Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Vincent se s manželkou a malým synem přestěhuje z rušné Paříže do menšího města. Krátce poté, co začne učit na zdejší škole, se sblíží s jedním ze svých studentů, který k němu od začátku projevuje až podezřelou náklonnost. Mladík Thibaut však s Vincentovou rodinou, do níž se infiltruje a kterou svým působením pomalu rozkládá, netráví čas pouze z prosté náklonnosti. Sleduje vlastní cíle, jež mají kořeny v temné minulosti, v níž má své místo utrpení i smrt. Hlavní role ve francouzském thrilleru ztvárnili Isaach de Bankolé, Sonia Rolland (Půlnoc v Paříži) a Niels Schneider (Imaginární lásky). (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Filmů o cizincích, ničících pohodu rodiného krbu, už tu bylo spoustu a tak je samozřejmě nemožné říct, že jsem už něco podobného dřív neviděl. Faktem ale je, že tvůrci velmi dobře budují tajemnou atmosféru až téměř do samotného závěru. Tak ve spojení s charismatickou ústřední trojicí je snadné podlehnout Chaosu a nechat se jím unášet, v napětí a očekávání, kam vás dovede. Škoda jednoho zásadního logického lapsu, který je bohužel dost okatý. Ale čokoládovou kráskou Soniou Rolland si to u mě tvůrci docela vyžehlili. :) ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Že v rámci Febiofestu neuvidím žádnou kruťárnu jako Ils, mi bylo celkem jasné, takže tenhle chabrolovský "pomaláč" mě dost bavil. ()

Reklama

Reklama