Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph je hospodář, ale Alexander ze zámku mu chce jeho pozemky sebrat. Joseph už neví, co má dělat, a tak zavolá bratra z Paříže. Pierre už na statku nebyl 20 let. Hned po příjezdu si Pierre uvědomí, že má jeho bratr několik nepřátel. Pierre se cestou seznámí s krásnou a mladou Annou, které se evidentně zalíbí, ale ona je dcerou Alexandera. Přestože se Pierre a Joseph většinu času hádají, Pierre chce bratrovi pomoct. Pierre se tedy nechá odvézt na zámek, ale tam je všechno vzhůru nohama. Zámecká paní je opilá, protože ji její muž Alexander podvádí. Pierre navíc Alexandera při sexu s nějakou dívkou vyrušil, takže musí s Josephem rychle zmizet. Dvojice pak míří do hospody, kam za nimi přijede Anna. Pierre se v hospodě popere, a jednu ránu schytá i Anna. Pierre ji veze domů, kde přespí, ale s Annou nic nemá. O jeho přenocování se však dozvěděl Alexander a pak i žena Pierra, která za ním přijela na venkov. Francoise je žárlivostí bez sebe, až ve vzteku zajede autem do řeky. Pierre se jí snaží pomoct a v rukávu má trumf, protože synové Alexandera v noci zapálili Josephovi seno. Pierre našel dost důkazů, aby je donutil auto Francoise z bahna dostat. Joseph si na chování synů stěžoval u Alexandera a ten se za svoje syny stydí, ale pak je podpoří v dalším útoku. Cohenům je na dvorek vysypán náklaďák plný odpadků. Pierre se to pokouší vyřešit s Alexanderem klidně a Alexander na něj sehraje dobré divadlo. Joseph se však mezitím dozví, že následujícího dne mu chce Alexander vybagrovat pozemek... (TV Prima)

(více)

Recenze (40)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard na venkově? No, jako dobrý nápad to rozhodně nevypadá a taky to tak dopadá, naštěstí se dočkáme několika Richardových typických gagů, příjemných, spolehlivých herců ve vedlejších rolích (Jean Carmet, Julien Guiomar) a hezkých, občas i spoře oděných slečen. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard bez svého obvyklého šarmu, nadhledu a niveau, dokonce i hladina humoru je v tomhle filmu nerichardovsky nízká, tahle venkovská potrhlost mne skutečně nebavila a nepobavila... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo, podle popisu mel Richard delat bordel na venkove a tudiz jsem cekal dalsi perfektni komedii. Jenze tady je vtipu naprosty minimum a zadnej extra povedenej tu neni. Navic ani Richard nedela tajtrlika jako obvykle, ale hraje celkem vazne, ale nutno rict, ze slusne. No a samotnej pribeh je sice solidni, ale co je to platny, kdyz se ma jednat o komedii a tenhle film vubec vtipnej neni. Aspon, ze tu je slusna hudba a dobrej Carmet. Slabsi 3*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pierru Richardovi venkov vůbec nesvědčí – alespoň v tomto snímku určitě ne. Slibný námět, ovšem velice chabý scénář, nuda a laciná zábava, to se mi k filmu s ním v hlavní roli ne a ne a nehodí. Těšil jsem se, že příjezd bratra a podání jeho pomocné ruky způsobí nějaké neskutečné inferno, které zničí všechny a všechno. Nakonec zničilo jen mě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší než blbina To nejsem já, to je on! Přesto jsem se neubránil dojmu, že ze zajímavé situace šlo vymáčknout stonásobně více humoru. Béatrice Camurat je uhrančivě krásná a nestydí se to v jedné hodně zajímavé scéně dokázat. 45% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní komedie, nikterak vtipná a hlavně motající se mezi vykopanými dírami v cestě a přívozem. Zápletka nikam nesměřuje, a postavám jako kdyby to bylo jedno. Pozitivem je solidní dabing (ČT 2006) a přítomnost oblečené Fanny Bastien i odhalené Béatrice Camurat. Netypicky chladná richardovka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stejně jako "Zelňačka" jakoby nepatří do klasického filmového mustru mistra Funese, tak i tohle jakoby trochu vybočuje z klasických Richardových komedií. A stejně jako již zmíněná Zelňačka je to strašně poetický film, čímž mě strašně uchvátil. Není to zrovna tak strašně humorné a roztržité jako jiné Richardovy filmy, ale to vesnické aroma je prostě úchvatné. Jeden z mých nejoblíbenějších Richardových filmů. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Tahle venkovská taškařice, ačkoliv herecky skvěle obsazená, mě příliš za srdce nevzala. Jediné, co si z toho filmu budu pamatovat je to, že tam hrály hezké a sympatické holky, Pierre taky velký sympaťák, ovšem nudila jsem se hodně a často. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Nevtipná a nudná komedie, která má pitomý příběh. Snad jediný film PR je horší a to VÍTEJTE NA PALUBĚ.. režie Bernard Guillou ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Autorem filmu je nevýznamný režisér který všeho všudy natočil 4 filmy z toho jeden krátkometrážní, jeden televizni a dva autorské s Pierre Richardem. Ten první byl takový propadák, že se po něm slehla zem i ve Francii a ten druhý patři rovněž k tomu nepovedenému co Pierre natočil. Po té mu Richard řekl: seber si svých pět švestek a zmiz! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková obyčejná úsměvná záležitost s hořkou příchutí, ale je to poměrně milé. Velkým plusem je, že si zde mohl Pierre Richard zahrát se svým přítelem Jeanem Carmetem což je rozhodně zajímavý herec. Příliš svižné tempo to nemá, ale dočkáme se pár typických Richardových gagů, příjemného venkova a krásných dívek.:-)) Uznávám. Některé zajímavé osudy vedlejších postav, scenář vůbec nerozpracoval dál. (němá Rosa.) Až si tak řikáte, proč tam jsou? ale vztah roztržitého, ale zároveń inteligentního psychologa s jeho starším, trošku hulvátským a prostým, ale moudrým bratrem je zde jak docela vtipný, tak i atraktivní pro diváka. Pro fanoušky Pierra Richarda to může být příjemný snímek ty ostatní bude možná nudit, mně se to osobně docela líbilo a jelikož jsou kolegové docela přísní, zanechám filmu slušné 4 hvězdy. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Už udělal lepší a vtipnější filmy. Za scénář nemůže. Zasmála jsem se jedinkrát a to, když na psa (Brazilskou filu - největší pes) zavolala zámecká paní : "Kečupe ! K noze !" (Úžasný název pro psa...) Což je myslím na komedii trochu málo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Bez vtipu a elegance, tolik vlastních Richardovu šarmu a komičnosti, ale pouze laciné, hloupé a tupé vtípky nehodné jeho talentu. Nejhorší jeho film. Nezachrání to ani kvalitní herci Jean Carmet a Julien Guiomar ve vedlejších rolích a ani nahota Betrice Camurat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

1* za Pierra na kterého se vždy rád podívám, ale jinak hrozná nuda, jako komedie ubohý, nic k smíchu. Pierra mám nejraději ztřeštěného. Jedinná dobrá hláška pes jménem kečup. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Neni to jako ostatni komedie s Pierrem jako napr. Blondyn, ale taky dost dobry, u tohohle francouze se proste musim porad smat - uz jenom kdyz se na nej podivam, tak se smeju :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a dost priemerny francuzsky film s Pierrom Richardom /Roztrzity, Otec a Otec/, a navyse Richardovi ruralne prostredie nesvedci, ne, ne : 52 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Poprvé né moc vtipný film, spíše úsměvný. Nejlepšé scéna je, když dojde ke rvačce a lidi se začnou bavit úplně o něčem jiném :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard s přibývajícím věkem vyjadřoval prostřednictvím svých filmových komedií své společensko-politické postoje otevřeněji a příměji. Decentní levičáctví, tímto výrazem lze charakterizovat nejvýstižněji jeho myšlenkové demonstrace. V tomto proudu se pohybuje zcela přirozeně a elitní vrstva společnosti schytává nejeden škodolibý políček. Uvědomuje si sílu peněz a mocenského postavení, přesto často sází na soudržnost a zdravý rozum. Ten, kdo od Richarda očekává nemotornou zbrklost, bude zklamán. Ti, co jsou zvědaví na jeho osobní lidský vývoj, mohou být potěšeni. Laskavost a elegance jsou jeho nezbytným atributem, neschází důvtip, hravost a jako obvykle i dokonale stavěná ženská těla. Najde se zde i jeho vyžadovaná roztržitost. Jeho sociálně-třídní cítění je mi blízké, provedení považuji za okouzlující. Hlavní postavou příběhu je Pierre Cohen (velmi dobrý Pierre Richard), pařížský psycholog na návštěvě rodného kraje po dlouholeté odmlce. Bretaň zdrsňuje větrem a deštěm uzavřenost. A kdo jiný, než uhlazený elegán se může postavit na obranu sociálně slabých před mocností oblasti? Zachraňovaným je Joseph Cohen (velmi zajímavý Jean Carmet), samorostlejší a prostší nevlastní bratr pařížského štramáka. Každý svéráz má své úlitby, z nichž mohou pramenit rozkošné absurdity. Hlavním padouchem je Alexandre (dobrý Julien Guiomar), urozený nejbohatší muž kraje. Rád léčí nemocná zvířátka a s uspokojením dosahuje všech svých stanovených cílů. Hlavní ženskou postavou je atraktivní Françoise (půvabná Béatrice Camurat), Pierrova žárlivá manželka, nespokojená s mužovou nedostatečnou pozorností ke své osobě. A kdo by ji nechtěl něžně nésti v náruči? Z výraznějších ženských postav zaujme také Alexandrova jízlivá manželka Marjolaine (příjemná Sylvie Joly), Pierrova láska z mládí a šikovná převoznice Nicole (šarmantní Danielle Minazzoli), Alexandrova dcera se vzpourou na rtech Anna (půvabná Fanny Bastien) a laskavá a němá Josephova družka Rose (příjemná Hélène Surgère). Z dalších postav je nutno zmínit Alexandrova škodolibého a všehoschopného syna Arnauda (François Clavier) a dva nejpřednější zástupce radikálních bojovníků (Renaud Fleuri a Richard Fiardo). Seber si svých pět švestek je Pierre Richard v elegantním důrazu sociálně-společenské harmonie. Laskavý nadhled pobaví a heslo Liberté, Égalité, Fraternité zde dostává svůj nový život. ()

Reklama

Reklama