Reklama

Reklama

Sakurasó no pet na kanodžo

(seriál)
  • Japonsko さくら荘のペットな彼女 (více)
Japonsko, (2012–2013), 10 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kamošida (komiks)

Kamera:

Júki Kawašita

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Ai Kajano, Mariko Nakacu, Nacumi Takamori, Takahiro Sakurai, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Nao Tójama, Mucumi Tamura, Júki Ono, Satoši Hino (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Romantická komédia zo stredoškolského prostredia sa sústredí na študenta Sorata Kandu, študenta druhého ročníka, ktorý žije na koľaji pre problémové deti v škole SORAT v Sakurasou. Jedného dňa sa do Sakurasou presťahuje Mashiro Shiina - roztomilé dievča a geniálna umelkyňa v jednom.
Sorata si myslí, že je to práve on, kto by mal Mashiro chrániť pred čudákmi v Sakurasou. Mladučká Mashiro sa totiž o seba nevie vôbec postarať. Tak napríklad, jej izba je jeden veľký chaos a mimo domu sa všade stráca. Soratovi kamaráti mu pomôžu aby sa stal majstrom v starostlivosti o Mashiro. A tu sa začína príbeh obyčajného chlapca a nadaného dievčaťa, ktorí musia žiť spolu ako "pán a jeho maznáčik". (Carol Pifková)

(více)

Recenze (20)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Hádám, že se někdo domníval: "Rain Man, to je film! Ale co Rain Boy, Rain Woman nebo Rain Girl?" Komu záleží na tom, bude-li porucha osobnosti působit neschopnost komunikace, zmenožní postiženému vykonávat základní činnosti a vyváží to kalkulačkou v hlavě či neuvěřitelným výtvarným nadáním. Hlavně že autor získal snadno ovladatelný nástroj na střídání dojemných, humorných a dokonce lechtivých situací. +++++ Sakurasó no Pet na kanojo využilo výprodej ideí ze second i third handu, smetiště a skládky prosmýčilo. Sterilním způsobem na sebe vrší nedorozumění a jejich vysvětlování, erotické nehody a jiné okoukanosti. Nedůvěra ve schopnost či snad nechuť zobrazit život v jeho opravdovosti dala vzniknout hlavním hrdinům, kteří snad už tím jací jsou umožňují každou situaci bez úsilí rozehrát v blbý (teoreticky i dobrý) vtip a uplakaný apel. Geniální malířka neschopná jakéhokoliv praktického úkonu, ýbrnormální středoškolák, arcisukničkář, programátorský hikikomori a hyperaktivní třeštiprdlo. Bez příběhu, s moralizujícím směřováním, situacemi, které nikoho nezajímají. Viděno 7 dílů. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno se silným sebezrapřením. Je to děsivě neoriginální, tvrdohlavé a na to, jak se mě to slabě dotýkalo, tak i dost ubrečené. Nápad sociálně nespolupracují a přitom talentově nadané postavy, která funguje jako katalyzátor je i slibný, ale bohužel hrozně nevyužitý. Ono to nakonec není ani moc relevantní, protože postavy trpí pro anime poměrně klasickým citovým neduhem: Dělám všechno pro to, abych ti ukázal, jak tě miluju, ale ty jsi prostě slepý jak patrona a překvapený při každém vyznání. Když pak na základě těchto nedorozumění vznikají opakovaně infantilní, trapný a řvavý výlevy plný slz, kdy se z termita dělá velryba, tak mi nervy stárly rychlostí zvuku. A víte, kdo nakonec nejvíc ostrouhá? Ti romantici, kteří čekají nějaký šťastný konec a rozuzlení. Koho si náš středoškolák vybere (zajímal by mě nějaký průzkum; já jsem pro praktičtější sympaťandu)? To by se za 24 dílů mohlo stihnout, ne? Hm, prý ne, je mi líto a to *ehm ehm* je tu fillerů doslova na rozdávání. Zaujaly mě nakonec nejvíc ty více vedlejší postavy (Jin + šílená Misaka) a co mě ve fnále hodně mrzí, je nevyužitá říležitost lidi více zatáhnout do víru a světa malování. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Sakurasou no Pet na Kanojo je milé anime, ktoré keby má menej dielov nič "zlé" by sa nestalo, ale aj 24 sa dá nejako prežiť ak sa Vám zapáči okamžite, ako sa s ním stretnete ak nie nezvládnete to dopozerať, lebo toto celé by sa dalo spraviť na 10 dielne anime. Sakurasou no Pet na Kanojo sa zo začiatku snaží hlavne zaujať širšiu základňu divákov ponúkajúc nejaké vtipné scénky, predstavovanie hlavných hrdinov a teda sa snaží zaujať diváka a to je možno aj na škodu. Ďalšia vec prítomná je toto anime dosť nevhodne ecchi a teda tak trošku miery do erotiky, ale ak ste muž snáď to ako fanúšik anime zvládnete, ale musím, že trošku prehnané to je. Ak toto všetko dám na bok tak anime je dosť kvalitné, aby zabavilo a potešilo svojho diváka. Toto anime je hlavne milo romantické a nápad, charaktery a všetko dáva určitý zmysel, ale má bohužiaľ chyby, ktoré som vymenoval ak na ne zabudnete dá sa brať ako oddychové anime s istými prvkami pri, ktorých sa treba zamyslieť, alebo trošku aj trápiť. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Seriál, který obohatil mou sbírku výroků o několik dalších vypečených kousků. Nicméně váhám, kam je zařadit na škále mezi jednoduchými, naprosto blbými (viz Lunetičí „vidět stromy a slunce, co svítí na domy“) a jednoduchými, naprosto geniálními (viz Major Monogramovo „to jsou naše zvířátka a všechny naše jsou“). Asi je nechám úplně mimo hodnocení, neboť Shiino „důvěřuji kalhotkám“ a Jinanovo „nikdy nezažiješ svých 15 minut, když nebudeš anál“ (podle českého překladu tedy) mi připadají zcela nezařaditelné. Seriál mi dal nejen tyto výroky, ale navíc jsem se přiučil perfektní obranu proti ukecaným důchodcům, co člověka vždy tolik zdržují („copak, přišel jste mi říct svoje poslední slova?“). Jinak se jednalo o seriál vtipný, který nenudil a pěkně odsejpal, teda až na poslední tři čtyři díly, kde byly výše uvedené kladné stránky nahrazeny zdlouhavostí a nesmírnou sentimentalitou. Také námět potěšil, určitě se lépe dívá na mladé, kteří se snaží něco vytvořit v umělecké oblasti, než na ty, kteří pouze řeší kdo, kdy, s kým a kolikrát. Tím nechci říct, že by seriál byl antierotický, naopak, zejména v prvních dílech se autoři ve snaze nalákat diváka celkem překonávali (Shiina patřila k sektě zapřisáhlých nudistů a scéna porovnávání prsou v lázni měla také hodně co do sebe). Tím plynule přecházím k vytýkání drobných nedostatků. V některých záběrech nevychytali animátoři úhel pohledu, např. Shiina měla v nahé scéně zakryta ta nejzajímavější místa rohem stolu. Taky logika kapku pokulhávala, když vynechám ten milostný veletoč v posledních dílech, tak je nesmysl, aby ten nejvlasatější kluk seriálu jedl tolik rajčat. Neboť jak známo, jedno rajče způsobí nenávratné vypadání cca stovky vlasů. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Nekdy by bylo opravdu lepsi, kdyby se do titulkovani nesral kazdy, kdo ma do prdele diru, protoze to casto konci katastrofou ve forme kvant pravopisnych chyb a taktez vet, ktere absolutne nedavaji smysl. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Sakurasou se jistě řadí mezi vydařenější anime. Příjemná oddychovka se sympatickými postavami a s lehce předvídatelným příběhem. Tak by se Sakurasou dalo shrnou v jedné větě. Mě osobně si získala svým způsobem roztomilá Shiin Mashiro a povedené vtipné momenty, kterých jistě nebylo málo. Všech 24 dílů uteklo jako voda a vůbec se nebráním tomu shlédnout i případné pokračování. Pokud jste unavení z přemoudřelého Evangelionu 3, tak je Sakurasou dobrá volba pro odpočinek a relaxaci. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Ke konci se tvůrci rozhodli hrát na city. Jenom mi to zkazilo celkový dojem. I tak poměrně krásné anime, ke kterému se ráda ještě někdy vrátím. Zanechalo rozhodně silný dojem. PS: A chci na kolej SAKURASOU! Nikam jinam, abych tam mohla terorizovat druhé. ()

Kontractor

všechny recenze uživatele

Sorata je mladý student, který je díky své starostlivosti o opuštěné kočky donucen bydlet na ubytovně, která je vyčleněná pro kritické případy problémových lidí. Jednoho dne dostane do péče krásnou dívku, jenž je neschopná pohnout prstem (jako by vylezla z aristokratické rodiny 17. stoleti) a tak začíná slet ecchi vtipu a trapných okamžiků jimiř si musí projít, aby jak se domnívám nakonec získal lásku oné děvy. Autoři trefně míří na otaku komunitu, jinak bych neviděl důvod proč každá z postav v ubytovně dělá něco v onom odvětví. Zatím nic moc, ale díl, dva tomu ještě dám. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Přímo úžasná romantická komedie, které nechybí snad nic... Hned na začátku jsem byl vtažen přímo do děje. Prožíval jsem všechny ty slasti a strasti spolu s postavami. Chvíli jsem se popadal za břicho, chvíli jsem byl dojatý, chvíli smutný a chvíli zase naprosto šťastný. U některých postav to sice nějakou dobu trvalo, ale našel jsem si cestu prakticky ke všem, kteří měli nějaký větší význam pro děj. Většinou si u romantických filmů vyberu jednoho/u favorita/ku, kterému fandím, ale tady jsem byl velice dlouho naprosto nestranný. Až ke konci se ramena vah převážila lehce na stranu Nanami... U konce (a nejen tehdy) jsem i slzu uronil (no a co, tak jsem citlivý člověk! :D) - obzvláště u proslovu Misaki, který byl opravdu dojemný. Částečná otevřenost zakončení mi tady nijak nevadila, ba možná jsem za něj byl i rád. Vím, neměl bych psát jen samou chválu, ale když já tam prostě nic záporného nenašel... "Nezáleží, jak blízcí si jste, pořád jsou tady věci, které nikomu nemůžete říct..." - 100% ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Sklamanie, čakal som viac romantiky a menej nudných nezmyslov. Je škoda keď si producenti nevedia uvedomiť že je hlúposť rozťahovať seriál na 24 častí keď má príbeh ledva na 12... Potom to musia vyplniť "povinnými" epizódami ako bazén a kultúrny festival. Tiež nechápem prečo sa celý seriál riešil vzťah Sorata/Nanami a Mashiro ignorovali keď na koniec dopadol tak ako dopadol (nezmyselne).Chcel som len trochu viac, ale nedopriali mi ani ten konečný bozk. Vzťah medzi Ryuunosukem a Ritou ma bavil oveľa viac. Ani neviem ako som to vydržal, stále som si vravel "koniec bude určite krásny a potečú potoky sĺz, určite sa dajú dokopy"... Ale mal som poslúchnuť Subjektiva a dropnúť to kým bol čas... Takže ak hľadáte romantiku, komédiu alebo solídny príbeh, tomuto seriálu sa vyhnite. Ak ste však nikdy nevideli žiadnu háremovku, môžete mu dať šancu aj keď je to podpriemerné aj na háremovku a určite si môžete vybrať lepšie. Keď to teraz porovnávam s Nisekoi, tak Nisekoi je síce rovnako stupídny ale má lepšie postavy a výborných prvých šesť častí. A zasmejete sa, na rozdiel od tejto tragédie. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Samotný počátek nesliboval mnohé, spíše naopak, nicméně skoro to vypadá, jako by si tvůrci chtěli vyplýtvat všechen svůj arzenál fanservicu a ecchi scén hned na startu a zbytek seriálu se už nese v o dost umírněnějším směru, který mně osobně připomenul třeba počiny studia Key, obzvláště pak Clannad. Méně vtipnější, více ukřičený a uslzený (ano, jde to) Clannad abych byl přesnější, nicméně i tak Sakurasō no Pet na kanojo určitě patří k těm anime, kterým se vyplatí dát alespoň šanci. *** ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční pojetí středoškolského příběhu, kde se bere v potaz veškerý život studenta a není pouhým smýšlením o druhým pohlaví. Zaprvé velice humorné situace, kdy se člověk baví od začátku do konce, co je to tam za blázny. Zadruhé nádherně poukazuje na život různých tvůrců (ať už jsou to umělci nebo programátoři aj.) - jejich ambice, zklamání, radosti z úspěchů a snahy překonat sám sebe. A v neposlední řadě samozřejmě život s určitou skupinou lidí, kdy si vytvoří silná pouta mezi sebou a nakonec stejnak všichni vystudujou a budou se muset "rozloučit". ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi raz potvrdilo, že niekedy je zrozumiteľnejšie mlčanie, ako kopa rečí. Introvertné postavy, ktoré nekecajú ale robia sú mi čím ďalej tým sympatickejšie. A vtedy som schopný odpustiť prakticky čokoľvek :-). Len tá natvrdlosť japonských chalanov je mi už podozrivá. Dajte mi šancu sa tam presťahovať a bude to mať úplne iný priebeh ;-). Veľmi dobré, až na pár zbytočných častí pred záverom (nemám rád retrospektívy). Emóciami natlačené na prasknutie, ale uveriteľným spôsobom. Plače sa pri tom výborne. Spokojne by mohlo ísť aj do kategórie psychlogický. Veľa úvah o živote a životných situáciách. No k prospechu veci. A napriek všetkej tej vážnosti vcelku zábavná oddychovka :-). ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Príjemné anime s peknou kresbou. Každá epizóda bola vyplnená na sto percent bez hluchých pasáží a všetko čo sa tam dialo pekne tematicky k sebe zapadalo počas celého seriálu. Zo začiatku bolo vsadené na ecchi humor a trápne momenty medzi postavami a dosť som sa na tom bavil. Postupne sa ale z týchto tém a komédie upúšťalo a dej sa sústredil na jednotlivé postavy a ich úsilia či už v kariérnych cieľoch alebo vo vzťahoch. Jednotlivý hrdinovia boli sympatický a rýchlo som si ich obľúbil, takže som sa rád o každom dozvedal viac. Bolo tu ale veľa nedostatkov čo spôsobilo, že anime je síce príjemná jazda, avšak plytká, emočne neuspokojivá, a príbehovo zabrzdená. Bolo načrtnutých viac zaujímavých tém, ktoré vychádzali z vplyvu umeleckej školy a kreatívneho prostredia, ktoré postavy okupovali. Napríklad, snaha verzus talent, snaha a úspech, pocit menejcennosti voči druhým. Problém bol v tom, že každá postava disponovala okrem jednej životnej strasti aj jednou klasickou klišé anime charakteristickou vlastnosťou vytočenou do extrémnych levelov. Napríklad, jeden obyvateľ Sakura-sou má štyri priateľky s ktorými striedavo spáva a druhý spolubývajúci odskočí s krikom meter späť keď sa ho dotkne nejaká žena. Čiže výsledok bol taký, že každý si išiel to svoje, nič medzi sebou poriadne neriešili a napriek všetkej logike postavy po sebe len kričali, utekali pred sebou, a mlčali keď bolo treba rozprávať. Síce sa všetci jednoznačne postupne pohli vpred, boli to ale buď veľmi malé kroky, veľký skok, alebo introvertná chôdza mimo kolektívu. Chcem ešte raz zdôrazniť, že toto všetko na mňa nepôsobilo negatívne, ale skôr nedostatočne na to aby som v tomto anime videl niečo viac. Takže, bavil som sa, vcelku som spokojný, určite som namotivovaný pracovať na svojich kreatívnych projektoch, a teda škoda, že anime neostalo ako šibnutá komédia až do konca a/alebo že to nešlo viac do hĺbky. Ešte som zabudol vyzdvihnúť príhovor pri promóciách, to bola veľmi pekná a emotívna scéna. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je rozhodně jedno z nejlepších středoškolských anime, co jsem kdy viděla. Má krásně zpracované myšlenky o tom jak je potřeba jít si za svým snem a nevzdávat se, zároveň je odhodlání postav v tomto ohledu mnohokrát zkoušeno, musí si zkrátka projít spoustou zklamání a občas je vidět, že na cestě za jejich cílem je drží především jen podpora jejich přátel. Všichni ze Sakurasou jsou skvělé postavy, každý je jiný a musí se vypořádat s něčím jiným, sledujeme je tedy často odděleně, ať už je to hlavní hrdina, který se z počátečního rozhodnutí ,,tak možná bych to mohl zkusit" oddá svému snu vytváření her naplno, nebo je to naopak jiná osoba, která se svému koníčku věnuje už opravdu dlouho, avšak i přes tvrdou práci je často konfrontována s tím, že není dostatečně dobrá a nebo můj oblíbený příklad - seriál nezapomíná ani na postavu, která je už v tuto chvíli známou osobností v oboru malby, je hodně talentovaná a má tudíž cestu do tohoto oboru skoro určenou, avšak rozhodne se tohle všechno zahodit kvůli své vášni pro mangu, i když v tom není ani zdaleka tak dobrá a bude pro ni těžší se prosadit. Najít si v tomto anime postavu, která může inspirovat není rozhodně nic složitého. Sympatická je i vzájemná chemie těchto postav, jak si dokážou v složitých situacích pomoct, ale zároveň spolu často dělají blbosti, tvoří společné projekty a podobně. Líbí se mi romantika, i když mi trošku vadil ten trojúhelník, co se kolem hlavního hrdiny vytvořil, protože já jsem vážně fandila Nanami. Povedený je i art style, paleta barev trochu připomíná No Game No Life. Zakončení příběhu je taky moc pěkné a hodně emotivní, ale musíte se k němu dopracovat, začátek je trošku slabší, kdy anime působí docela obyčejně, ale rozhodně se to vyplatí i pokud vás zajímá malování, tvoření mangy, animování, hlasové herectví nebo třeba programování, od všeho je tam trochu. 8/10 ()

Ragefyre 

všechny recenze uživatele

Príjemná, milá, sentimentálna, klišé recyklujúca oddychovka, v rámci daného žánru nadpriemer, občas je to samozrejme prehnané ale hranicu trápnosti to neprekračuje, ja som sa bavil, 4* ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Co Japonci dokáží opravdu dobře je hra na city. Udělat anime, které se vás vší silou snaží dohnat k pláči je tolik, že se ani nedají spočítat. Bohužel, člověk se toho časem tak nějak přejí.. Vývojáři, můžete se snažit jak chcete, ale nedokážete udělat nic emotivnějšího, než byly obě série Clannad. Často se ke konci začíná projevovat snaha autorů vytřískat z toho co se dá a tak se z toho stává -ruku na srdce- pořádná fraška. Osobně se mi hodně líbil začátek, kdy se nic moc neřešilo, nej se tak žilo, ale postupně to začínalo nabírat na vážnosti. Takováhle anime by podle mě neměla být vážná. Natožpak se o to jen snažit. Přesto jde o poměrně originální a zajímavý počin. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie dá fakt zabrať slzným žľazám. Postavy milé, sympatické aj keď hnevá to nevypovedanie pocitov a následné precitnutie vyznie do prázdna. Konfrontácia s géniom nenásilne ale pregnantne zobrazená. Inak to má všetko čo anime stredoškolákov máva. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Mne sa rozprávka páčila. Boli tam aj vtipné momenty a v záverečných dieloch sa tam tam našli aj tie dojemné. Postavy sa mi celkom páčili, najviac som si obľúbil Mashiro. Zaujímavé bolo sledovať, koho si Sorata napokon vyberie či Mashiro, alebo tú druhú, na A sa začínala teraz si just nespomeniem na jej meno, ale nevadí, hneď to zistíte keď si to pustíte. A priznám sa, že sám som sa nevedel rozhodnúť, s kým by som Soratu videl radšej (ale napokon u mňa vyhrala Mashiro) P.S: Skutočne jediné čo mi prekážalo, bola tá úchylná animácia a všetky tie úchylné momenty. Neviem či som jediný, ale s tými obrovskými a nadskakujúcimi prsiami a ďalšími úchylnosťami to preháňajú a to nie len tu, ale v mnohých anime. Toto bol podľa mňa jediný rušivý element, inak príjemné "pokoukáničko" ()

Reklama

Reklama