Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiný film s poněkud jiným Pierrem Richardem. Není zde za roztržité hovado, za nedošuka, který všechno poplete. Je respektovaná osobnost, umělec. Ale pořád je v něm trochu toho smolařství. Navíc totiž na sebe nestrhává pozornost jen Pierre Richard sám, ale skutečně každý jednotlivý herec této takřka inscenační komedie. Alfou omegou celého filmu jsou průvanem zavírané dveře jednoho podlaží činžovního domu v Paříži a především jejich majitelé. Roztodivný pár (mladá dívka a chorobně žárlivý starší muž) a nakonec zamilovaný výtvarník Richard, který vyčkává příchodu své femme fatale. Vše se pochopitelně natolik zkomplikuje, že životy zainteresovaných postav nebudou už nikdy tak jako dřív. Skvělá francouzská komedie, která dovede pobavit i po miliontém zhlédnutí. Kouzlo spočívá v detailu. Pokaždé se dovedu smát nějaké nově objevené maličkosti. Pro mne nejlepší film s Pierrem Richardem a klidně bych se nebál říct, že i moje nejoblíbenější francouzská komedie vůbec. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek vytěžil mnoho z malého prostoru, na kterém se odehrává. Dva byty a jejich nájemníci svými temperamentními výkony připomínají "italskou komedii." Navíc je Immanuelle Beárt opravdu krásná. Sošná Francouzka. Mňam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až příště půjdu do výtahu, tak budu pozorovat, jestli nalevo od něj nestojí Pierre Richard. To bych se totiž okamžitě zdekoval pryč, protože bych čul průser kardinálního kalibru. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bohuzel tento film chce tezit jen z popularity Richarda, ale ten nemuze slaby scenar a podprumerne vykony svych kolegu sam zachranit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V divadle by to bylo asi něco jiného. Ale i takto Richardův temperament obstará slušnou zábavu. A navíc - celý film tu pobíhá Emmanuelle Béart v nedbalkách, ne-li ještě skrovněji "oděna". Od ní jsem zvyklý na něco dost jiného, ale že by jí to snad neslušelo, říci nemohu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zase jednou povedena francouzska komedie. Po pocatecnim uvedeni do deje se pribeh presune do jednoho patra a zacna nakejch 60 minut paradnich scenek a dialogu. Richard tu je jako vzdy perfektni, navic nedela takovyho posuka jako obvykle, ale hodne vyzivnej je taky zarlivej soused Boris, tihle dva v podstate celej film tahnout a obcas tvurci vymyslely fakt hodne brutalni situace. Akorat obcas je film prekvapive vaznej a moc mi to do toho nesedlo, ale az na tech par momentu jsem se perfektne bavil. Netradicni Richardovka, ale zaslouzi si lepsi 4*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejnetypičtější richardovka. Tentokrát žádné sólo pro jednoho popletu, ale kolektivní crazy komedie s rovnocennými postavami. Zabouchnuté dveře přivedou mladou dívku do bytu souseda, který čeká jinou dámskou návštěvu, vrací se slečnin žárlivý přítel, nachází souseda ve svém bytě atd. Prostě situace tak komplikovaná, že největší chybou by bylo chtít ji racionálně vysvětlovat. Zvlášť když má každý ze zúčastněných dobrý důvod neříkat celou pravdu... Tak jako v předchozích filmech Edouarda Molinara (Oskar, Klec bláznů). Jediný zádrhel vidím v nevhodném obsazení Richarda Bohringera. Ano, pro roli cholerického žárlivce s vraždou v očích se typově hodí. Jenže problém nastane v poslední třetině, kde se přehoupne do jiné polohy. Tam to začne povážlivě drhnout, nudit a jinak svižné komedii to kazí gradaci. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych vám vše vysvětlil." Tato věta se fakt neoposlouchá, protože zmatený Yann ji užívá dost často a nepřehlednou situaci tak ještě zamotává. Tak už to zkrátka chodí, když průvan občas zabouchne dveře od bytu. Mě kdyby se prohnala bytem polonahá sousedka Eva, tak bych asi zbystřil, kdyby to byl její psychopatický přítel Boris, tak by jeden z nás dvou letěl oknem a kdyby to byla policejní hlídka ve složení debilní velitel a geniální pochůzkář, tak bychom se s chutí zasmáli. Já jsem si to divadlo prostě užil se vším všudy a přitom mě hodně zaujal rozhovor rozhádaných manželů: "Co si my dva ještě můžeme říct? - Jména svých právníků." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miláčku, není to, jak to vypadá, aneb vysvětlujte manželovi sousedky, že uvnitř jejich skříně v ložnici čekáte na tramvaj, či zrovna vykonáváte své povolání sčítacího komisaře molů.. Tahle premisa, Velký blondýn s dvěma pistolemi a jedním zapalovačem a samozřejmě průvan v hlavní roli ztřeštěné komedie, které by spíše slušela divadelní prkna. Pochvala pro P.Olivu za dlouhodobě vynikající dabing P.Richarda a taky pro R.Bohringera, který se role cholerického žárlivce, kterému z levého oka kouká láska až za hrob, do kterého vás položí kvůli vraždě, co mu kouká z pravého, zhostil náramně.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš ztřeštěná komedie naplněná ohromnou spoustou neustálých (ne)komických zvratů, nutící zúčastněné hrát improvizační divadlo. Zrovna o Pierrovi jsem se tento víkend bavila s přáteli, takže jsem na tuto konverzační komedii s chutí mrkla. Tohle ale nebyl zrovna můj oblíbený šálek houbičkového čaje. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus chvílemi až moc bláznivé a teatrální, zároveň však vtipné a občas dokonce velmi. Pierre Richard tentokrát není až takový nešika a rovněž není ani středobodem filmu, ale kolečkem v dobře šlapajícím stroji. No, ale ruku na srdce, pánská část publika si bude z filmu spíš než vtipné scény pamatovat dvě krásné herečky, přičemž spoře oděná Emmanuelle Béart se postará i o trochu lehké erotiky. 75%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v skvelej komedii, kde vdaka mnohym nedorozumeniam, manzelskej ziarlivosti, vymeny zapalovaca s pistolami, preliezanim cez balkon k susedovi kvoli zabuchnutym dveram dojde k takym humornym situaciam, ze som sa s uzivatelkou Madison zhodol, ze tento film si od nas nezasluzi menej ako 5 hviezdiciek. Mozno v tretej tretine trosku dochadzal reziserovi dych, kde som uvazoval zostat pri styroch, ale zaver bol ukonceny tak, ze predsa len sme dali aj tu piatu *. A to aj napriek tomu, ze sa takmer cely film odohraval v dvoch bytoch alebo pri vytahu, kde sa casto zabuchavali dvere. Jednoducho excelentne :-) ________ Pierre Richard - (Yann Ducoudray) +++ Richard Bohringer - (Boris) +++ Emmanuelle Béart - (Eva) +++ Fanny Cottençon - (Florence Arnaud) +++ Pierre Vernier - (André Arnaud) +++ Jean-Michel Dupuis - (Jean-Yves) +++ Martine Maximin - (Marilda) +++ Hudba: Murray Head +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipné více, někdy zase méně. To si člověk nevybere. Film založený na nekonečných zmatcích a nedorozuměních by se hodil asi více do divadla. Nejkrásnější scény má na svědomí Emmanuelle Beart. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho mluvení a málo vtipu. Nezachrání to ani příjemná atmosféra a dvě krásné ženy na pohovce. Za to v divadle, to by byla jiná! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tuhle starou klasiku s Pierrem Richardem jsem si po letech znovu osvěžil. Ani po čase neztratila nic ze svého lesku. Role plachého zamilovaného malíře, vrženého z ničeho nic do bouře společenských vášní a vztahů, jež při svém poklidném životě raději vždy obcházel obloukem, je stále stejně odzbrojující. Jeden z pilířů francouzské komedie 80. let, který dokáže pobavit i dojmout. Konverzační komedie v rychlém tempu. Takový dvacetidílný sitcom podaný v jednom díle. 73% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeden výtah, Pierre Richard, Richard Bohringer, Emanuelle Béart a divadelní aranžmá. Pierre Richard je jako vždy dokonalý. Richard Bohringer je jako žárlivý manžel dokonalý. Emanuelle Béart jako vilná a mírně naivní mladá manželka je dokonalá, věčně bouchající dveře od bytu jsou poměrně dobrý a zároveň vděčný nápad, ale zvolený minimalismus, který v sobě nezapře divadelní předlohu, se po nějaké době omrzí a film pak ztrácí spád i vtip. I tak jde o milou komedii, která se snaží upřímně pobavit. Francouzské komedie vždycky měly svou kvalitu. Tahle je trošičku fádní až obyčejná. 60% ()

Reklama

Reklama