Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Joeey 

všechny recenze uživatele

U mě slabá Richardovka. Film je založen na komických situacích, které netvoří jednotný příběh. To však není výtka. Například jeho pozdější film Jsem nesmělý, ale léčím se (který si také sám zrežíroval) vzniknul na tom samém principu, jenže měl spád. Zde bohužel musím říct, že jsem se nudil. Sice tam je několik povedených fórů - třeba ten s houpací sítí ... "Kolik kostek cukru? - Dvě... ještě půlku" A bum :-), ale to je vše. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v plné síle. Napsal si scénář, záhral hlavní roli smolaře Alfréda a to vše si sám zrežíroval. Jeho styl humoru a postavy, které jsou z valné většiny životní smolaři, mi sedí jako málo co. Při telezní show jsem málem umřel smíchy :-). Určitě jeden z nejvýraznějších francouzských komiků od 70. let....... ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Ublížil jste si, jak jste spad?" - "Ne, jak jsem vstával" --- Lehce netradičně nakrútená PRovka o tom, jak se nezměrná smůla může stát parádním základem úspěchu. Neutuchající tempo, plno maximálně zábavných vedlejších postav (boxer, taťka se synem na vesnici) a krásná závěrečná scéna. Vlastně ... obě závěrečné scény. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie jako víno a oddechovka jak má být. Pierra Richarda mám rád, i když nějaké kreace a některé filmy s ním jsou trochu přepísknuté. Ovšem zde je všechno akorát vyvážené a správně bláznivé a ujeté. Již začátek je velice zajímavý a vtipný. Prvních dvacet minut je typická a nefalšovaná crazy komedie. Později sice nezmizí, ovšem pod tou bláznivou rouškou se skrývá celkem trefná a nadčasová satira o moci televizního média, o pokleslých TV soutěžích a jak dělá z lidí blbce. Pierre Richard je ve své roli smolaře jako ryba ve vodě, jakpak by ne, vždyť to i sám režíroval. Z hereckého osazu též potěší krásná Anny Duperey a známí komici Jean Carmet a Pierre Mondy. Naprosto excelentní jsou některé momenty, kupříkladu televize na kolci s hnojem, hrozná sranda + k tomu satira na oblbování lidí televizí. Co se týče dabingu, je skvělý a poctivý. Pan Cupák dabuje Richarda úplně jinak než Petr Oliva, ale vůbec ne špatně. "Život plný malérů" je (spolu s "Uprchlíky" a "Roztržitým") jednou ze tří nejlepších Richardovek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie a jedna z nejlepsich s Pierrem Richardem, kterou si navic sam reziroval. Richard dokaze zahrat jak cloveka co ma strasnou smulu, tak cloveka co ma stesti a je pri tom uveritelnej a navic takovej roztomile blbej. Pribeh je docela v poho, neni nijak zvlast predvidatelnej a flashbacky do mladi jsou vynikajici. Navic dej hezky odsejpa. Slabsich 5*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama