Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nanami je obyčajné stredoškolské dievča, no potom, čo jej otec nečakane odíde a nechá jej na krku svoje dlhy, ostáva odrazu bez strechy nad hlavou. V parku stretáva neznámeho muža menom Mikage, ktorý má veľký strach zo psov. Nanami ho "zachráni" od psa, ktorý na neho štekal, a rozpovie mu svoj príbeh. Mikage jej následne dá svoj dom ako vďaku za záchranu a Nanami prijíma ponuku len preto, lebo nemá kam ísť. Podľa mapy, nakreslenej Mikagem, príde až ku starej zanedbanej svätyni. Myslí si, že sa jedná iba o zlý žart, no nakoniec vojde dnu. Tam ju takmer zabije Tomo, líščí démon v ľudskom tele, ktorý si myslel, že sa domov po dvadsiatich rokoch konečne vrátil Mikage. Nanami privítajú dve zvláštne bytosti, Onikiri a Kotetsu, a oznamujú jej, že sa stala novou bohyňou zeme. Tomo odmieta akceptovať Nanami ako bohyňu zeme a svoju paniu, zosmiešňuje ju a nakoniec zo svätyne odíde. Svätyňa bez jeho sily však opäť upadá, a preto sa ho Nanami spolu s Onikirim a Kotetsum vydáva hľadať, aby s ním uzavrela zmluvu a priviedla ho späť. (Anego)

(více)

Recenze (14)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Nanami je tak nijaká, že už ani nijačejší být nemůže. Nemá vůbec nic: peníze, domov, rodinu, povahu, motivace, auto, štěstí, smůlu... Má jen osud stát se bohyní místní třetiřadé svatyňky a dostat za slouhu sexy dlouhána s psíma ušima, který se k ní chová ošklivě, když o nic nejde, a strašlivě hezky, když o něco jde. Ano, ano, řekl bych, že takhle trapnou podřízenost úsloví: "Co se škádlivá, rádo se mívá," jsme tu již dlouho neměli, ale to bych kecal, máme to tu pořád. +++++ Tož, když se někdo mívá rád, obrazem se potulují okvětní plátky sakur a rozsvěcují jej bublinovité orby. Dívenka poddá se své dobré nepovaze a svou slaboučkou božskou mocí bude páchati jeden rozněžňující zázrak za druhým, probouzet v druhých lásku a v Subjektivovi, té zrůdě, odpor. A možná, že i reverse harém se tu zformuje, aby psíka konkurence trochu vycvičila v manýrech a Nanami poléčila traumata na srdci, na které je kardiochirurgie krátká. Tak se to jeví, leč věren své politice "po třetím díle se ještě nehodnotí natvrdo", ony cítěné dvě hvězdy neudělím. Ale tuším je, tuším. Končím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstata legendární fantasy Inuyasha pohledem extra pubertálním, romantickým a rozjíveným. Ne snad že by bylo snadné si zvyknout na fakt, že značná část postav většinu času huláká a blázní (a že to třeba u dua domácích bůžků trvá trestuhodně dlouho), ale ona emocionálně odvyprávěná mírumilovná pohádka si mě velmi brzy získala. Díky pohledu Nanami je v celém seriálu veselá jemnost a otesávání Tomoeho srdce je nejednou i dojemné. Za pomoci originálních vedlejších postav a telecích středoškolských gagů se dokonce míří až překvapivě vysoko s tím, že další příběh může v tomhle hranicemi nesvázaném světě směle cílit ještě výš. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších anime seriálov, čo som kedy pozerala. Mangu som čítala a anime je neuveriteľne zvládnuté. Tomoe je jeden z najlepších hlavných hrdinov, čo poznám. A Nanami, je jedna z mála hrdiniek, ktoré mám rada, napriek tomu, že sa nechávajú zachraňovať pri tom, keď sa snaží ona zachraňovať niekoho iného. 100% Údajne bude druhá séria, a ja sa nemôžem dočkať, akú časť z mangy do toho zahrnú. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To si takhle v poklidu zoufáte v parku, že je z vás bezdomovec, když přijde tajemný cizinec a udělá z vás bohyni země. A než se nadějete, žijete v polozhroucené svatyni s náladovou liškou, hadem se slabostí pro saké, dvěma neužitečnými trpaslíky v maskách a znáte se s vránou, která je obdivovaným idolem pro náctileté. Jo, někdy život dokáže psát příběhy. Ale je to zábava (většinou) a romantika (někdy). Ono přimět lišku k tomu, aby přiznala své emoce dá pořádnou fušku. Ale když je liščí démon tak fešný, jako je Tomoe, tak to za trochu námahy stojí. _____ Seriál si mě získal už prvním dílem, protože způsob, jakým Nanami přiměla Tomoeho, aby se stal jejím sluhou, byl odvážný, působivý a ani v nejmenším nepůsobil poddajně. Takže už od začátku je jasné, že Nanami nebude patřit k submisivním dívčinám. Což se v průběhu času několikrát potvrdí, přestože často ukáže i svou jemnou tvář. Pomáhá, kde jen může, Tomoe se skřípěním zubů zase pomáhá jí. Zaujala mě návštěva na konferenci bohů i zlepšení situace ve vraní vesnici. _____Seriál (i jeho druhá řada) rozvíjí několik příběhů vždy v několika dílech (což je fajn, že to není vždycky jedení díl = jedna historka a jedeme zas nanovo). Druhá série přinesla hlubší emoce a také zajímavější prokreslení charakterů. SHRNUTÍ: Zaměstnat lišku jako svého sluhu může být nebezpečné, obzvláště pro mladé dívky. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi milé "cute" anime obsahujúce pospájané rôzne žánre, zaujme svoju "cieľovku" (cieľovú skupinu) dostatočne. Hlavná postava je milá dievčina, ktorá nevie čo zo sebou a potrebuje nasmerovať vo svojom živote, aby niečo robila, lebo inak kto vie čo s ňou bude. Prvá sezóna nemá drive nemá až taký zaujímavý dej a po pár dieloch sa trochu divák nudí a dá sa povedať, že je tu sústredenie na zoznámenie sa s hlavnými hrdinami a do popredia ide výrazná romantická časť tohto anime. Takže táto sezóna má obstojný zaujímavý začiatok a potom prepad do trošku nudnejších dielov a následne na vyššej úrovni sú konečné diely, kde sa dočkáte akcie a aj nejakého ponaučenia. Hudobne a animačne je to generické klasické anime, ktoré neurazí ani nezaujme týmto aspektami (trochu lepší ending ako opening, subjektívny názor). Ak sa Vám páči táto prvá sezóna vedzte, že existuje aj druhá, ktorá je naozaj lepšia. (Hodnotenie 3,5) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stát se omylem paní zapomenuté svatyňky v současném Japonsku je vážně legrace. A mít k tomu za sluhu neobyčejně pohledného, i když většinou nevrlého liščího démona je legrace ještě větší. Nejlepších je hned prvních šest epizod, kdy se Nanami vyrovnává se svým novým postavením a s optimistickým elánem řeší ty neuvěřitelné situace, které jí to přináší. Pak ovšem dojde k zamilovanému vyznání a od té doby zabírají romantické zmatky čím dál víc místa. Chápu, že je skoro nemožné odolat Tomoeho kouzlu, ale citovému tápání středoškolaček jsou věnovány tuny jiných anime, kdežto roztomile poťouchlé vyprávění o tom, jak zařídit lásku pro rybí princeznu, jak čelit únosu do cizí svatyně nebo jak zachránit svého sluhu před pomstou jednookého dračího krále, najdeme právě jenom tady. Jedno z nejlepších romanticko-komediálních shoujo, které se vyznačuje brilantním balancováním mezi mile absurdním pojetím šintoismu a převážně satirickým pohledem na vztahy, a jehož jedinou slabinou je asi jen ta až příliš vážně míněná romantika. (Silné čtyři, ale všechny středoškolačky si samozřejmě povinně přičtou jednu hvězdu navíc.) ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Z tradičních žánrových klišé to neuhne ani píď, ale ten humor je příjemný. Za celých těch 12 dílů jsem se nenudila, ale taky se nedá říct, že by se to někam posouvalo. Pro mě to jsou lepší tři a asi bych se ani nebránila nějakému tomu pokračování. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk opravdu a nemá co sledovat, tak mu může pomoct zabít na chvilku nudu. Není to nic úžasné, ale také to neurazí - prostě taková pohodovka. Mě to se to líbilo samozřejmě z toho komediálního hlediska - pštros na začátku byl prostě perfektní. Dále se mi líbil u ten poslední díl, ale ne z toho romantického hlediska jako spíše z toho určité vývoje Nanami v tu pravou bohyni. Kdyby tu bylo něco na styl toho poslední dílu celou sérii, kdy by si toho udržovalo určité napětí a posun příběhu vpřed, bylo by to lepší. Samozřejmě spousta otázek je nevysvětlena a především ta, co se týče původního boha Mikageho. Je škoda, že celá pointa tohohle byla jen o romantice, která je očividně zaměřená na ženy, protože je tu harém pro dívky. Animace je průměrná a hudební stránka naprosto iritující. ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Nanami vskutku nijaká, ale neštvala mě, jak to často bývá. Tomoe nabručený sympaťák. Humor místy naprosto skvělý (třeba to Mizukiho hraní na flétnu mě odrovnalo). Celkově je to takové roztomile blbounké shoujo=) ()

Teelus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milé, vtipné, romantické, nikterak zvlášť originální, ale přesto patří ve škatulce romance k tomu lepšímu, co jsem měla možnost vidět. Škoda jen, že se příběh zasekl ve fázi jakési předehry, neboť předloha má vcelku zajímavou zápletku, kdy se hlavní hrdinka skrze putování do minulosti snaží změnit Tomoeho osud. Anime tak postrádá jakýsi cíl a působí zbytečně prázdně, jen místy naznačuje další děj. Obecně se dá říct, že komu se líbil Inuyasha, bude se mu líbit i tohle, protože tu máme v podstatě to samé - tzn. prolínání světa démonů, světa současného a středověkého, kněžku, lásku - v současnosti i minulosti (a nechci úplně spoilerovat, ale přirovnání ke Kagome a Kikiyo je zde opravdu na místě), slušný humor i nějaký ten souboj. Oproti zmiňovanému Inuyashovi tomu ale chybí více zajímavých postav, protože ostatní charaktery tvoří kolem ústřední dvojice jen jakousi vatu, bez přímého podílu na příběhu. Celkově lepší průměr. ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Pěkné, roztomilé anime s příjemným humorem. Nanami je opravdu charakter který nezaujme, ale také neurazí a celkově se do příběhu pěkně hodí, zvlášť když je jí po boku stále nabručený Tomoe. Co jsem si ale nejvíc užívala- resp. se upřímně zasmála- byly scény s "havranem". Podivná, gotická hudba v pozadí mě donutila se křenit a jen co se objevil Tomoe, bylo o pár vtipných momentů více. Nedá mluvit o nějakém přelomovém anime, ale v rámci žánru je to velmi příjemná podívaná a jako oddechovka s trochu romantiky slouží při zkouškovém dokonale :) ()

Suzzie 

všechny recenze uživatele

Nejkrasnejsi romanticke komedialni anime s vaznym nadechem nakonec. Poustim si to porad dokola a nemuzu prestat. Naprosto jedinecne je to v puvodnim zneni, postavy jsou mnohem charismatictejsi a dynamictejsi nez v anglictine. Rozhodne stoji za zhlednuti. ()

Reklama

Reklama