Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda hýří mnohými vtípky, vysokým tempem vyprávění a mnoha změnami prostředí, ve kterých se odehrává. Příběh o lásce, živtoních peripetiích a jedné televizní show. Není zkrátka nad to, když si chcete vzít život skokem z mostu, po kterém chodí i jiní lidé ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ráno vám vaše dlouholetá holka dá kopačky, dopoledne vám šéf, místo slíbených premií dá padáka, k obědu vám přinesou spálený řízky, odpoledne vás přepadnou a okradou, večer si dáte film Život plný malerů a budete usínat s pocitem, že jste prožili skvělej den. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale zatím slabší Pierre Richard. První půlka je super a našlo se zde 2 možná 3 záchvatové scény. ale od příchodu Turnaje šel Pierre stranou a už mě to tolik nebralo. Zábavný film pořád, ale Jsem Nesmělý, léčím se je pořád nepřekonán. Navíc mě naštval jiný dabér, ten se těžce nepovedl. 6/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie a jedna z nejlepsich s Pierrem Richardem, kterou si navic sam reziroval. Richard dokaze zahrat jak cloveka co ma strasnou smulu, tak cloveka co ma stesti a je pri tom uveritelnej a navic takovej roztomile blbej. Pribeh je docela v poho, neni nijak zvlast predvidatelnej a flashbacky do mladi jsou vynikajici. Navic dej hezky odsejpa. Slabsich 5*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dějově slabší, zmatené a chaotické. Film je spíš poskládán z různých bláznivých a humorných situací, místy úžasné situační komiky, jednotlivých skečů apod..To vše někdy na místě, někdy to však působilo hodně infantilním a laciným dojmem. O humor se zde stará a samozřejmě mu kraluje Pierre Richard jako smolař-malérista Alfred Dhumonttiey (jeho ekvilibristika rovněž výtečná), ale špatné není ani celé to pařížské mužstvo poskládané kolem něj:-). Začátek dobrý (policejní stanice a zápis jména, scéna s houpací sítí nebo výběr adeptů do družstva), pak už jsem se moc nezasmál..Nevím, jestli to byl zrovna štastný tah, že se režie ujmul sám známý herec...Ve srovnání s ostatními Richardovkami i co se režie týče, bohužel, jen průměr. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v plné síle. Napsal si scénář, záhral hlavní roli smolaře Alfréda a to vše si sám zrežíroval. Jeho styl humoru a postavy, které jsou z valné většiny životní smolaři, mi sedí jako málo co. Při telezní show jsem málem umřel smíchy :-). Určitě jeden z nejvýraznějších francouzských komiků od 70. let....... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Všechny komedie s Pierrem Richardem byly dobré , jeho sympatický nešika , který za všechny ty trable vlastně nemůže, byl velice milá postava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebojte se hoši, to spadne na mě." Smolař Alfred, oblečený symbolicky v tričku s číslem 13, mne neskutečně bavil. Smysluplný děj tento snímek sice neobsahuje, ale těch několik hromad fórů, frků či narážek v provedení suverénním, infantilních či proklatě suchém, mi k rozvibrování bránice bohatě stačilo. Zejména jsem se bavil ve chvílích, kdy se Alfred stal hvězdou televizní soutěže, při které vážně ohrozil státní rozpočet Francie a na jeho frajerský skok do houpací sítě rozhodně dlouho nezapomenu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších, starších pierrerichardovských komedií. Není to žádná bomba, ale tři hvězdičky by byly pro tuto naprosto příjemnou a pohodovou podívanou urážkou. Na zlepšení nálady alespoň pro mě ideální lék. Pěkná ukázka toho, že i bláznivá komedie neznamená automaticky buranská a hrubá... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Opravdu nehorázně mě sralo, že Richarda v tomto filmu daboval Cupák a tak trochu mit o pokazilo dojem z celýho filmu. Jinak asi tak do půlky bych filmu skoro nic nemoh vytknout, ale druhá polovina mi přišla jenom jako takovej slabej odvar. Pro mě je to tak na rozmezí 3 a 4 hvězdičky. Kdyby Richarda daboval tradičně Petr Oliva, asi bych dal ty 4... H jako hašiš :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mnohem lepší herec než režisér a scénárista, ale tam, kde se drží toho, co jej jako herce proslavilo, tedy postavy sympatického nešiky, který čelí nepřízni osudu a naschválům okolí, film opravdu drží pohromadě a funguje na jedničku, jenže v druhé polovině se nějak scénář rozbředne a snímek ztrácí nejen na tempu, ale i na účinnosti. Od skutečně skvělého začátku jde kvalita filmu vlastně neustále dolů a závěrečné desetiminutovce bych dal snad jen jednu hvězdičku. Tři hvězdičky a 55 % celkového dojmu jsou nakonec rozumným kompromisem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď Pierre Richard hodí do role podobných blbečkov, nemusel byť film ťahaný až do takej absurdnosti. Niektoré scény mi prišli nanajvýš trápne, čo je škoda, pretože na väčšine sa dalo celkom milo pousmiať. 55%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie jako víno a oddechovka jak má být. Pierra Richarda mám rád, i když nějaké kreace a některé filmy s ním jsou trochu přepísknuté. Ovšem zde je všechno akorát vyvážené a správně bláznivé a ujeté. Již začátek je velice zajímavý a vtipný. Prvních dvacet minut je typická a nefalšovaná crazy komedie. Později sice nezmizí, ovšem pod tou bláznivou rouškou se skrývá celkem trefná a nadčasová satira o moci televizního média, o pokleslých TV soutěžích a jak dělá z lidí blbce. Pierre Richard je ve své roli smolaře jako ryba ve vodě, jakpak by ne, vždyť to i sám režíroval. Z hereckého osazu též potěší krásná Anny Duperey a známí komici Jean Carmet a Pierre Mondy. Naprosto excelentní jsou některé momenty, kupříkladu televize na kolci s hnojem, hrozná sranda + k tomu satira na oblbování lidí televizí. Co se týče dabingu, je skvělý a poctivý. Pan Cupák dabuje Richarda úplně jinak než Petr Oliva, ale vůbec ne špatně. "Život plný malérů" je (spolu s "Uprchlíky" a "Roztržitým") jednou ze tří nejlepších Richardovek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Život plný malérů jsem dodnes neviděl a jsem víc než překvapený - jsem přímo nadšený. Pierre Richard sice hraje víceméně stejnou postavu jako v mém milovaném Kopytu, jenže nálada tohoto filmu je úplně jiná. Obzvlášť zpočátku je to film dost tichý a dalo by se snad říct i citlivý (samozřejmě na richardovské poměry). Postupně se však rozjíždí, přináší další postavy (skvělý Mario David coby boxerský šampion nešampion) a vrcholí televizní soutěží, která mě místy doháněla až k slzám (hlavně při scénách typu "venkované sledují televizi, ať právě dělají cokoliv"). Romantická linka funguje výborně, humoru je dost a dost. Nemůžu ovšem souhlasit s těmi, kteří nejsou spokojeni s dabingem - Eduard Cupák se mi k Pierru Richardovi hodí stejně jako Petr Oliva (ne-li víc). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svou střeštěností film místy připomíná Bažanty. Vychutnal jsem si nejvíce scénu kdy se mistr světa v boxu marně snaží usnout, protože se mu zrovna nad ním uvelebí světoznámý nešika. Pozdější nápad s televizní soutěží také není špatný. Film se mě docela líbil a zařadil bych jej k těm lepším ve filmografii Pierra Richarda. 65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..trochu opomíjenější komedie, myslím, že neprávem....skvělá barvitá hudební kompozice od Cosmy....no prostě krásná podívaná... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Nomen omen - jeden z největších malérů v kinematografii tohoto herce... snímek zoufale prázdný a v drtivé většině trapný. Založit komedii na bizarnosti a dlouhé sérii vozembouchů nebyl zrovna dobrý tah. 20% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších Richardových filmů, za zmínku stojí snad jen etuda se spánkuchtivým boxerem a postava Laxova koktavého herce. (Viděno během Challenge tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Reklama

Reklama