Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Mistrovské vaření

(pořad)
  • Velká Británie Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course
všechny plakáty
Reality-TV
Velká Británie, 2012, 10x48 min

Účinkují:

Gordon Ramsay

Obsahy(1)

Slavný kuchař Gordon Ramsay pořádá svůj nový kurz vaření. Zapomeńete na složitosti a dřinu, které vás normálně čekají v kuchyni. Naučíte se jednoduché a přesto úžasné recepty... (TV Prima)

Recenze (5)

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Gordon nedělá z diváků blbce. Ve své kuchyni s výhledem na zahradu (takže můžeme sledovat, že vaří ve dne, v noci :-)) představí vaření základních i složitějších jídel velice jednoduše, bez okrasných řečiček. "Těsto na chleba míchejte roztaženými prsty, v klidu, nikam nespěcháte. Podobně je válejte na válu - beze spěchu, uklidněte se..." A přidá historku, jak začínal v pekařství a v jednu zadělával na světlý chléb, ve dvě na tmavý... až v šest se pak dělala ochutnávka. K tomu jsou fantastické mininávštěvy u mlynáře, u chovatele krav, každý zanícený do své práce a řekne na tom malém prostoru spoustu zajímavostí. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

...moja osobná cooking-biblia... veľký cmukanec na líčko tvorcom za skvelý strih, kameru a akčné tempo a hlavne veľkému šéfovi Ramsaymu, ktorý sa delí o svoje základné know-how... ak vás kulinárske umenie baví už nejaký ten rok, veľa nového sa nedozviete, na druhej strane - keď varí a komentuje Ramsay, počúvam s notískom a tuškou aj keby len miešal praženicu... ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay se velmi rozšoupl. Líbí se mi, že je velmi komunikativní a vzdělaný. Jeho show je o tom, aby naučil ostatní, jak mohou výhodně a hlavně zdravě navařit. Suroviny, které používá jsou většinou dostupné i u nás v české republice, což je velmi sympatické. Obdivuji, jak všechno ví a rovnou i vysvětlí, proč je ta či ona surovina pro naše tělo dobrá a jak se dá nejlépe udělat. Když dělá něco na pánvičce, hned vysvětlí, jaká je nejlepší technika k tomu, aby se nic nepřipálilo a používala se minimálně vařečka. Navíc nic nevyhodí a zbytky surovin použije do dalšího kulinářského umění. Tohle mě baví. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Mistrovské vaření to teda rozhodně neni a ani to originální název netvrdí. Tohle je určené pro začátečníky. Poněkud nechápu, proč když se snaží vyučovat základy vaření, má často takové tempo, že bez zastavení a přehrávání videa není šance si to zaznamenat. Ten rádobymoderní styl nacpat co nejvíc krátkých receptů do co nejkratší doby se mi vůbec nezamlouvá a občas je to také na úkor kvality: ohřátí koupené tortily nad plamenem sporáku do černa), pizzu na pánvi s olejem, soufflé bez sněhu a naopak do dílu o levných jídlech cpe šafrán. Ale platí to samé co pro Jamieho superrychlovky, je tu stále spousta dobré inspirace. Gordon nemá zrovna příjemnou intonaci, ač samozřejmě umí. 4* za obsah (ale jen první 3-4 díly), za formu sotva 3*. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Ze všech Gordonových show je tohle nízkorozpočtový vaření s Jiřinkou Bohdalovou opravdu nejútrpnější a nejnudnější. Mám podezření, že se k tomu Ramsay snížil jen proto, že potřebuje zase lepit nějaký svý dluhy. ()

Reklama

Reklama