Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1952. Anglie se připravuje na korunovaci. Učitel John Standing právě ztratil svou práci, a proto se vydává do Londýna. A právě zde v jednom hotelu potkává Johnnyho Spence, neúspěšného podnikatele, který má momentálně problémy nejen ve své práci, ale i ve svém osobním životě. Tito dva jinak úplně rozdílní muži mají ale jednu společnou věc – obličej. (IvcaSammet)

(více)

Recenze (8)

emma53 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávené sobotní odpoledne s Johnem Standingem a jeho "rodinou". Je to něco na způsob filmu Princ a chuďas, ale zasazené do poválečného období. Andrew Scott dobře ztvárnil svojí dvojroli a to jak se například zatvářil na dvojici ve svém loži byl skvělý. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Na 2012 je zapletka silne neoriginalna (ucitel tak nejak nechtiac prevezme zivot bohaca, od ktoreho je fyzicky na nerozonanie). Ospravedlnuje to povodny namet z polky 20. stor. (v tomto obd. sa aj odohrava dej), ale aj tak som sa nemohla ubranit pocitu zbytocnosti zfilmovania toho teraz... Kazdopadne teda dej plynie celkom prijeme a po vsetkych strankach je to ok film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…KAŽDÝ MÁ NĚKDE NA SVĚTĚ DVOJČE. JDE JEN O TO HO NAJÍT.“...... /// Výměna chudej dobrák za bohatýho zhýralce – nejde o žádnou velkou filmařinu…. spíš takový televizní divadýlko, ke kterýmu můžete přistoupit jako ke krávovině, která selhává v detailech, nepřináší nic světobornýho a drámo v závěrečný části je spíš naivní, nebo se nechat pobavit nenáročným filmem, kterej neprudí a většinu času dejchá optimistickou náladou. Ono to zřejmě může (má?) působit i ,,pohádkově“. Proč jinak by byl příběh zasazen do období mezi smrtí krále ,,kokty“ Jiřího VI. a nástupem Alžběty II. Něco ve smyslu – v tomhle čase (střídání králů) je možný všechno. A člověk s dobrým srdcem dokáže zázraky… No nedívejte se na to v týhle zkurvený době! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1957 napsala Daphne Du Maurier jsem nečetl. 2.) Potkal jsem osobu, co má stejnej ksicht (a vlastně úplně všechno) jako já. Mám ho sejmout?. 3.) Thx za titule ,,Velkotlamka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdřív bych jen chtěla poznamenat, že jsem podobný film nikdy neviděla a ani žádnou knihu s podobným námětem jsem nečetla. The Scapegoat byl pro mě úplnou novinkou od začátku až do konce. Je sice pravda, že jsem na film narazila jen díky roli Andrewa Scotta, ale už od začátku mě jeho námět opravdu velice nadchl. A opravdu nezklamal! Už od prvním minut má film skvělou zápletku a já jsem netrpělivě čekala na její rozuzlení, které bylo snad ještě lepší, než jaké jsem si kdy představovala. Dvojrole Matthewa Rhyse byla opravdu geniální a naprosto věrohodná. A když k tomu přidáme vynikající herecký výkon Andrewa Scotta, opravdu si nemůžu absolutně na nic stěžovat! Za mě rozhodně všech pět hvězdiček, The Scapegoat je nádherný film, který opravdu stojí za to vidět! ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy potrebujú nové spracovanie, či to však bol tento prípad, to neviem, nevidel som originál, len som kedysi nahliadol do knihy. Toto tu som musel často posúvať dopredu, a to som nepotreboval na záchod! Zápletka známa už od čias Marka Twaina (a možno ešte od skorších čias), nebolo čo očakávať, len také malé vedľajšie dejové riešenia, ale ani tie neprekvapili. Čo už, treba vidieť, aby ste videli, že sa to neoplatí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama