Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to, zklamalo mě to. Moc se tady tlačilo na pilu, většinou to na mě působilo jako křeč. Některé scény se ale povedly náramně - operace v podání pana starosty, bitka ve westernovým baru, růžová hlava... Chci se teď na Pierra Richarda zaměřit, snad si zahrál i v něčem lepším. Jako kluk jsem ho míval rád, být všechny jeho filmy jako Hořčice, tak to bylo zásluhou infantility, opičkám a pitvoření. Tuším, že měl i na víc, a že to v některých filmech i prodal. Ještě mu dám šanci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií Pierra Richarda. Ono se ani není co divit, když to režíroval Claude Zidi, jeden z největších mistrů francouzské komedie. Zajímavá zápletka, spoustu humorných situací (natáčení westernu, vana, výuka matiky) spoustu klasických omylů a gagů a skvělé herewcké výkony... Pro mě to byl opět požitek aneb další z francouzkých komedií, na které se rád podívám kdykoliv a jedna z Richardovek, kde to blondýn opravdu rozjíždí ve velkém. Mě se to tedy líbilo a i když to místy bylo trochu slabší, musím prostě dát 5*. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej komedií Pierra Richarda. zápletka je velice prostá on jako profesor matematiky má napsat otci doktor a starosta projev ,řediteli opravit písemnky a pro kamaráda novináře článek do novin. Vše má v deskách ,jenže studentky mu ty desky zpřehází či spíše obsah a je scénář na světě. Pierr to záhy zjistí a tak mu nezbývá než to vše zase sehnat a dát do pořádku. Že to nebude lehké tak to je víc než jasné. Dostane se až do nátačení westernu a k herečce domů kde ztráví noc. Nevědomky to pak vše poví šéfovi novin ,který si to nahraje a vytiskne což samozřejmě celou věc ještě víc zamotá. Otec doktor se to dozví v průběhu operace. (chudák pacient a personál ,jak sám povídá dneska není ve formě). Situační komedie kde naplnou může Pierre Richard předvéct svoje pohybové nadání a skvělou komiku. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kousků Pierre Richarda. Zde opravdu exceloval a já se tlemil od ucha k uchu po celou dobu filmu, div jsem se neválel smíchy. Spousta skvělých nezapomenutelných hlášek, spousta skvělých nezapomenutelných komických a absurdních situací, pro francouzskou komedii 20.století typickou. Vřele doporučuji, zábava zde na plné čáře válcuje mnoho jiných komedií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je asi jediný slavný francouzský komediant, který mi v dětství unikl. Nezbývá mi tedy nic jiného, než jeho filmy v dnešní době dohánět a jedním takovým je i Hořčice mi stoupá do nosu. Smál jsem se od začátku do konce. Scény, kdy Pierre úplně zmatenej vlítne autem do scény, ve které zrovna nějakej filmař točí nějakou kovbojku jsou výborný. Jak se mezi koňáky a indiány objeví nějakej starej Wartburg, tak jsem málem upad do smacího kómatu. Stejně tak i scény s tygrem neměly chybu. Prostě komedie s Pierrem Richardem jak se patří, na kterou se snad musí dát koukat tisíckrát a nikdy neomrzí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)

Reklama

Reklama