Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie? Hmm, kdyby se postavy chovaly bláznivě... jenže jejich jednání je vyloženě hloupé a budí spíše touhu nasypat jim arsenik do vína, než se smát. Že navíc těžko rozdýchávám Richardovo afektované „herectví“ je druhá věc. Scéna z hodiny matematiky svou povědomostí ovšem pobavila královsky. 70% Zajímavé komentáře: Faye, Frenegonda ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Pierrem Richardem. Svěží filmeček ironickými dialogy postihuje svět velkého showbusinessu a politiky - na všchno se dívá střízlívýma očima a díky neotřelé milostné zápletce se řadí ke špičkám žánru. -MEZI NÁMI...CO SE STALO MEZI NÁMI? -MEZI NÁMI? -MEZI VÁMI. -MEZI VÁMI A KÝM? -MEZI VÁMI. -MEZI NÍ A MNOU? -NO, MEZI NÁMI... -MEZI VÁMI A MNOU? -NE, MEZI VÁMI A NÍ. -ÁÁÁ, VŮBEC NIC... -JSTE SI TÍM JIST? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pierre na ztřeštěno, nesmělo, naivno a zamilovano je skutečná labužnická pochoutka, kterou si vychutnám s velkou chutí pokaždé, když budu mít chuť na zábavný filmový dezert ze staré dobré francouzské školy kvalitního humoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je asi jediný slavný francouzský komediant, který mi v dětství unikl. Nezbývá mi tedy nic jiného, než jeho filmy v dnešní době dohánět a jedním takovým je i Hořčice mi stoupá do nosu. Smál jsem se od začátku do konce. Scény, kdy Pierre úplně zmatenej vlítne autem do scény, ve které zrovna nějakej filmař točí nějakou kovbojku jsou výborný. Jak se mezi koňáky a indiány objeví nějakej starej Wartburg, tak jsem málem upad do smacího kómatu. Stejně tak i scény s tygrem neměly chybu. Prostě komedie s Pierrem Richardem jak se patří, na kterou se snad musí dát koukat tisíckrát a nikdy neomrzí. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Trouba, který za otce starostu píše proslovy, za kamaráda novináře články a za ředitele školy opravuje písemky se díky záměně desek ocitne v apartmá filmové hvězdy a následně musí čelit novinářům i vilným pohledům svých studentek. Zbožňuji část, kdy se musí několikrát přetáčet hospodská rvačka, protože Jackie rozdává jemné šťouchance a režisér není spokojen „pořád mám strach, že to ty chlapce bude bolet“. Potom si přečte článek v bulváru, rozrazí dveře a saloon dokonale vymlátí „Ještě to nemá šťávu? Protože to klidně můžu udělat znovu“. Parádní komedie s perfektním dabingem Jorgy Kotrbové. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Věčná poloha Pierra Richarda nesmírně roztržitého nešiky, jemuž se neustále smůla lepí na paty tak moc, až se s ním chce vyspat každá pěkná ženština z okolí, se mi postupně, až na vzácné výjimky zajedla. V podstatě příliš nesejde na tom, z jakých příčin se jeho profesorské kreaci dějí různé nepředloženosti - důležitá je spíše samotné pojetí jednotlivých, povětšinou dosti fyzických gagů - Richardovi tak může žárovka pálit řiť či mu gepard roztrhá oblek nebo si nevědomky obarví vlasy nebo... Pokud vás baví představa profesora přednášejícího: "Máme trojúhelník ABC," zatímco na tabuli čmárá čtverec ABCD, nacpěte si tu hořčici třeba do nosu. +++++ Samozřejmě bychom teoreticky i mohli přisoudit filmu jakousi snahu o zachycení problémů s bulvárem, všelikých lidských vlastností apod., ženské sexuality a blablabla. Kecy, Hořčice se o vše jen nezávazně a netázavě otírá, aby Pierre Richard mohl po stopadesáté spadnout. Silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprostej masakr, zrejme jeden z nej filmu Richarda. Richard zmatkuje jako vzdy, ale tentokrat tu je navic velmi slusnej pribeh a jeden vostrej for za druhym. K tomu navic super hudba, takze jsem se perfektne bavil po celou dobu filmu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako nesmělý učitel (určitou dobu s nádherně růžovými kudrnatými vlasy) v půjčeném žlutém autíčku jedoucím za útočícími indiány, jeho otec starosta před volbami, do toho snoubenka tělocvikářka a mladá herečka - hvězda právě natáčeného westernu - se svým leopardem. To všechno by nemuselo vůbec fungovat, kdyby se režie nechopil legendární Claude Zidi (režisér takových pecek jako Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko, Velký bazar...). Takhle je Hořčice mi stoupá do nosu skvělá komedie s pitomým českým názvem, zato plná dobrého humoru ostrého jako křen:)) Ukázka (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=iNuYfA5puM0 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten pohled z okna, kdy dole leží sádrový krunýř a od něj vedou bílé ťápoty. Trochu ztřeštěný a na Richarda místy i dost černý humor (operace) se tu doplňuje s docela inteligentním pohledem na moc médií. BTW ti co pořád tepou dabing, by se někdy měli podívat na některý ze starších filmů jako tenhle s původním dabingem z Filmového studia Barrandov dabing. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie 70. let, s typickým hereckým projevem a postavou smolařského roztržitého outsidera Pierra Richarda. Kdysi jsem měl ten film opravdu rád, ale když jsem se na něj podíval s odstupem času, přišlo mi, že narozdíl od jiných Richardových kousků, jako je Hračka, Roztržitý nebo Velký blondýn, film přece jen poněkud zestárl a humor tohohle ražení a kvality už mě natolik neoslovuje. Holt jsem se během let posunul trošku jinam. Celkový dojem: 55 %. Ke kladům určitě patří poctivý český dabing v čele s Petrem Olivou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v další ze svých rolí věčného smolaře. Úžasně vymyšlené scény, gagy a dialogy. Obsazení skvělé. Zejména workoholický režisér byl dokonalý. A Jane Birkin je docela i holka od rány:) A když se rozčílí, její hněv neunesou ani kulisy baru na divokém západu. Scény z matematiky a opravdu bleskový výklad dané látky a jeho čmárací přenos na tabuli, stojí vážně za to. Během sledování jsem měla úsměv na tváři, ale nemůžu říct, že bych si odbyla nějaký poctivý záchvat smíchu, jak jsem od tohoto filmu očekávala. Hořčice mi stoupá do nosu přináší poctivé francouzské, bláznivé komediální umění, i když jsem od snímku čekala o trošičku více. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolným sexuálním maniakem snadno a rychle. Hořčice mi stoupá do nosu se mi vždycky hodně líbila. Po letech jsem dnes sice zjistil, že film je o něco delší než by bylo třeba k tomu, aby se v něm něco dělo od začátku do konce, ale sranda je to pořád stejná. Při scéně na operačním sále se můžu obzvlášť strhat (a to v ní Pierre Richard vůbec není). ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kousků Pierre Richarda. Zde opravdu exceloval a já se tlemil od ucha k uchu po celou dobu filmu, div jsem se neválel smíchy. Spousta skvělých nezapomenutelných hlášek, spousta skvělých nezapomenutelných komických a absurdních situací, pro francouzskou komedii 20.století typickou. Vřele doporučuji, zábava zde na plné čáře válcuje mnoho jiných komedií. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Richard je po Funesovi určite druhý najznámejší francúzky komik a jeho komédie som mal v detstve rád. Pierre aj vyzerá ako smoliar a tak trochu aj ako blbec a s tým sa musíte narodiť. Tento film ma kedysi dávno bavil a po rokoch som chcel skúsiť jeho účinky opäť. Situačný humor stále dobre funguje, prekvapivý výraz v Pierrovej tvári rovnako a tak nemám dôvod uberať na hodnotení. Kto má rád filmy a humor Funesa mal by mať rád i Pierra Richarda a jeho komédie. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Claude Zidi dokázal přece jen vytáhnout z Pierra Richarda ještě něco navíc. Spousta fajn scén. Hlavně neustálé problémy při natáčení westernu potěšily. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Tradiční Richardovka ve svém pojetí, netradiční v porci humoru. Tahle koncentrace strčí svou šíleností i tu dijonskou do kapsy. 80% ()

Reklama

Reklama