Reklama

Reklama

Na cestě - Série 2 (2006) (série)


Na cestě po Banátu (S02E15)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Kamera:

Martin Čech

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do romantických časů našich babiček, za zapomenutými řemesly i tradicemi českého venkova, které ale přežívají na jihu Rumunska.  Koňské a kravské povozy, údery do kovadliny, posvícení, na kterém se sejde celá vesnice. Kolem voní louky a zurčí čisté a divoké potůčky. Takhle nějak vypadal český venkov před sto lety. Nám zůstaly jen vzpomínky, ale v jihorumunském Banátu dávno zapomenutá řemesla a tradice díky českým přistěhovalcům stále přežívají. Provedeme vás po šesti největších českých vesnicích – Svaté Heleně, Gerníku, Rovensku, Bígru, Eibenthálu a Šumici. Každá z nich dýchá unikátní atmosférou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tomu Banátu veľa opäť nedali, oproti Transylvánii sa tu viac venovali remeslám a životu tamojších Čechov. Veľa som si z toho nezobral, ale tak je to Rumunsko, zaostalejšie časti, proste vidiecka krajina. ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Banát, konkr. Sv.Helenu jsem navštívila v r. 2012. Pana Štěpničku z obchůdku u Pepsiho sice neznám, ale jestli mě zrak nešálí, ulici se stavením, kde nás srdečně pohostila paní Maruška Popescu s rodinou, poznávám. Déjà vu jako prase. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama