Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Inspektorka s pomocí zaučující se kolegyně jdou opět po stopách neidentifikovatelného teroristy, kterému není možné změřit kriminální koeficient. Tentokrát ale není sám: na jeho stranu se přidává značná část obyvatelstva. Systém Sybil stojí před další velkou zkouškou. (Scalpelexis)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (17)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VZUM druhá séria Psycho-Pass je naozaj kvalitný počin vtlačený do menšej porcie dielov ako prvá séria. Porovnávať, či hodnotiť hlavne túto druhú sériu? Ono druhá séria je o úplne niečom inom a to som veľmi rád. Viac sa sústreďuje na kritizovanie spoločnosti ako takej a vytvorí si malú "skulinku", ktorou sa na ňu pokúsi zaútočiť. Nové postavy už nie sú všetky až tak zaujímavé, ale príbehovo sa to snaží isť viac do hĺbky. O málo viac sa používajú dedukčné schopnosti jednotlivých "nahánačov" a inšpektorov. Ono kolektívna vina aj kolektívne rozhodovanie existuje takže Psycho-Pass 2 je výborná možnosť, ako si odpovedať na niektoré ťažké otázky o spoločnosti. (poznámka - kolektívna vina - prehra národu vo vojne a trpí celý národ). Kto má niesť zodpovednosť za kolektívne rozhodovanie? Výborne skúsilo toto anime si zobrať takúto tému za svoju a páčilo sa mi to. Plusom paradox všemohúcnosti. Urobiť "umelo" z tejto dvojky nekvalitné dielo len pretože jednotka bola kvalitnejšia nie je správnou cestou. Dôvodom môže byť veľa videných nových nie veľmi zaujímavých postáv a neobjavenie sa obľúbených postáv z jednotky. Príbehovou prepracovanosťou a schopnosťou prekvapiť diváka sa dvojka jednotke jednoznačne vyrovnala. Nový záporný hrdina Kirito Kamui presne pasuje do tohto vytvoreného príbehu. Dôvod prečo pasuje sa dozviete neskôr v príbehu a bude to obrovské prekvapenie. Nová inšpektorka Mika Shimotsuki je stelesnením správania sa človeka, ktorý nevie kam má patriť, má strach zo všetkého a najviac zo seba samého. (nehovorím, že je zlá). To sú dve najzaujímavejšie nové postavy. Som rád, že viac priestoru dostáva Jouji Saiga. Vedľajšie postavy dostávajú menej priestoru z dôvodu sa sústredenia celého anime na príbeh. Menej akcie toto nie je to totiž chlapský súboj dvoch zaujímavých hrdinov, ale prepracovanejší sofistikovanejší súboj Akane so všetkými ostatnými. Akane ako sa dalo od nej od začiatku čakať je proste "dobráčisko (ka) od kosti". Celé anime vlastne vsádza na to, že Akane sa nepoloží a keby sa položí to by bolo naozaj prínosné. Určite sa to oplatí pozrieť ono čakajte od toho niečo iné ako od jednotky a dostanete plnohodnotnú zábavu. Rozdiel je fakt v tom, že to nie je chlapský súboj na nože a je tam menej akcie. Samozrejme akcia niekomu môže chýbať, ale ja sa rád nechám utopiť vo filozofických otázkach a príbehových zvratoch. Uznávam však, že prvá séria bola lepšia, ale rozdiel medzi nimi nie je taký markantný (veľký). Skôr je rozdiel v tom čo chcela druhá séria povedať a o čom bola prvá séria. Neurazil by som sa keby spravia tretiu sériu. PS: sledujte s kým spáva Shion Karanomori ... heh ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nechť mi někdo zkusí tvrdit, že druhá řada nevznikla výhradně za účelem zisku a strhnutí pozornosti na blížící se celovečerní film. Vznikla. Bohužel, již samotný opening s repetitivními scénami jako by naznačoval, že tvůrci ani zdaleka nevyvinuli snahu, aby se z druhé řady Psycho-Pass někdo posadil na prdel. To jediné, co se tvůrci oproti první řadě obtěžovali přidat, je znatelně více krve, ale ta je některým scénám spíše na škodu, než aby jim přidala na efektu. Zbytek je jen prakticky druhou iterací toho, co jsme již viděli v první sérii, a je navíc iterací s minimem kontinuity. Všichni vyšetřovatelé – Akane nevyjímaje – jsou opět hrozně paf z toho, že je některý člověk Sibylou nerozsouditelný, že opět chce zrušit Sibylu, že má opět kolem sebe armádu stoupenců, že ta opět vraždí nevinné civilisty… a tak dále; jako by si absolutně nikdo nevzal jakékoli poučení z první řady, jako by se první řada ani nekonala. Celé anime je zkrátka jen takovým prázdným opakováním již viděného s rádoby hlubokými kecy, jak správně ve svém komentáři zmiňuje Zíza; navíc je i opakováním chudým na zajímavé postavy – kromě Akane není o kom moc mluvit. Kógami se v druhé řadě prakticky nevyskytne, Ginoza všehovšudy za celou dobu seriálu prohodí asi tři věty a záporák Kamui již od svého debutu na obrazovce působí jako velmi pochybná, nevěrohodná napodobenina Makišimy, jíž také je; pokud jsem tedy o Makišimovi v první řadě prohlásil, že je to „nic moc záporák”, musí být čtenáři tohoto komentáře celkem jasné, co si v tom případě myslím o Kamuiovi. Že by alespoň audiovizuální stránka stála za to? Bohužel, změna animačního studia seriálu také neprospěla; kresba není tak detailní, propracovaná a oku lahodící jako v první řadě, na kvalitě animace se zjevně taky šetřilo, až by si člověk málem řekl, zda náhodou tato řada nebyla vytvořena před řadou první. Po všech těchto řádcích plných flusu se možná divíte, proč dávám druhé řadě jen o jednu hvězdu méně, když jsem ji prakticky celou sepsul od začátku do konce. Má odpověď zní takto: protože se jedná o kritiku relativní k první řadě. A přes všechnu kritiku se i v druhé řadě našlo pár okamžiků, které nebyly úplně marné; ba co víc, upoutaly mou pozornost! Proto tedy slabší dvě hvězdy. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech jsem se konečně dostala k druhé sérii PP. První sérii jsem si hodně oblíbila. Tato druhá série jí směle konkuruje, ale nesoustředíme se jen na fyzické násilí, ale na psychický nátlak. Já osobně jsem byla ráda, že Kogami "zmizel" ze scény, nebo se tam aspoň tak často nevyskytuje. Nikdy jsem si ho neoblíbila. Chyběl mi Makishima, jako "záporák" (ne, já ho nevidím, jako špatného člověka, opravdu - byl můj oblíbenec spolu s Kagarim v první sérii), ale ten nový mu aspoň trochu konkuroval. Z nových postav jsem si rozhodně oblíbila Shoa. Původně jsem se bála, aby nebyl jen náhrada za mého oblíbence, ale naštěstí se tak nestalo. A Ginoza bez brýlí mě taky okouzlil. Žádný humor, jenom akce = výborně. Na víc, než na 4* to ale bohužel nevidím. PS: Sybila si zaslouží zničit! Ale bez ní by to už nebyla taková zábava. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nesdílím stejný názor jako většina, že 2. série za první drasticky zaostává. Na poměry Anime se pořád drží nad průměrem jak v psychologii, tak v zápletce. Když se zbavím předsudků, že charaktery v první sérii byly sympatičtější, tak jediné co bych vyloženě vytkl, je občasné nelogické jednání postav. ■ Potěšila mě Akane. Díky jejího chování a jednání jsem překypoval nadšením. Povedený upgrade oproti první sérii. ■ Psycho Pass 2 tratí na tom, že je s čím srovnávat a to s čím je srovnáváno, je prostě lepší. Věřím, že být to první série, tak hodnocení dosahuje vyšších čísel. ■ Velice mě zaujalo filozofování nad paradoxem všemohoucnosti. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco se stane. Pak kecy, kecy, kecy, co se tváří, že jsou hrozně sofistikované, deep a vůbec pro nikoho kdo má IQ pod 120. Jenomže jsou to jen prázdném vzdušné zámky, ostatně jako celé tohle anime. Opravdu zajímavé to bylo až na konci, ale to asi jen 10 minut (konec 10. a začátek 11. dílu), pak zase kecy v kleci. Je to škoda. Sice jsem od toho nic nečekala (tedy až na Kógamiho, který beztak nedošel - alespoň ne osobně), ale i tak odcházím taková zklamaná, protože to v podstatě kopírovalo první sérii, jen to bylo víc prázdné a míň přesvědčivé (nemluvě o záporákovi/cích). ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama