Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Videa (2)

Promo 1

Recenze (19)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu chodit kolem horké kaše, Girls und Panzer není moc dobré anime a nebýt tanků, tak se na něj po prvním díle vykašlu a zapomenu... Rozhodnutí autorů posadit do tanků středoškolačky mi z různých plakátů přišlo super a jako takový kontrast: "těžká technika vs křehké holčiny" to na nich celkem fungovalo, bohužel se to nepodařilo přenést i do animované podoby. Děvčata jsou otravná a je to jeden stereotyp vedle druhého, sice se dočkáme i nějakého funkčního humoru (ty ruský holky a jejich entrée na bojiště z hlavy jen tak nedostanu), ale celku samotnému to spíše ubližuje. Po stránce animace si není na co stěžovat. Jako milovník vojenské techniky jsem byl v úžasu nad tím do jakých detailů sou tanky animovány, to je také jediný důvod proč hodnotím tak vysoko. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Absurdita na n-tou. Kupodivu ale funguje víc než dobře. Kombinace středoškolských kroužků a obrněné techniky z WWII je dokonalá a až nebudou tankové bitvy ze strategického hlediska nijak převratné, jsou velmi dobře filmově zpracovány. Nedokážu si představit, co by se stalo při větším rozsahu, ale při délce 12 dílů to funguje dokonale. A navíc, pokud jste aspoň minimální fanda do vojenské techniky, tak překousnete i školní pasáže. ()

Reklama

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně hvězdu dávám jen za to, že takový seriály nejsou, a nebo pokud ano neznám.  Poprvé jsem viděl film a bylo to kupodivu dobré :), ale viděl jsem první díl a hned jsem si říkal ok. Hodně moc ukecané malé holčičky a nic se neděje, druhý díl to jenom potvrzoval s tím, že Vám ukazují, jak tank vlastně ovládat.    Dám šanci všem filmům, ale u tohohle anime jsem skončil pro ztrátu času. Prostě kromě pár akčních sekvencí to není nikterak zajímavé. ()

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Kaligrafie, ikebana, kendo a jízda v tanku, mladá dívka může rozvíjet své půvaby všelijak. Zvláště obrněnci jsou ve světě Girls und Panzer převelice populární. Školy s dobrou pověstí si nemohou dovolit, aby nevedly tankistický zájmový kroužek. Ty nejlepší mohou postavit i celou pancéřovou divizi. Meziškolní tankové turnaje, v nichž se samozřejmě neumírá, patří k významným společenským událostem a nejschopnější tankistky zná a obdivuje celý svět. Začínající, leč nadějný kroužek hrdinek seriálu Girls und Panzer sice zatím žádnou slávu nezískal, jistě si však záhy svoje ostruhy zaslouží. Aby ne, vždyť mají i jeden tank československé výroby. +++++ Divák by sázel, že režisér Tsutomu Mizushima, autor crazykomediálních anime seriálů, s takovým seriálem naloží způsobem, který odpovídá jeho dosavadní tvorbě a zaplní jej absurdními gagy. Navzdory očekávání a tématu však Mizushima vytvořil překvapivě konvenční seriál, který vyniká právě jen tím, že v něm středoškolské studentky jezdí v tancích. Kdyby stejný přístup ke svému koníčku projevovaly kupříkladu v kroužku výtvarném, dokonalá průměrnost by vystoupila zřetelně na povrch. +++++ Girls und Panzer patří do rodiny seriálů pro military geeky, které přijímají formu určitého žánru, jehož požadavky naplňují, ale hlavní roli hraje vojenská technika. Zrovna tak, jako Upotte!! skrze ecchi představovalo ruční palné zbraně. Technické specifikace a řeči o taktice v tenkových bitvách nás jistě čekají... Končím po pátém díle. ()

renegad 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa tak dobre nepobavil pri sledovaní nejakého Anime seriálu. Ale poďme pekne poporiadku. 1.* Za to že mám rád netradičné námety. A netvrďte mi že kombinácia stredoškoláčky a tanky nie je netradičný námet. 2.* Za vydarené zábery z čela tanku. 3.* Za LT. 38 a Hetzer. 4.* Za šialené kamufláže. A 5.* za to že to celé vzniklo vďaka hre World of Tanks kde momentálne poctivo zarezávam aby som dal dokopy celý tým. Fajnové pokoukáníčko pre milovníkov tankov. Aj keď občas to dievčenské pišťanie lezie na nervy. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (9)

  • Dívky, především posádka StuGu, často zmiňují historické bitvy a vojevůdce, jako je Caesar nebo Sun Tzu. Jejich nejoblíbenější je zřejmě německý tankový generál Heinz Guderian, který je zmíněn hned v několika dílech. (MartinTaylor)
  • V 8. díle zpívá tým Pravda před bitvou sovětskou píseň "Katusha". V 11. díle zase při postupu tanků Kuromorimine zní znělka německé pochodové písně "Panzerlied", kterou jste mohli vidět ve filmu Bitva v Ardenách (1965). (MartinTaylor)
  • Postava Mako Reizei má narozeniny 1. září. V tento den v roce 1939 začala německá invaze do Polska, která vedla ke druhé světové válce. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama