. 80% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Někdy mě jihokorejský filmy baví a někdy ne. No a tentokrát to spadlo do kategorie "ne". Hlavní důvod je, že se mi mezi postavama blbě orientovalo, protože všichni vypadají stejně, další, že je ten film na mně pomalej a moc přehrávanej. Hodnotím to s tím, že jsem dokoukal zhruba 45 minut, takže možná se to pak rozjelo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • O výrobě snímku byla jeho tvůrci média informována z kraje roku 2011. To ještě v době, kdy rozpracovaný projekt nesl zavádějící pracovní název I Am The King Of Joseon. S inspirací, čerpající z úspěšné historické novely amerického autora Marka Twaina "The Prince And The Pauper" (1881), započal tehdejší režisér snímku Woo-suk Kang výrobní proces s jihokorejským hercem Jae-young Jung v hlavních úlohách, zatímco ve vedlejší roli se měl objevit herec Jun-sang Yoo. Vše se ale změnilo nedlouho poté, co filmová produkční společnost CJ E&M projevila nespokojenost s režisérovými záměry, které se ne docela shodovaly se záměry produkční společnosti. Woo-suk byl na sklonku roku 2011 odvolán, aby na jeho místo přišel Chang-min Choo. S ním se změnilo i obsazení. V hlavní roli se objevuje Byung-hun Lee, který se do této doby neobjevil byť v jediném historicky laděném celovečerním snímku, a jen o měsíc později se potvrzuje účast herečky Hyo-joo Han. Snímek vznikal ve slavném jihokorejském filmovém studiu Namyangju Studio Complex, nacházejícím se provincii Kjonggi, v němž vzniklo nespočet ikonických, ale i těch méně slavných korejských filmových snímků a televizních dramat; Three Musketeers (2014), Hwang Jin-yi (2006), Empress Ki (2013) ... (Conspi)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1617 za vlády korejského krále jménem Gwanghae-gun (česky též Kwanhegun) z dynastie Čoson, který vládl v letech 1608–1623. (Korsak)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama