Reklama

Reklama

Patrick

(festivalový název)
  • Austrálie Patrick
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco v kino distribuci řádí aktualizovaná Carrie, na dušičkový speciál Festivalu otrlého diváka zavítá telekinetik od protinožců, který je navíc v posílání svých bližních na onen svět výrazně výkonnější. Mladík Patrick se sice nepotýká s nepřízní středoškolského prostředí, ale od chvíle, kdy po zavraždění matky a jejího milence upadl do komatu, ani jeho společenský život za moc nestojí. Navíc si z něj zlovolný primář odlehlé psychiatrické kliniky dělá pokusného králíka pro své bizarní experimenty. Kýženou změnu slibuje příchod nové zdravotní sestry Kathy, která na vlastní kůži zjistí, že Patrick není až tak bezmocný, jak na svém lůžku vypadá. Režie remaku stejnojmenné australské vyvražďovačky se příznačně zhostil Mark Hartley, jenž si udělal jméno dokumentem Kam se hrabe Hollywood, kde glorifikoval fenomén australské brakové produkce sedmdesátých až osmedesátých let. Hartley coby žánrový nadšenec nepojímá předělávku jako pouhou modernizaci, naopak přináší osobitou variaci na premisu originálu. V kulisách jak vystřižených z gotických hororů společnosti Hammer Films se tak odehrává svěže braková podívaná s nervy cepujícími lekačkami i krvavými efekty jak od mistra fyzicky nepříjemných výjevů Lucia Fulciho, které snímá kamera připomínající díla Briana De Palmy. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (66)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE PRÁCE JE ZALOŽENA NA SCHOPNOSTI VYTVOŘIT SPOJENÍ V MOZKU PACIENTA Č. 15...“ /// Klinika Dr,Rogeta. Místo pro nevšední věci a speciální projekt jménem Patrick… Takový vyprávění zasazený do ponurýho tmavšího světa, lidí pár a sem tam podivnost. Hezká podivnost. Blikající žárovka, tu se něco mihne… prostě za půl hoďky to začne (dokonce) i strašit. Navíc přemejšlím, vodkaď já tě holka znám? Škoda, že to pak chytne trochu jinej směr, než jsem čekal. Sice zřejmě jedinej možnej, ale tím, že to chlapcovo řádění je spíš taková blbost, pochybuje se to na hraně příběhový kraviny a vizuální zajímavosti. Ale jestli jste na Frankenštejnský příběhy plný elektriky… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Originál neznám. 2.) Zamiloval se do mě bezmozek. 3.) Spíš než na doteky duchů, jsem na doteky Medúzy. 4.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mrazivá hudba, skvělé herecké výkony, napětí. Hnusná klinika, ve které bych nezůstal ani minutu, navíc zdravotní sestra pracovala za minimální mzdu. Už ta minimální mzda mi naháněla husí kůži :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a zatím ani nemám v plánu jej zhlédnout, takže jsem si remake užil dokonale. Zábavné, atmosférické, lehce creepy a originální od začátku do konce. Tolik zde kritizované efekty mi náhodou přišly velmi slušné vzhledem k rozpočtu a určitě mě neiritovaly, potěšila mě také narážka na nezvratný osud. Zběsilé Finále trvalo takřka půl hodiny a užíval jsem si každou sekundu. Z toho by mohla být jednou i hororová klasika :) 75% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je to strašná škoda, ale z Patricka vylezl jen >flus< průměrný horror. Onen gotizující nádech je příjemný, ale tmavé prostory psychiatrické léčebny nedokáží vystavět intenzivnější napětí. A to i přesto, že zlo na vás číhá za každou zdí. Lekačky jsou navíc levné >flus flus< a odhadnutelné na vteřinu přesně, a ačkoliv byste z jejich množství natočili dalších deset horrorů, začne to postupně >flus< skoro až iritovat. Atmosféru tak staví pouze slušná hudba veterána Donaggia. Masky pěkné, s efekty je to bohužel o dost horší. Mno nic, budu si muset připomenout >flus flus< původní snímek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený hororový remake. Z plivajícího pacienta v kómatu zprvu moc strach nešel a ani početné lekačky skoro nelekaly, ale ačkoli děj nepřekvapí, nenudí to, je tu vidět snaha a sympatická a pohledná hrdinka a spolehlivě charizmatický Charles Dance to dobře táhnou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá sestrička, ktorá príde pracovať do izolovanej liečebne zisťuje, že komatický pacient Patrick disponuje špeciálnymi psychickými silami a to, čo sa okolo neho deje nie je práve normálne... Nebudem tento remake porovnávať s pôvodným filmom, keďže som ho doposiaľ nevidel, ale môžem povedať, že toto ma zabavilo vcelku dobre. Zaujímavý námet, dobrí herci, temná atmosféra, spracovanie na úrovni a páčila sa mi aj snaha o štýlový gotický vizuál, ktorý im však miestami uletel a trochu umelé efekty z toho (našťastie len občas) urobili vizuálnu podivnosť. A tiež to celkom neustrážili s Patrickovym mentálnym vystrájaním a snahou o ľakačky, čoho bolo niekedy naraz toľko, až to bolo unavujúce. Ale inak v pohode a finálny dojem dosť dobrý. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto som nič pozitívne nenašiel. Otrepané lakačky, triky slabé... Na jedno pozretie beriem, ale inak podpriemer. Pôvodného Patricka som nevidel a myslím že ani neuvidím, takže u mňa vyhrávajú taliani a ich Patrick vive ancora. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle Páťa rozhodně není tak bezmocný, jak na nemocničním lůžku vypadá. Jenže.. Do pekla se všemi překombinovanými (nutno podotknout přímo z prstu vycucanými) závěry slušně se vyvíjejících thrillerů s nějakým tím tajemstvím. Australský příspěvek do žánru překvapí velkým množstvím nefungujících lekaček i na druhou stranu slušných efektů, má solidní atmosféru, kterou dokresluje opuštěné staré panství zahalené neustálými mračny. Sharni Vinson hraje slušně, ale z honoráře by si měla spíš koupit něco pořádného do žaludku. Zbytek padá se scénářem, který v mých očích prostě nefunguje. Tlačí na pilu, a i když může těšit místy bizarním smyslem pro humor, do nálady se mi nestrefil. Takže mi finální průlet oknem docela bodl. Jelikož jsem se musel v závěrečných desítkách minut usmívat. A to není moc dobrá vizitka. Tři s odřenýma ušima.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kathy je zdravotnou sestrou, ktorá nastúpila do nového zamestnania. Jej úlohou v sanatóriu je starostlivosť o ľudí po ťažkých nehodách, udržiavaných v umelom spánku. Jedným z takýchto pacientov je aj Patrick. Na jeho osobe miestny lekár Dr. Roget vykonáva množstvo experimentov za pomoci elektrického prúdu. Kathy po krátkom čase a určitých zhôd náhod zisťuje, že Patrick v skutočnosti nie je v kóme a všetku doktorovu "aktivitu" plne cíti. To čo, ale spočiatku netuší, je fakt, že Patrick nie je len tak obyčajným pacientom. Originál som nevidel ( a ani ho pozerať nebudem ), no môj názor na tento, údajný, úspešný remake pozitívny nebude. Na jednej strane musím uznať, že príbeh je skutočne originálny a zaujal. Taktiež výber prostredia a myšlienka ako taká potešila. Čo mi ale vadilo najviac, je fakt, že máme 21 storočie a niektoré efekty mi pripadali jak z King Konga zo 76´. Snaha o budovanie správnej hororovej atmosféry sa síce uprieť nedá, no jedna slušná gore scéna, niekoľko fakt priemerných, predvídateľných lakačiek, dojem z tohto filmu nezachránilo – 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný remake, který se mi líbil stejně jako originál. Už úvodní mysteriózní scéna s injekční stříkačkou navnadí. Bývalý klášter, nyní speciální nemocnice pro mozková postižení, dýchá atmosférou gotických hororů. Doktor Roget (Ch. Dance) má patřičné charisma. Ani nemusí mluvit a člověk hned ví, co přijde. Vrchní sestra působí neméně děsivě a odtažitě, jelikož jablko většinou nepadá daleko od stromu. Kathy není žádná kráska, ale nevadila mi a držel jsem jí palce. Patrick...no...Carrie v mužském vydání...udělá postavám ze života peklo. Líbily se mi gril, scéna s autem řítícím se k útesu, usmažení zakončené vyhřezlým okem a explodující zrcadlo. Pěkná kamera doplněná atmosférickou hudbou a několik napínavých scén. Za mě spokojenost. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina až polovica filmu ma vtiahla do deja a zaujala svojou dobre stavanou atmosférou, mrazivou hudbou a nepríjemným prostredím kliniky plnej zeleninových mozgov. Ale keď sa už dej začal točiť neustále okolo Patricka a jeho schopností, všetko čo som spočiatku hodnotil kladne išlo akosi do pozadia, pretože Patrick, čo by bad-guy, snímok neutiahol, dianie začalo byť menej tajomné a viac sci-fi. A záver... ak to ničím nepokazil, tak rozhodne ani nevylepšil. Tri hviezdy. Škoda, potenciál bol väčší. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o dějově stejný film jako byl originální Patrick, který je pouze oblečen do nového kabátku (nové xichty, komp místo psacího stroje, lepších těch pár efektů, atd). I přestože je mi Sharmi Vinson docela nesympatická, což vůbec neznamená, že hraje špatně, a taky přestože jsem zvyklý hodnotit identický originál-remake stejně, dávám tomuto remaku o kousíček lepší hodnocení díky snesitelnější stopáži. Pro ty, kteří neznají originál, v tomto případě bych asi volil remake. Slabučké 4*. 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut jsem si myslela, že Patrick vědomě využívá a tak trochu paroduje zavedená hororová klišé - opuštěné staré panství stále obklopené nízko ležícími tmavými mračny, lekačky vyvolané jen hlasitým zvukem, tyranský vědec/doktor, milá zdravotní sestřička atd. Závěrečná třetina filmu mě ale přesvědčila, že Patrick ony postupy neparoduje, tenhle film je prostě jen sprostě využívá a nemá vyšších ambicí. Ke konci jsem se nebála, ale smála. Na Halloween to vůbec nevadí - tam jsou dokonce levné a uhozené filmy vítané - ale nečekejte od tohoto australského exportu cokoli víc. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Maličko jsem čekal více, ale nevadí. Má to výbornou atmosféru z hodně ošklivé psychiatrické kliniky - to já mám rád, pěkná hlavní hrdinka, příběh taky slušný a co se týče Gore, tak nějaké tu je a celkem dobré. A co je hlavní, ani vteřinu jsem se při sledování nenudil. I když jsem čekal víc, tak jsem rád, že jsem Patricka viděl. "PATRICK HO CHCE VYKOUŘIT" :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě teda výrazně podhodnocené, originál sem neviděl, takže nejsem vázanej nějakym trapnym sentimentem a všeobecně sem zastánce remaků, tudíž u mě odpadá podhodnocování z principu, jak to zde mnozí šulíni dělají.Patrick je sympaticky natočený thriller s výtečnou atmosférou a hlavně výborným vizuálem.Strašně se mi líbilo, jak si režisér dával záležet na odkaz a stylizaci 70.let a původní film a přesto to výtečně sedělo s moderní technikou.To bylo veliké plus a taky hodně dobří herci, v čele s nádhernou Sharni Vinson, ze které jsem si co minutku slintnul už ve slušném žraločím béčku Bait.Škoda, že se nějaké Patrickovi zlobivé myšlenky rozjedou až příliš ke konci a takovým divným způsobem, čekal jsem po tak parádním rozjezdu a temné atmosféře trochu nabitější a hlavně svižnější finiš.Ale můžu říct, že mě film spíš mile překvapil a vo půlnoci pod dekou splnil účel.Lepší 3*, 68%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a ani se k tomu zatím nechystám. O Patrickovi jsem uslyšel náhodou a po zhlédnutí traileru mě slušně navnadil. Zklamaný nejsem, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Zajímavý příběh, průměrné gore, sympatické obsazení, temnou atmosféru a krátkou stopáž. Trošku mi to sice připomínalo Video film, ale pořád se na to dalo koukat bez větší újmy na zdraví. Pokud hledáte něco na nedělní odpoledne, je tohle dobrá volba. Krvavé orgie však nečekejte. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát za 3*, ale ten stupidní závěr to teda řádně dosral. Ono vůbec celej film je takovej nechtěně srandovní, páč i když se to tváří vážně a über dramaticky, vylezl z toho nakonec spíš jakýsi slepenec parodie. Což je škoda, protože ty fajně depresivní prostory, zlovolná hudba a humorů prostej děj sliboval pěkně vycukanou podívanou. Ono špatné to není, třeba takový obsazení je parádní, ale jako celek je to prostě asi jinde, než si rejža přál. Čeba příště... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2013 Special] Mnohem víc se mi líbil původní Patrick z roku 1978. Remake je strašně doslovnej, odhalující motivace některých postav, lekačky zbytečně podkreslené hudbou (ty mě hlavně na začátku hodně štvaly)... A vůbec, zdejší představitel Particka se s tím původním nedá srovnávat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Staromódní příběh, který jako by byl napsán koncem 19.století, staromódně vyprávěný (i vypravený), ovšem zasazený do dnešní doby, což se mi hodně líbilo. Sem tam letmá připomínka současnosti (mobilní telefon, internet), ale většinu času má divák iluzi třeba nějakého Hitchcockova filmu z padesátých let, nebo příběhů ještě starších - mně třeba celková atmosféra několikrát připomněla Wellsovu novelu Neviditelný. I hudební doprovod je mile zastaralý, na starší filmy odkazující. A výborně mi sedlo i několik (věřím že záměrně) levných triků. Prostě vizuálně i hudebně lahůdkové retro a další velké plus pro australskou kinematografii v mém pomyslném filmovém diáři. 90%. / A sakra - on je to remake?! Hmmm... Tak to jdu na originál a pak se sem možná ještě vrátím... / Původní film mě příliš nenadchl, kvalita nové verze tak ještě víc vyniká. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Carrie trošku jinak. Patrick vlastně jen leží v kómatu v příšerně hnusnym sanatoriu, kde ho ze zdánlivé letargie probere až sestřička Kathy, která se k němu jako jediná z personálu začne chovat laskavě. Průšvih je, že kromě toho, že je to telekinetik a telepat, je to i magor s oidipovskym komplexem. Sem tam mi to přišlo trošku monotónní, ale tvůrci měli při castingu šťastnou ruku, takže se dalo ledacos přehlédnout. zejména Peta Sergeant je docela slušně hrající kost. Jinak by mě zajímala výše honoráře představitele Patricka. 60% ()

Reklama

Reklama