Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvaadvacetiletý Rjóta Sakamoto, náruživý hráč počítačové hry Btooom!, se jednoho dne probudí na zdánlivě opuštěném tropickém ostrově. Vůbec si nepamatuje, jak se na ostrově ocitnul, ale ještě než se pořádně vzpamatuje, tak už mu jde o život – je napaden neznámým mužem, jenž se Rjótu snaží zlikvidovat pomocí bomb. Rjóta velmi rychle pochopí, že na ostrově zdaleka není sám, a že pokud chce přežít, bude muset také zabíjet. Pomocí bomb, stejně jako v jeho oblíbené počítačové hře. Ve hře, která se nyní stala realitou a jíž je Rjóta součástí. Povede se mu přežít a zjistit, jak a proč se na tomto ostrově smrti ocitnul? (Hromino)

(více)

Recenze (19)

Hees 

všechny recenze uživatele

Btooom! nie je ničím novým a pracuje s tým čo veľa iných anime. Na ostrov sa dostávajú ľudia čo sú na okraji spoločnosti a jediná možnosť ako sa z neho môžu dostať je to keď sa budú navzájom zabíjať pomocou rôznorodých bômb. To čo som napísal, že sú na okraji je trocha zveličené, skôr sú tí ľudia niekym nechcený z nejakého dôvodu a ich zmiznutie si prajú nejaké osoby. Prípadne ešte poviem, že to väčšinou nie sú osoby kriminálneho charakteru, ale skôr bežný ľudia. Čiže anime si vytvorí prostredie a posadí tam nejaké viac menej schopné charaktery. Btooom! kedže má dvanásť dielov tak podstate pracuje iba s dvoma hlavnými postavami a to s Ryouta Sakamoto a Himiko. Ostatné postavy sú na tom dosť zle kedže sa dokonca môže zmeniť ich osobnosť behom pár dielov, alebo sa postavy chovajú maximálne divne oproti tomu ako bolo naznačené, že by sa mali chovať. Najviac to je vidieť na Souichi Natsume, čo je bohužiaľ chybou tohto anime. V príbehu viac menej všetko funguje a niekedy postavy aj rozmýšľajú nad ďalším ťahom. Tiež funguje aj zobrazenie človeka ako monštra a to, že ľudia sa chovajú v extrémnych situáciách extrémne. Aj keď niekomu môže vadiť to, že extrémne sa chovajú všetky postavy okrem hlavného hrdinu a hlavnej hrdinky. Ak sa človek zameria na dvoch hlavných hrdinov tak to sú kvalitne napísané dva charaktery. Ryouta Sakamoto (22rokov) je NEET (nezamestnaný a povaľač), možno čiastočne hikikomori (veľmi málo, alebo vôbec nevychádza von) a hráč hier, no ale napriek tomu je to odvážny mladý muž, ktorý je hádam jediný charakter v celom anime čo verí, že ľudia na ostrove by mohli spolu vychádzať. Himiko je mladé dievča (len 15 rokov podľa všetkého), ktoré má veľmi zlé skúsenosti s mužmi a k tomu je ešte na ostrove, kde sa s mužov stávajú beštie. Takže prežil som to, že k dispozícii sú len dva do hĺbky premyslené charaktery, aj keď tiež majú svoje muchy (chyby). Btooom! neskúša medzi jednotlivými dielmi vôbec spomaliť a skúša to stále pokračujúcou akciou. Charaktery proste chodia z jednej skúšky, kde môže zomrieť do druhej kde je riziko smrti vyššie. Týchto dvanásť dielov sú slušná a nenudiaca porcia a Btooom! teda odporúčam ako niečo čo sa dá pozrieť za jeden deň. Samozrejme chápem tých čo im vadí otvorený koniec, ale to si človek čo pozerá anime na to rýchlo zvykne kedže je to bežné. P.S: dobrý opening. (Hodnotenie 3,5) ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Kampak se člověk dostane stopováním seriálů o vzájemném vybíjení vybraných jedinců pro pobavení/jiný cíl kohosi v pozadí/popředí? K Hunger Games. Kdepak. Mirai Nikki? Ani náhodou. Eden of the East? To by byl úctyhodný předchůdce, ale ne. Battle Royale? To už zní nadějně, ale můžeme dál. Running man se Schwarzeneggerem? To jsme teprve v roce 1987. Já si osobně myslím, že musíme přinejmenším někam do doby římských gladiátorů. No jistě, prst varující před neúctou k lidskému životu se stále zdvihá převelice vysoko, tak vysoko, až prst ani nevidí, že ona neúcta má v našich (i japonských) zemích docela jiné projevy. +++++ Zatímco Eden of the East s obdobnou premisou se dokázal chytře otřít o stav společnosti a něco nečekaně pojmenovat, BTOOOM jen hloupě, křečovitě a školometsky nechává postavy propadat hysterii či vražedné mánii, dává jim dilema mezi pudem sebezáchovy a morálkou. O lidské povaze nevypovídá, protože neumí odhalit nic, co již všichni viděli tisíckrát nahé. Hlavnímu flákačskému pařanovi dovolí proměnu v drsného ochránce slabých, protože je hlavní a protože se nejvíce podobá divákovi seriálu. +++++ Možná řeknete, že by mi alespoň mohlo imponovat jeho hráčské umění a filmová akce. Mohlo, ale děje se tak jen málo. Spíše nevěřícně koukám, jak ladných pohybů je schopen člověk, jenž proseděl léta na židli. Končím po osmém díle. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tropické ostrovy, které jsou alespoň trochu vzdáleny od civilizace, snad v žádném filmu či seriálu nemohou být úplně poklidným místem. Buď zde ztroskotáte a bojujete o přežití, nebo se objeví kanibalové a to se taky bojuje o přežití, nebo se tu zkrátka objevíte nějakým jiným způsobem, ale je jasné, že bojovat o přežití tam budete tak či tak. Btooom! tuhle pomyslnou tradici přirozeně nenarušuje. Máme zde dvaadvacetiletého Rjótu Sakamota, náruživého pařana PC her, těžce zapřísáhlého nefachčenka a ctitele úsloví "dokud máma funí, zůstaneme u ní", jenž se spolu s hrstkou dalších lidí ocitne na neobydleném tropickém ostrově, kde jsou proti sobě rozeštváni a snaží se zabíjením druhých získat možnost vrátit se zpět domů. Cítíte to? Ano, pach Battle Royale z toho jde silně cítit. Vlastně i Hunger Games. Pokud se však najdou ti správní lidé, kteří umí i se sebevíc omletým námětem pracovat, přidat do něj i trochu invence a kupříkladu jej proměnit v zábavnou akční jízdu, kde nemají postavy mozek přinejmenším vystlaný senem, pak se dá tvůrcům nepříliš originální námět aspoň částečně odpustit. Btooom! však tímhle případem bohužel není. Nenabízí nic, co bychom jinde neviděli. Co naplat, Hunger Games a Sword Art Online jsou momentálně v kurzu, tak proč nezkusit vytěžit z tématiky "hry o život pro pobavení jiných" taky něco, nehledě na to, že to "něco" je již vytěžené, a do toho se ještě vyprdnout na logiku a fyzikální zákony? Inu, chcete-li si Btooom! naplno užít, musíte přistoupit na pravidla tvůrců. Nebo spíš jen na jedno pravidlo, které říká (dovolím si citovat z pohádky S čerty nejsou žerty): "být ticho a hlavně nemyslet". Přesně tahle věta totiž Btooom! stručně a velmi přesně vystihuje. A má-li být natočena druhá řada (vzhledem k podivně uťatému konci předpokládám, že ano), neočekávám, že by byla kdovíjak znatelně lepší. Více v mé recenzi zde. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Filmov/seriálov s battle royale tématikou je pomerne veľa, ale v anime prevedení sa tento koncept nevidí až tak často (postupom času už počet podobných "game-trapped" sérií narástol, ale v dobe vzniku to ešte predsa len bolo niečo nové a originálne). Medzi týmito kúskami síce Btooom! nijak nevyniká, nepatrí medzi vrcholy žánru, ale zároveň nijak nezapadá a stále dokáže ponúknuť niečo originálne a zábavné. Z hľadiska technickej stránky sa síce jedná o priemer (byť tropické ostrovy vyzerajú celkom pekne a prostredie diania mi sadlo) a postavy sú trošičku hlúpe a nevýrazné, ale priznám sa, že som si celkové dianie pomerne užil. Hlavne po scenáristickej stránke to trpí mnohými nedostatkami a doposiaľ neuzavretý koniec môže sklamať, ale minimálne sledovanie hráčskych stratégií a prípadnej akcie bolo pre mňa celkom zábavné a tým pádom som s výsledkom spokojný a dokážem tvorcom odpustiť všetky veci, ktoré boli nedotiahnuté, zabudnuté, nevysvetlené alebo nerozumné. Predsa len, nič iné sa od podobného typu seriálu nedá očakávať, a keď už nič iné, poteší to aspoň občasnou kreativitou a spormi medzi postavami. Ja som spokojný a s mojím dojmom tu zanechávam aj prijateľné tri hviezdy. edit (19.10.2018): Vzhľadom k tomu, že predloha už bola ukončená, dúfam, že raz vyjde pokračovanie, ktoré vynahradí ten neuspokojivý koniec seriálu. Ale zároveň o to ani veľmi nestojím. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Ani bych to tak nedoporučovala jako „něco mezi“ Battle Royale a novějšími parafrázemi. Na to seriál nemá. Mohlo by se to ale líbit zklamaným divákům Sword Art Online. Je to akční, je to krátké, umírá se tam, krev tam taky je, a romantika nejromantičtější je trošku zredukovaná faktem, že tu máme dva nerdy. Hlavní hrdina si svůj vývoj v morálně dokonalého jedince mohl odpustit, ale to už je takové obligatorní. Konec žádný, ale na to už jsme taky zvyklí :D Ale třeba hodnocení ještě snížím, až mi dojde, že to žádná sláva nebyla. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

celkovy dojem super... par blbosti tam samozrejme je, naivity hromada... ale fakt sa mi po dlhom case konecne nejake anime pacilo natolko, ze som ho skukla za jeden vecer... preto 4* ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl velký pocit, jako bych znovu sledoval Mirai Nikki. I tady je u série více záporů než kladů. Nijak originální děj, náhodné zvraty, občas, nebo spíše často to nedává smysl, většina postav je dost meh (i když hlavní hrdina je zde asi lepší než Jukiteru, ale upřímně, kdo není) a skoro až nesmrtelnost hlavního hrdiny začne být po několikátém přežití nepřežitelného dost otravná. I přes to všechno mě to ale sakra bavilo. Občas má člověk chuť jen vypnout a bavit se, aniž by musel přemýšlet, zda něco dává smysl nebo ne. Série pěkně ubíhala a díky její krátké délce ani nepřišel žádný moment, kdy bych se začal nudit. Ještě by to chtělo nějakou tu Juno a neměl bych si na co stěžovat (jo, Himiko byla fajn, ale Juno, díky které jsem si zamiloval Mirai Nikki, to prostě není). 8/10. ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Pro mně po prvním díle zatím nejzajímavější anime sezony. Tak jako v SAO byli hráči uvěznění v online rpg, tak i zde se několik lidí ocitá na opuštěném ostrově, aby bojovali na život a na smrt, ovšem v realitě (ano, je to trošku Kitanova Battle Royale). A otázka zní proč? Nu, protože jsou nejlepší z nejlepších...hráčí hrající online hru podobnou HALO s různými typy výbušnin namísto zbraní. A tak se zde probudí i náš hlavní hrdina, aby zabíjel a přežil. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Některé "geniální" taktiky jsou jsou diváku jasné dřív, než postavám. A protože anime věrně sleduje mangu, má problém s tempem. To co člověku proletí hlavou ve zlomku vteřiny trvá odříkat na obrazovce příliš dlouho. Těžko se pak věří rádoby zběsilému tempu událostí. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Nuž povedzme si, že predloha tohto anime nestojí na pevných nohách. Aj keď sa to zdá originálne, vždy som mala pocit, že som to už niekde videla, postavy, ich osobnosti, dokonca aj príbeh ako taký. Naozaj som bola zvedavá, že ako toto dopadne, hlavne po tom fiasku s Code: Breaker, ale musím povedať, že to nie je sklamanie. Vedela som čo čakať a to som aj dostala. Je to dynamické a dokáže to udržať pozornosť diváka. Splnený sen každého gamera, ktorý vstane od compu alebo konzoly a ide zachrániť..prinajmenšom samého seba. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Asociální lůzr a NEET se vzhledem bišíka ala Yagami Light (holt Madhouse se nezapře), kozaté blonďaté vřeštící zavazadlo a pár dalších spíše více než méně vyšinutých individuí pobíhají po tropickém ostrově a vybíjejí se přesně ve stylu Battle Royale, tentokrát však výhradně za použití bomb všemožného typu. Příběh je stupidní a plný logických děr, ale k čertu s ním, stejně slouží jenom k tomu, aby všechny ty výbuchy měli alespoň nějaké opodstatnění. Nenechte se mást tím "psychologický" mezi výpisem žánrů, akce, akce a zase akce, to je oč tu běží. Každý díl je jí přímo napěchován, je dynamická, neštítí se krve ani drobného gore a nechybí ji ani variabilita, takže diváka rozhodně jen tak neomrzí. Prostě taková hezká stylizovaná "akčňárna" na zabití pár odpolední a přesně tak by měl také divák k seriálu přistupovat. *** ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Parádní anime, kde doufám, že bude pokračování. Mix Ztracených a Hunger Games s vesměs zajímavými postavami. Seriál na jeden večer. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Další anime ze série vtažení hráčů trvale do hry, ale Btooom! je odlišná v tom, že je to vše na živo, ale všechny parametry hry jsou zachovány. Největší výtku mám k postavám. Rjóta se snaží být nejvíc spravedlivý a hodný i když všichni ho chcou zabít. Velká část ostatních postav na ostrově se chová zvláštně (nereálně), částečně by se to možná dalo připsat stresu ve kterém bezesporu jsou, ale nemyslím si, že to tak tvůrci mysleli. No a korunu tomu nasadily spolužačky bloncky co se zachovali jako totální píče, to jsem vůbec nezacházel, ale jsou to ženy a ty to tak asi maj. To všechno ubírá na věrohodnosti. Menší výtku mám, že vůbec nevysvětlili nic o té organizaci, jako je motiv, proč s tím začali, jak dlouho už to trvá, co na to veřejnost a tak dále. I přes to všechno mě ale seriál vtáhl a bavil a to hlavně díky soubojům, ty jsou fakt dobré a také díky perfektně napsaným nepřátelům. Ti jsou rozmanití a uvěřitelní a až na pár výjimek nemají neduhy co jsem psal výše. Opening je příjemný a grafika pěkná. Ukončené to není, ale další řady se pravděpodobně nedočkáme. Hodnocení: 64/100. ()

Michal99 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout že jsem od toho čekal víc, trochu mi to připomělo Hunger games, nejvíc mě zklamal asi ten konec. Nenašel jsem nikde žádný pokračování, těšil jsem se na to jak to dopadne a nakonec tam není ani to jak se dostanou ven.. ()

Matej.Soukup 

všechny recenze uživatele

Tohle mě oproti jiným survival anime, které jsem předtím shlédl - Battle Game in 5 Seconds a Darwin's Game především - vůbec, ale vůbec neoslovilo. Nesympatický hrdina, ploché postavy, násilím našroubovaná romance z doby, kdy se hra neodehrávala v reálu, záporáci epizodní a mnohdy opravdu blbí... Ani se nedivím, že tohle anime se nedočká druhé řady a zbytek děje si eventuelně můžete dočíst (spoiler - má to dva konce, autor se zřejmě nemohl rozhodnout), protože v Japonsku to bylo propadák. Propadák to byl i pro mě. Možná mě navnadily jiné počiny ze žánru, možná je to subjektivní pohled, ale tohle na mě prostě dojem neudělalo. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Nie som si istý, či sa jedná o spojler, ale pre istotu budem varovať, nech náhodou na mňa nik nekričí :A ja som si myslel, že aspoň toto anime bude mať nejaký koniec. Človek aby si na to pomaly začať zvykať... Ach, ale prečo?! Prečo to stvárajú? Mať to koniec, tak by som dal tejto akčnej udalosti o hviezdu viac. ()

Reklama

Reklama