Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Videa (2)

Promo 2

Recenze (19)

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Nechcem to tak povedať, ale nenapadá ma iné, než to bola teda riadna blbosť. V dobrom i zlom. Ak toto nebolo myslené ako paródia, tak sa potom autori teda dobre prestrelili a nezaslúži si to ani tie body, čo dám. Tradične netradičná logika, ktorá irituje ani nie tak v tankoch, to nie, to by som ešte pochopil ale k ich športovému prístupu. Však čo nechajme ich rozbiť polku mesta nech je zábava a ešte sa tešme, že si môžme vďaka tomu vystavať nové... Počtom postáv sa nebojí ani vyšších výziev a nebyť zbytočných "bonusových" opakovacích dielov, ani by ste netušili, čo všetko za upišťanú háveť, s prepáčením, sa tam vyskytuje. V podstate jediný takým kladom a využitým potenciálom seriálu je dizajn, na ktorom si hlavne tankofili pochutnajú a... Kaťuša. V podstate vďaka tomuto úryvku som sa k ním dostal a vydržal to pozerať. Bohužiaľ, vystačil by som si zrejme aj s úryvkom. Nechcem to tak povedať ale nenapadá ma iné... strata času? S očami prižmúrenými až po zem a silnou dávkou optimizmu dávam tesne 4 body. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu chodit kolem horké kaše, Girls und Panzer není moc dobré anime a nebýt tanků, tak se na něj po prvním díle vykašlu a zapomenu... Rozhodnutí autorů posadit do tanků středoškolačky mi z různých plakátů přišlo super a jako takový kontrast: "těžká technika vs křehké holčiny" to na nich celkem fungovalo, bohužel se to nepodařilo přenést i do animované podoby. Děvčata jsou otravná a je to jeden stereotyp vedle druhého, sice se dočkáme i nějakého funkčního humoru (ty ruský holky a jejich entrée na bojiště z hlavy jen tak nedostanu), ale celku samotnému to spíše ubližuje. Po stránce animace si není na co stěžovat. Jako milovník vojenské techniky jsem byl v úžasu nad tím do jakých detailů sou tanky animovány, to je také jediný důvod proč hodnotím tak vysoko. ()

Reklama

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně hvězdu dávám jen za to, že takový seriály nejsou, a nebo pokud ano neznám.  Poprvé jsem viděl film a bylo to kupodivu dobré :), ale viděl jsem první díl a hned jsem si říkal ok. Hodně moc ukecané malé holčičky a nic se neděje, druhý díl to jenom potvrzoval s tím, že Vám ukazují, jak tank vlastně ovládat.    Dám šanci všem filmům, ale u tohohle anime jsem skončil pro ztrátu času. Prostě kromě pár akčních sekvencí to není nikterak zajímavé. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Miho Nišizumi není nijak nadšená z faktu, že pochází z rodiny proslulé bojovým uměním senša-dó. Studentská rada střední školy Órai se však rozhodla oprášit zdejší zašlou slávu cesty tanku a právě od Miho si slibuje nejvíce. Panzerkampfwagen IV čeká! Do různých pásových bojových strojů postupem seriálu usedne zhruba třicet studentek, jejichž osobnosti jsou povětšinou propracovány úměrně stopáži a spíše než jednotlivé postavy jsem vnímal charakteristiky jednotlivých posádek (volejbalistky, obdivovatelky vojevůdců atd.). Pětice hlavních hrdinek s Mirkou Dušínovou v čele a členky školní rady jsou sice výraznější, leč vcelku archetypální. U sportovního anime, jímž jsou Dívky s tanky především, však považuji za podstatnější jiné vlastnosti. Jsou bitvy dostatečně různorodé? Skýtají diváku napínavou podívanou? Nabízejí zajímavé lsti a úskoky? A jelikož tankistky na vše odpovídají kladně, náleží jim kladné hodnocení. K dobru přičítám též občasné, velice atraktivní záběry z čela jedoucího tanku. 7/10 ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Absurdita na n-tou. Kupodivu ale funguje víc než dobře. Kombinace středoškolských kroužků a obrněné techniky z WWII je dokonalá a až nebudou tankové bitvy ze strategického hlediska nijak převratné, jsou velmi dobře filmově zpracovány. Nedokážu si představit, co by se stalo při větším rozsahu, ale při délce 12 dílů to funguje dokonale. A navíc, pokud jste aspoň minimální fanda do vojenské techniky, tak překousnete i školní pasáže. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (9)

  • Film, na který se dívky dívají v desátém díle, je animovaná verze filmu Kellyho hrdinové (1970). Na to odkazuje i název jejich plánu ve dvanáctém díle "Kellyni hrdinové". (darkAsh)
  • Dívky, především posádka StuGu, často zmiňují historické bitvy a vojevůdce, jako je Caesar nebo Sun Tzu. Jejich nejoblíbenější je zřejmě německý tankový generál Heinz Guderian, který je zmíněn hned v několika dílech. (MartinTaylor)
  • V seriálu se objevuje nemálé množství válečné techniky používané převáždě za 2. světové války. Akademie Ooarai používá směsici německý, amerických, francouzských a japonských tanků a stíhačů tanků. Přesněji Panzer IV, Tiger Porshe, Panzer 38(t) posléze přestavěný na Hetzer, StuG III, M3 Lee, B1, Type 89 I-gó a Type 3 Chi-Nu. Akademie Svaté Glorie používá britské tanky Matilda II a Churchil. Akademie Pravda zase používá sovětskou techniku, tanky T-34/76, T34/85, IS-2 a KV-2. Akademie Kuromorimine pro změnu vlastní téměř kompletní palebnou sílu Třetí říše. Od tanků Panzer III, Panther, Tiger, Tiger II přes stíhače tanků Jagdpanzer IV, Jagdpanther, Elephant a Jagdtiger až dokonce po supertěžký tank MAUS. Akademie Sanders si libuje v používání amerických tanků M4 Sherman včetně Varatn M4A6 Sherman a M4A3E8 Sherman Firefly. (MartinTaylor)

Reklama

Reklama