Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Dveře si právem vysloužily své místo v titulcích. Přestože se gagy často opakují, neděje se tak bezúčelně. Pierre Richard už předtím ukázal, že tento typ role mu velmi dobře sedí a obě osudové ženy jsou velmi sympatické. Kromě hádky ke konci filmu je Nalevo od výtahu výborná komedie, která dokonale využívá malý prostor. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V hlavnej úlohe okrem dvoch svojráznych mužov a dvoch nádherných žien aj jedny neposlušné dvere, čo je uvedené aj v titulkoch. Pierre je herec pre komédie a tu sa nedorozumeniami alebo priamo šialenosťami vybláznil až na úroveň Funnesovky. Miestami to ale viazne s nepochopiteľnými zvratmi priplátanými očividne nasilu, krátke trvanie je ale celkom primerané. Žiadny filmový skvost, ale zábavná francúzska šialenosť s nečakaným vkusným striptízom. ()

Reklama

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Na levo od výtahu je velmi povedená situační komedie, která ma velmi dobrý scénář a je plná vtipných hlášek a různých střeštěných situací a záměn. Richard je jako vždy skvělý a ostatní herci jsou neméně dobrý a skvěle se doplňují. Nejvíc mě dostala scéna kdy Richard vypráví příběh o pistoli a zapalovači, který vypadá jako pistole dvoum strážníkům. To nemělo chybu. Takže tahle komedie je určitě podle mě jedná z nejlepších komedií s Richardem. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiný film s poněkud jiným Pierrem Richardem. Není zde za roztržité hovado, za nedošuka, který všechno poplete. Je respektovaná osobnost, umělec. Ale pořád je v něm trochu toho smolařství. Navíc totiž na sebe nestrhává pozornost jen Pierre Richard sám, ale skutečně každý jednotlivý herec této takřka inscenační komedie. Alfou omegou celého filmu jsou průvanem zavírané dveře jednoho podlaží činžovního domu v Paříži a především jejich majitelé. Roztodivný pár (mladá dívka a chorobně žárlivý starší muž) a nakonec zamilovaný výtvarník Richard, který vyčkává příchodu své femme fatale. Vše se pochopitelně natolik zkomplikuje, že životy zainteresovaných postav nebudou už nikdy tak jako dřív. Skvělá francouzská komedie, která dovede pobavit i po miliontém zhlédnutí. Kouzlo spočívá v detailu. Pokaždé se dovedu smát nějaké nově objevené maličkosti. Pro mne nejlepší film s Pierrem Richardem a klidně bych se nebál říct, že i moje nejoblíbenější francouzská komedie vůbec. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Humor divadelní frašky už hodně omšel časem. Přes neustálé záměny, nedorozumění a bouchání dveřmi mi jeho energie připadala mdlá. Taková očekávaná, nedokázala mě rozesmát. Možná mi vadilo výrazné zapojení páru, který spolu prožíval nechutně toxický a násilnický vztah. Takové věci už mi dnes připadají pasé a nijak legrační. SHRNUTÍ: Žárlivec, popleta a dvě kokety. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama